Skoči do osrednje vsebine

Uprava za zaščito in reševanje

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Danes sta se na brniško letališče po slabih dveh mesecih vrnili letali Air Tractor, ki sta po novem prejeli oznako AT-802 Fire Boss.

 • Zahtevke za povračilo nadomestila plače delavca/prostovoljca, ki so bili vloženi in zavrnjeni do začetka veljavnosti spremembe Zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023, lahko delodajalci ponovno vložijo na Upravo za zaščito in reševanje. Pravico do plačane odsotnosti z dela za največ sedem delovnih dni je možno izkoristiti do 31. decembra 2023.

 • Danes je v okviru projekta Sistem za odzivanje na pomorske incidente v severnem Jadranu (angleško North Adriatic Maritime Incident Response System – NAMIRS) potekala zaključna mednarodna vaja na področju preventive, pripravljenosti in odzivanja ob večjih ekoloških nesrečah na morju in obalnem pasu. Projekt izvajamo v sodelovanju s hrvaškimi in italijanskimi partnerji.

Novice

 • V Ljubljani poteka usposabljanje o psihološki pomoči reševalcem

  Med 14. in 16. novembrom v City hotelu v Ljubljani poteka usposabljanje o psihološki pomoči reševalcem v okviru Pobude za pripravljenost na nesreče in njihovo preprečevanje za jugovzhodno Evropo.

 • Video

  V nedeljo bo Slovenijo zajela še ena vremenska fronta

  Po burni noči se vreme počasi umirja, vendar pa bo Slovenijo v nedeljo prešla še ena vremenska fronta. Za pretežni del države velja rumeno opozorilo, za Primorsko in severozahod pa oranžno opozorilo zaradi okrepljenega jugozahodnega vetra ter napovedanih močnejših padavin v nedeljo.

 • Video

  Za severozahod Slovenije izdano rdeče opozorilo, za druge dele Slovenije oranžno

  Na izjavi za javnost so o pričakovanih izrednih meteoroloških in hidroloških razmerah v Sloveniji spregovorili meteorolog Branko Gregorčič in hidrolog Janez Polajnar, oba z Agencije Republike Slovenije za okolje, direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode Neža Kodre, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in direktor Geološkega zavoda Slovenije Miloš Bavec.