Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis
Ponastavi
 • Usposabljanje letalskih posadk in kontrolorjev združenega ognja

  Od ponedeljka, 18., do petka, 22. januarja, bo na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna potekalo usposabljanje kontrolorjev združenih ognjev, ki ga bodo v sklopu lastnega usposabljanja podpirale posadke letal Slovenske vojske in ameriških letalskih sil.

 • Odziv Slovenske vojske na poročanje o napotitvi okuženega vojaka na Kosovo

  V Slovenski vojski so potrdili, da sta bila med 230 pripadniki napotenimi na Kosovo tudi dva s potrjenim pozitivnim testom na okužbo s SARS-CoV-2. Odločitev za njuno napotitev na Kosovo je bila sprejeta s strani stroke in v skladu z veljavnimi protokoli.

 • S pirotehničnim čiščenjem zagotovili varno uporabo Počka

  4. in 5. novembra so pirotehniki iz 430. mornariškega diviziona in Specializirane enote vojaške policije izvedli pirotehnično čiščenje Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna.

 • Kontrolorji združenih ognjev se bodo usposabljali na območju Mirnske doline in Suhe krajine

  Od ponedeljka, 5., do petka, 9. oktobra, se bodo slušatelji mednarodnega tečaja kontrolorjev združenih ognjev usposabljali na območju Mirnske doline in Suhe krajine. V Centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske med 7. septembrom in 16. oktobrom poteka šesttedenski tečaj, ki se ga udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz osmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske.

 • Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja za kontrolorje združenega ognja

  V ponedeljek, 28. septembra, in petek, 2. oktobra, se bodo slušatelji mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev usposabljali na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Postojna. V Centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske med 7. septembrom in 16. oktobrom poteka šesttedenski tečaj, ki se ga udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz osmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske.

 • Usposabljanje slušateljev mednarodnega tečaja za kontrolorje združenega ognja

  Od ponedeljka, 21., do četrtka, 24. septembra, se bodo slušatelji mednarodnega tečaja za kontrolorje združenih ognjev usposabljali na območju Mirnske doline in Osrednjega vadišča Slovenske vojske Postojna. V Centru kontrolorjev združenih ognjev Slovenske vojske med 7. septembrom in 16. oktobrom poteka šesttedenski tečaj, ki se ga udeležujejo pripadniki oboroženih sil iz osmih partnerskih in zavezniških držav ter Slovenske vojske.