Skoči do osrednje vsebine

 • Uprava za jedrsko varnost (URSJV) je gostila mednarodno delavnico o prepoznavanju vrzeli v upravnem nadzoru izpostavljenosti sevanju zaradi predmetov splošne rabe, ki jo je organizirala Mednarodna Agencija za atomsko energijo (angleško International Atomic Energy Agency - IAEA).

 • Uprava za jedrsko varnost (URSJV) je na neuradnem obisku gostila dva predstavnika Veleposlaništva Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske. Obisk je bil namenjen medsebojnemu informiranju glede aktualnih vprašanj miroljubne uporabe jedrske energije in jedrske varnosti v obeh državah.

 • V Izobraževalnem centru Republike Slovenije za zaščito in reševanje se je končala enodnevna, teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022. Vaja je bila redna in načrtovana že za lansko leto, vendar je bila zaradi epidemioloških razmer prestavljena. Podobna vaja je bila izvedena že leta 2019.

Aktualno

 • Na Igu poteka enodnevna teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022

  Skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2022, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije januarja letos, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu poteka enodnevna, napovedana, teoretična vaja državnega pomena Jedrska nesreča 2022.

 • Pomen jedrske varnosti v spremenjenih energetskih razmerah

  9. in 10. novembra sta se direktor Uprave za jedrsko varnost Igor Sirc in direktor Inšpekcije Uprave za jedrsko varnost Matjaž Podjavoršek udeležila rednega letnega srečanja predstojnikov evropskih upravnih organov za jedrsko varnost (angleško Western European Nuclear Regulatory Assocciation - WENRA).

 • Jedrska elektrarna Krško po letošnjem remontu ponovno obratuje

  7. novembra zvečer je jedrska elektrarna Krško po 38 dneh remonta ponovno pričela dobavljati energijo v električno omrežje.