Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Minister dr. Logar na virtualnem 131. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes sodeloval na virtualnem 131. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope pod nemškim predsedovanjem Odboru ministrov Sveta Evrope. Glavna tema razprav ministrov je bila skupna odgovornost za demokratično varnost v Evropi. Minister dr. Logar je v nastopu poudaril, da pandemija covida-19 ni samo zdravstvena kriza ampak tudi socio-ekonomska kriza. Pandemija preizkuša in ogroža težko priborjene norme in standarde človekovih pravic, ki jih je razvil in jih varuje Svet Evrope.

 • Svet Evrope objavil poročilo o razmerah v zaporih v času COVID-19

  Svet Evrope je v okviru statistike SPACE I, ki jo pripravlja v sodelovanju z Univerzo v Lozani, objavil poročilo s primerjalno analizo med zaporskimi in probacijskimi upravami v času pandemije koronavirusa, za prvih devet mesecev leta 2020. V poročilu so predstavljeni podatki o številu zaporske populacije v posameznih državah članicah Sveta Evrope na presečne datume: 1. januarja, 15. aprila, 15. junija in 15. septembra 2020.

 • Virtualna konferenca ministrov za pravosodje Sveta Evrope

  Ministrica za pravosodje mag. Lilijana Kozlovič se je danes, 9. novembra 2020, na povabilo grškega pravosodnega ministra Konstantinosa Tsiarasa, udeležila video konference pravosodnih ministrov držav članic Sveta Evrope, ki je potekala v okviru grškega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

 • Državni sekretar Tone Kajzer na 130. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope

  Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na virtualnem 130. zasedanju Odbora ministrov Sveta Evrope pod okriljem grškega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope.

 • Priznanje Sloveniji za učinkovito in kakovostno izvrševanje sodb Evropskega sodišča za človekove pravice

  Odbor ministrov Sveta Evrope je objavil Letno poročilo o izvrševanju sodb Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) za leto 2019. V njem ugotavlja, da Slovenija, s trenutno 13 neizvršenimi sodbami, spada v skupino držav z najmanjšim številom neizvršenih sodb. Med državami članicami Sveta Evrope velja Slovenija za državo, ki si intenzivno prizadeva izvrševati sodbe ESČP, zlasti tudi v pilotnih zadevah, kot so bile Kurič (t.i. izbrisani) in Ališić (stare devizne vloge).