Skoči do osrednje vsebine

Vizumske informacije Veleposlaništva Abu Dhabi

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Poslovanje s strankami

Konzularni oddelek veleposlaništva zaradi varnosti pred okužbo s koronavirusom trenutno s strankami posluje izključno po predhodnem dogovoru preko e-mail naslova: consular.abudhabi@gov.si ali telefonske številke: +97126727064

Omejitev vizumskega poslovanja

Veleposlaništvo RS v Abu Dabiju je ponovno vzpostavilo vizumsko poslovanje, ki je bilo zaradi Covid-19 začasno prekinjeno.  Vizumske vloge za kratkoročno in dolgoročno bivanje ter dovoljenja za začasno prebivanje v RS se lahko na slovenskem veleposlaništvu vložijo na podlagi predhodno dodeljenega termina. Prošnja za pridobitev termina za predajo vloge za vizum ali dovoljenje za začasno prebivanje v Republiki Sloveniji se naslovijo na elektronski naslov consular.abudhabi@gov.si.

Več informacij o morebitnih potovalnih omejitvah potovanj najdete na spletni strani Policije in spletni strani Evropske komisije o potovanjih med koronavirusno pandemijo.

Konzularne ure v Dubaju

Cenjene stranke obveščamo, da konzularnih ur v Dubaju ne opravljamo.

Konzularne takse

Konzularne takse so določene z Zakonom o upravnih taksah.