Skoči do osrednje vsebine

Vizumske informacije Veleposlaništva Abu Dhabi

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Poslovanje s strankami

Konzularni oddelek veleposlaništva zaradi varnosti pred okužbo s koronavirusom trenutno s strankami posluje izključno po predhodnem dogovoru preko telefonske številke: +97126727064.

Omejitev vizumskega poslovanja

Veleposlaništvo RS v Abu Dabiju s 23. avgustom 2021 ponovno vzpostavlja vizumsko poslovanje, ki je bilo zaradi Covid-19 začasno prekinjeno.  Vizumske vloge za kratkoročno in dolgoročno bivanje ter dovoljenja za začasno prebivanje v RS se lahko na slovenskem veleposlaništvu vložijo na podlagi predhodno dodeljenega termina. Prošnja za pridobitev termina za predajo vloge za vizum ali dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji se naslovijo na elektronski naslov: sloembassy.abudhabi@gov.si.

Več informacij o morebitnih potovalnih omejitvah potovanj najdete na spletni strani Policije in spletni strani Evropske komisije o potovanjih med koronavirusno pandemijo.

Konzularne ure v Dubaju

Cenjene stranke obveščamo, da konzularnih ur v Dubaju ne opravljamo.

Konzularne takse

Konzularne takse so določene z Zakonom o upravnih taksah.