Skoči do osrednje vsebine

Predstavnici Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino na slovesnosti na Avstrijskem Koroškem

Slovesnosti polaganja vencev na Avstrijskem Koroškem, sta se, na povabilo Zveze koroških partizanov in prijateljev protifašističnega odpora Celovec, udeležili predstavnici Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino, vodja Sektorja za vojne grobove in grobišča, Vlasta Vivod in strokovna sodelavka Sektorja za vojne veterane, vojne invalide in žrtve vojnega nasilja, Lilijana Kojnik Vehovar.

Poslanstvo zveze je razvijanje in spodbujanje domoljubja ter ohranjanje zgodovinskih izročil obdobja, za katerega je nevladna organizacija ustanovljena. Zveza združuje bivše aktivne člane odpora proti fašizmu, krepi demokratično miselnost v smislu tradicije in zgodovine Narodnoosvobodilnega boja, podpira gibanje za mir, utrjuje prijateljstvo med narodi, vzdržuje partizanska grobišča in skrbi za partizanska spominska obeležja.

Ministrstvo za obramba spodbuja izvajanje aktivnosti zveze in ima z njo sklenjeno pogodbo o sofinanciranju dejavnosti nevladnih organizacij na področju vojnih veteranov.

Skupinska fotografija udeležencev slovesnosti, ki stojijo pred pred spomeniki h katerim so položili vence

Slovesnosti polaganja vencev na Avstrijskem Koroškem sta se udeležili predstavnici Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino | Avtor: Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino