Skoči do osrednje vsebine

Zaposlitev in staž v Svetu Evrope

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Sekretariat Sveta Evrope ima trenutno okoli 1300 zaposlenih iz vseh 47 držav članic, ki delajo na področju človekovih pravic, medijev, demokracije, pravnega sodelovanja, socialnih in ekonomskih vprašanj, zdravja, izobraževanja, kulture in dediščine, športa, mladine, lokalnih in regionalnih oblasti, okolja, administracije, financ, obdelave podatkov, dokumentacije, odnosov z javnostjo, prevajanja in drugih.

Kadrovska politika Sveta Evrope upošteva pravično zastopanost držav članic. Več informacij o možnostih zaposlitve v organizaciji ter seznam prostih delovnih mest najdete na spletni strani Sveta Evrope o zaposlitvah (v angleščini).

Poleg stalne zaposlitve Svet Evrope ponuja opravljanje prakse v različnih sektorjih sekretariata (v angleščini). Praksa prinaša pomembno in koristno izkušnjo, vpogled v delovanje mednarodne organizacije in je plačana.