Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri Svetu Evrope Strasbourg

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Dobrodošli na spletni strani Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Svetu Evrope v Strasbourgu. Na spletni strani vam ponujamo pregled ključnih podatkov, ki zadevajo delovanje našega predstavništva in vas obveščamo o dogodkih, ki so povezani s Slovenijo in Svetom Evrope. Slovenija, ki se je v Svetu Evrope uveljavila kot uspešna članica s priznano visoko stopnjo spoštovanja človekovih in manjšinskih pravic ter uveljavitve demokratičnih institucij in načel pravne države, je bila v organizacijo sprejeta 14. maja 1993. Poseben izziv in hkrati priložnost je bilo predsedovanje Odboru ministrov Sveta Evrope v letu 2009.

Glavna naloga Stalnega predstavništva Republike Slovenije pri Svetu Evrope je zastopanje interesov naše države pri tej organizaciji. Zastopanje se uresničuje pri sodelovanju na zasedanju Odbora ministrov, ki poteka enkrat letno in kjer nas praviloma zastopa zunanji minister. Na tedenski ravni se srečuje Odbor ministrskih namestnikov in njegova delovna telesa, kjer veleposlanik in diplomati zastopajo stališča Republike Slovenije. Stalno predstavništvo redno spremlja tudi delovanje Parlamentarne skupščine Sveta Evrope, Kongresa lokalnih in regionalnih oblasti, implementacijo sodb Evropskega sodišča za človekove pravice in drugih organov Sveta Evrope ter spodbuja medvladno sodelovanje na področju človekovih pravic, vladavine prava in demokracije.

Diplomati

Strokovno-tehnično osebje