Skoči do osrednje vsebine

 • Izšla je 57. številka Sevalnih novic.

 • Na sedmem pregledovalnem sestanku po Skupni konvenciji o varnosti ravnanja z izrabljenim gorivom in varnosti ravnanja z radioaktivnimi odpadki, ki poteka od 27. junija do 8. julija 2022 na Dunaju, je v četrtek, 30. junija, slovenska delegacija podrobno predstavila stanje na tem področju v naši državi. Po predstavitvi poročila so člani slovenske delegacije odgovarjali na podrobna vprašanja delegatov drugih pogodbenic.

 • Upravo za jedrsko varnost (URSJV) je obiskala tričlanska ameriška delegacija, ki jo je vodil Justin Friedman, višji svetovalec iz zunanjega ministrstva ZDA.

Aktualno

 • Mednarodna misija ARTEMIS v Sloveniji

  Agencija za radioaktivne odpadke (ARAO) je od 22. do 30. maja 2022 gostila mednarodno pregledovalno misijo ARTEMIS (angleško Integrated Review Service for Radioactive Waste and Spent Nuclear Fuel Management, Decommissioning and Remediation), ki jo je organizirala Mednarodna agencija za atomsko energijo (MAAE).

 • Podpis sporazuma o sodelovanju med Upravo za jedrsko varnost in poljskim upravnim organom

  Med dvodnevnim obiskom predstavnikov Državne agencije Republike Poljske za jedrsko energijo (poljsko Państwowa Agencja Atomistyki – PAA) v Sloveniji, ki ga je gostila Uprava za jedrsko varnost (URSJV), je bil podpisan sporazum o sodelovanju in izmenjavi informacij med obema upravnima organoma.

 • KiVA2022 - mednarodna vaja kibernetske varnosti v jedrskih objektih

  Med 17. in 19. majem 2022 je na Upravi za jedrsko varnost potekala mednarodna vaja kibernetske varnosti v jedrskih objektih - KiVA2022, ki predstavlja presek med jedrsko varnostjo, varovanjem, pripravljenostjo na izredne dogodke in kibernetsko varnostjo.