Skoči do osrednje vsebine

Vojaški muzej Slovenske vojske v Parku vojaške zgodovine v Pivki odprl razstavo

Vojaški muzej Slovenske vojske je v soboto, 16. septembra, v sodelovanju s Parkom vojaške zgodovine v Pivki in Športno enoto Slovenske vojske (SV) odprl razstavo Hitreje, višje, močneje! Vrhunski šport v Slovenski vojski.

Zbrane so nagovorili direktor Parka vojaške zgodovine mag. Janko Boštjančič, vršilec dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino mag. Matjaž Ravbar, poveljnik Športne enote podpolkovnik Jure Velepec in avtor razstave višji kustos Vojaškega muzeja Slovenske vojske Rok Filipčič. Za kulturni del otvoritve je poskrbela zasedba Orkestra Slovenske vojske, slovesni trak pa je prerezal in s tem odprl razstavo Rajmond Debevec.

Razstava, ki je nastala v sodelovanju s Športno enoto SV, obiskovalcu predstavi prva Slovenca, ki sta na olimpijskih igrah osvojila olimpijske kolajne, nastanek in razvoj Športne enote, njeno vključenost v Mednarodni svet za vojaški šport (angleško International Military Sports Council - CISM) in podporo vrhunskemu športu v Slovenski vojski. Muzeološko predstavi pripadnike Športne enote SV in opremo, s katero so v času svoje športne kariere osvojili eno ali več olimpijskih kolajn.

Razstava bo na ogled do sredine marca 2024. Vljudno vabljeni!

Rezanje traku ob otvoritvi razstave. V ozadju so razstavni panoji.

Slovesni trak je prerezal in s tem odprl razstavo Rajmond Debevec | Avtor: mag. Gregor Kastelic, Vojaški muzej Slovenske vojske

1 / 2