Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Svetu Evrope Strasbourg

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Januarja je bila v prostorih Sveta Evrope na ogled razstava slovenske slikarke Katje Bednařik Sudec.

  • 18. novembra 2023 praznujemo Evropski dan boja za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Slovenija je skupaj z državami pobudnicami Andoro, Belgijo, Luksemburgom, Monakom in San Marinom že deveto leto zapored pripravila izjavo za obeležitev tega dne. Letos je skupno izjavo podprlo še 37 evropskih držav in Evropska unija.

  • Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je od 20. do 22. junija ob 30-letnici članstva RS v Svetu Evrope obiskala Strasbourg. Sestala se je z generalno sekretarko Sveta Evrope Marijo Pejčinović Burić, predsednikom Parlamentarne skupščine Tinyjem Koxom ter predsednico Evropskega sodišča za človekove pravice Síofro O’Leary, in nagovorila Parlamentarno skupščino Sveta Evrope.

Novice