Skoči do osrednje vsebine

Obisk delegacije iz Srbije

Vojaški muzej Slovenske vojske je obiskala tričlanska srbska delegacija, ki so jo sestavljali predstavniki Vojnega muzeja Srbije, Letalskega muzeja Srbije in Uprave za tradicijo, standard in veterane pri Ministrstvu za obrambo Republike Srbije.

Sprejel jih je načelnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske podpolkovnik Marko Hlastec, ki jim je s kolegi kustosi razkazal muzejske razstave v mariborski kadetnici. Po ogledu muzeja so opravili sestanek, na katerem so izmenjali izkušnje pri delu obeh muzejev, dogovorili pa so se tudi za prihodnje sodelovanje in gostovanje njihove razstave v kadetnici. Obisk je bil tudi priložnost za ogled ključnih slovenskih znamenitosti, obiskali pa so tudi kolege v Parku vojaške zgodovine v Pivki, Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru in Muzeju novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani.

Skupinska fotografija delegacije s predstavniki Vojaškega muzeja in Uprave za vojaško dediščino

Vojaški muzej Slovenske vojske je obiskala tričlanska srbska delegacija, ki so jo sestavljali predstavniki Vojnega muzeja Srbije, Letalskega muzeja Srbije in Uprave za tradicijo, standard in veterane pri Ministrstvu za obrambo Republike Srbije | Avtor: štabni vodnik Matjaž Česnik

1 / 3