Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz za osebe s statusom vojnega veterana

  Na podlagi desetega odstavka 114.b člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 6/16 – uradno prečiščeno besedilo, 17/19 in 94/21) je upravičenec do brezplačnega prevoza v medkrajevnem linijskem prevozu potnikov v notranjem cestnem in železniškem prometu posameznik, ki ima na podlagi zakona, ki ureja pravice vojnih veteranov, status vojnega veterana, ki ni v delovnem razmerju ali ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti.

 • Pester mesec junij v Vojaškem muzeju Slovenske vojske

  V mesecu juniju se je v Vojaškem muzeju Slovenske vojske zvrstilo kar nekaj dogodkov.
  V okviru Ministrstva za obrambo RS je s 1. junijem začela z delom nova Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino (URSVD), ki združuje tri sektorje, in sicer Sektor za vojne veterane, vojne invalide in žrtve vojnega nasilja, Sektor za vojne grobove in grobišča ter Vojaški muzej Slovenske vojske.

 • Pri grobišču pod Krenom v Kočevskem Rogu je bila danes spravna in kulturna slovesnost

  Udeležila sta se je tudi minister za obrambo mag. Matej Tonin in vršilec dolžnosti generalnega direktorja Uprave za vojaško dediščino Rok Janez Šteblaj.

 • Uprava za vojaško dediščino za celosten pogled na vojaško zgodovino

  Kot del Ministrstva za obrambo danes z delom začenja nova Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino, ki bo pod svojim okriljem združila tri sektorje – Sektor za vojne veterane, vojne invalide in žrtve vojnega nasilja; Sektor za vojne grobove in grobišča ter Vojaški muzej Slovenske vojske.

 • Z delom začenja nova Uprava za vojaško dediščino

  Kot del Ministrstva za obrambo danes z delom začenja nova Uprava za vojaško dediščino, ki bo pod svojim okriljem združila tri sektorje – Sektor za vojne veterane, vojne invalide in žrtve vojnega nasilja; Sektor za vojne grobove in grobišča ter Vojaški muzej Slovenske vojska.