Skoči do osrednje vsebine

Generalštab Slovenske vojske

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • »Danes vas devetič zapored kot predsednik republike in vrhovni poveljnik nagovarjam ob dnevu Slovenske vojske in prvič, ko lahko brez zadrege pogledam v vaše oči in v oči slovenske javnosti in rečem: S prelomnimi spremembami v lanskem in v tem letu, za katere gre zahvala načelniku, ministru za obrambo, vladi, Državnemu zboru in Državnemu svetu, se začenja novo obdobje Slovenske vojske,« je na osrednji slovesnosti ob dnevu Slovenske vojske dejal predsednik republike Borut Pahor. Slovesnost je potekala v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

  • Slovenija praznuje 24. obletnico prve napotitve pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske (SV) v mednarodne operacije in na misije.

  • V torek, 11. maja, je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor v spremstvu načelnika Generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Roberta Glavaša obiskal pripadnike Lahke raketne baterije zračne obrambe 1. brigade Slovenske vojske, ki se skupaj z ameriškimi kolegi raketne baterije 174. artilerijske brigade zračne obrambe, urijo na širšem območju Črnega Kala.

Aktualno

Dogodki

  • Mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2021

    Med 17. in 22. majem bo v Republiki Sloveniji že deveto leto zapored mednarodna vojaška vaja Jadranski udar 2021 (angl. Adriatic Strike), na kateri bo Slovenska vojska v sodelovanju z zavezniškimi ter partnerskimi državami in ob podpori vojaškega letalstva izvedla usposabljanje kontrolorjev združenega ognja.