Skoči do osrednje vsebine

Generalštab Slovenske vojske

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

  • Helikopterji Slovenske vojske letos prepeljali inkubator že 45-krat, v enakem obdobju lani 33-krat

    Dežurne helikopterske posadke Slovenske vojske, ki so na vojaškem delu letališča Jožeta Pučnika na Brniku in letališču Edvarda Rusjana v Mariboru vsak dan v 15 minutah pripravljene na posredovanje, so oktobra poletele na pomoč 37-krat, od tega trikrat na pomoč v gore, 29-krat poskrbele za helikoptersko nujno medicinsko pomoč in petkrat za prevoz inkubatorja. Pri tem so prepeljale 49 poškodovanih ali obolelih in skupaj naletele 67 ur.

  • Pripadniki kontingenta na Kosovu sklenili četrti mesec delovanja

    Pripadnice in pripadniki 41. slovenskega kontingenta Kfor so vstopili v zadnji mesec delovanja na Kosovu. Ob upoštevanju vseh ukrepov za ohranjanje zdravja uspešno nadaljujejo z opravljanjem operativnih nalog v območju odgovornosti.

  • Zdaj stopimo skupaj, pa čeprav narazen, in upoštevajmo ukrepe!

    Ministrstvo za obrambo je v sodelovanju z ministrom mag. Matejem Toninom in sodelavci ministrstva, Uprave za zaščito in reševanje ter pripadniki Slovenske vojske pripravilo krajši promocijski film, v katerem minister poziva vse, naj upoštevajo ukrepe za zajezitev širjenja virusa.