Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Svetu Evrope Strasbourg

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Novice

  • Obeležitev Evropskega dneva preprečevanja izkoriščanja in spolnega nasilja nad otroci

    18. novembra 2022 praznujemo Evropski dan boja za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo. Slovenija je skupaj z državami pobudnicami Andoro, Belgijo, Monakom in San Marinom že 8. leto zapored pripravila izjavo za obeležitev tega dne. Letos je skupno izjavo podprlo še 40 evropskih držav in Mehika.

  • Minister dr. Logar na 132. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je v Torinu sodeloval na 132. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope pod italijanskim predsedovanjem. V središču razprav ministrov je bil odziv Sveta Evrope na rusko agresijo na Ukrajino. Ruska federacija je bila iz Sveta Evrope izključena 16. marca 2022.

  • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

    Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.