Skoči do osrednje vsebine

 • Agencija za radioaktivne odpadke (ARAO) je od 22. do 30. maja 2022 gostila mednarodno pregledovalno misijo ARTEMIS (angleško Integrated Review Service for Radioactive Waste and Spent Nuclear Fuel Management, Decommissioning and Remediation), ki jo je organizirala Mednarodna agencija za atomsko energijo (MAAE).

 • Med dvodnevnim obiskom predstavnikov Državne agencije Republike Poljske za jedrsko energijo (poljsko Państwowa Agencja Atomistyki – PAA) v Sloveniji, ki ga je gostila Uprava za jedrsko varnost (URSJV), je bil podpisan sporazum o sodelovanju in izmenjavi informacij med obema upravnima organoma.

 • Med 17. in 19. majem 2022 je na Upravi za jedrsko varnost potekala mednarodna vaja kibernetske varnosti v jedrskih objektih - KiVA2022, ki predstavlja presek med jedrsko varnostjo, varovanjem, pripravljenostjo na izredne dogodke in kibernetsko varnostjo.

Aktualno

 • Jedrske novice za tujino – april 2022

  Izšla je nova številka jedrskih novic za tujino - News from Nuclear Slovenia.

 • Misija IRRS zaključila pregled upravnega okvirja jedrske in sevalne varnosti v Sloveniji

  Misija Mednarodne agencije za atomsko energijo (MAAE) je končala neodvisen strokovni pregled zakonodajnega in upravnega okvirja jedrske in sevalne varnosti v Republiki Sloveniji ter dejavnosti Uprave RS za jedrsko varnost (URSJV) in Uprave RS za varstvo pred sevanji (URSVS). V četrtek, 14. aprila 2022, je potekal zaključni sestanek, kjer so bile predstavljene glavne ugotovitve iz osnutka poročila. Lektorsko in redakcijsko prečiščeno končno poročilo bo MAAE dostavila naknadno.

 • Neodvisen strokovni pregled zakonodajnega in upravnega okvirja jedrske in sevalne varnosti

  Misija Mednarodne agencije za atomsko energijo je danes, 4. 4. 2022, začela neodvisen strokovni pregled zakonodajnega in upravnega okvirja jedrske in sevalne varnosti v Republiki Sloveniji ter dejavnosti Uprave za jedrsko varnost (URSJV) in Uprave za varstvo pred sevanji (URSVS). Med pregledom, ki se bo zaključil v četrtek, 14. 4. 2022, bo misija preverjala skladnost delovanja URSJV in URSVS s standardi Mednarodne agencije za atomsko energijo.