Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri Svetu Evrope Strasbourg

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je od 20. do 22. junija ob 30-letnici članstva RS v Svetu Evrope obiskala Strasbourg. Sestala se je z generalno sekretarko Sveta Evrope Marijo Pejčinović Burić, predsednikom Parlamentarne skupščine Tinyjem Koxom ter predsednico Evropskega sodišča za človekove pravice Síofro O’Leary, in nagovorila Parlamentarno skupščino Sveta Evrope.

  • Predsednica države dr. Nataša Pirc Musar je v imenu Slovenije deponirala listino o ratifikaciji Protokola o spremembi Konvencije o varstvu posameznikov glede na avtomatsko obdelavo osebnih podatkov.

  • Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar je med 16. in 17. majem 2023 v Reykjaviku sodelovala na 4. vrhu voditeljev držav in vlad držav članic Sveta Evrope v okviru islandskega predsedovanja Odboru ministrov. V središču razprav sta bila odgovornost za rusko agresijo na Ukrajino ter spodbujanje in zaščita temeljnih vrednot Sveta Evrope.

Novice