Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Svetu Evrope Strasbourg

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Obeležitev Evropskega dneva preprečevanja izkoriščanja in spolnega nasilja nad otroci

    18. novembra 2022 praznujemo Evropski dan boja za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Slovenija je skupaj z državami pobudnicami Andoro, Belgijo, Monakom in San Marinom že 8. leto zapored pripravila izjavo za obeležitev tega dne. Letos je skupno izjavo podprlo še 40 evropskih držav in Mehika.

  • Ratifikacija dveh konvencij Sveta Evrope s strani Republike Slovenije

    Stalni predstavnik Republike Slovenije pri Svetu Evrope veleposlanik Andrej Slapničar je danes namestniku generalne sekretarke Sveta Evrope Bjornu Berge predal listini o ratifikaciji Konvencije Sveta Evrope o ponarejanju medicinskih izdelkov in podobnih kaznivih dejanjih, ki ogrožajo javno zdravje (Medicrime) – CETS No. 211 in Konvencije Sveta Evrope proti trgovini s človeškimi organi – CETS No. 216.

  • Prostovoljni prispevki Republike Slovenije Svetu Evrope

    Vlada Republike Slovenije je Svetu Evrope prispevala prostovoljne prispevke in s tem podprla njegova tri pomembna področja.