Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacijah Dunaj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Izteka se 46. zasedanje Sveta OZN za človekove pravice, prvič v celoti virtualno

    V Ženevi se je danes zaključilo 46. zasedanje Sveta Organizacije združenih narodov (OZN) za človekove pravice, ki je med drugim sprejel resolucije o stanju človekovih pravic v Belorusiji, Siriji, Iranu, Mjanmaru in Šrilanki. Slovenija je v okviru skupine držav predstavila resolucijo o človekovih pravicah in okolju, ki nadaljuje prizadevanja za obravnavo povezave med človekovimi pravicami in okoljem ter v ta namen še naprej podpira delovanje posebnega poročevalca OZN. Resolucija, ki je bila v Svetu soglasno sprejeta, tokrat daje poseben poudarek ohranjanju biotske raznovrstnosti.

  • Državni sekretar dr. Raščan na 27. Ministrskem svetu Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi

    Državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Stanislav Raščan se je udeležil otvoritvenega virtualnega zasedanja 27. Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), ki ga je gostil albanski premier in zunanji minister Edi Rama kot predsedujoči OVSE v letošnjem letu. Zasedanje se bo zaključilo jutri, 4. decembra 2020.

  • Državni sekretar Kajzer na letni Sredozemski konferenci OVSE

    Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na letni Sredozemski konferenci Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Pod okriljem švedskega predsedovanja skupini sredozemskih partnerjev za sodelovanje OVSE je letošnja konferenca potekala na temo Spodbujanje varnosti v sredozemski regiji OVSE skozi trajnostni razvoj in ekonomsko rast med pandemijo covida-19.