Skoči do osrednje vsebine

Novice

  • Skupno usposabljanje UPRO in URSIKS na temo preprečevanja radikalizacije

    Uprava za probacijo (UPRO) je v sodelovanju z Upravo RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) organizirala po meri prilagojeno osnovno usposabljanje na temo preprečevanja radikalizacije, ki so se ga udeležili sodelavci probacijskega in zaporskega sistema. Dogodek, ki je bil izveden v sodelovanju s strokovnjaki policije, je potekal prejšnji teden v Ljubljani.

  • Tesnejše sodelovanje med Upravo za probacijo in Zavodom RS za zaposlovanje

    Na Območni službi Ljubljana Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) je potekal strokovni posvet z namenom tesnejšega sodelovanja Uprave za probacijo (UPRO) in ZRSZ pri obravnavi oseb, ki imajo izrečene skupnostne sankcije in se srečujejo z zaposlitveno problematiko. Eden pomembnejših zaščitnih dejavnikov, ki vplivajo na povratništvo, je zaposlitev osebe, zato je temu področju treba namenjati posebno pozornost, česar se zavedajo tako probacijski kot zaposlitveni svetovalci.

  • Udeležba sodelavcev Uprave za probacijo na konferenci Dnevi varstvoslovja

    Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru je pretekli teden, 10. in 11. junija 2021 organizirala osrednjo nacionalno konferenco s področja varnosti, ki sta se je udeležila sodelavca Uprave za probacijo (UPRO). Dogodek je tudi letos potekal na daljavo.