Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

  • Na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) je potekala spletna predstavitev Pomorskega prostorskega plana - strateškega dokumenta, s katerim se v Sloveniji prvič po osamosvojitvi uvaja strateško planiranje za trajnostni razvoj dejavnosti in rabe na morju. Državni sekretar na MOP Robert Rožac je v nagovoru dejal, da je Slovenija prva članica EU v vzhodnem Sredozemlju, ki je pripravila in sprejela Pomorski prostorski plan, za kar je prejela tudi pohvale Evropske komisije.

  • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je v Državnemu zboru RS predstavil predlog Gradbenega Zakona in predlog Zakona o urejanju prostora. Kot je poudaril, zakona urejata razmerje med posegi v prostor in varovanjem okolja.

  • Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak je nagovoril udeležence jubilejne 10. Konference komunalnega gospodarstva. V nagovoru je poudaril, da nas zaradi vse strožjih okoljskih zahtev na področju ravnanja z odpadki v prihodnjih letih čakajo veliki izzivi, zato smo se na Ministrstvu za okolje in prostor reševanja te problematike lotili urgentno in celovito.

Aktualno

Dogodki

 
Grand Hotel Primus, Ptuj

Sestanek Mreže kontaktnih točk za teritorialno kohezijo (NTCCP)

V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU bo potekal sestanek Mreže kontaktnih točk za teritorialno kohezijo (NTCCP), ki se ga bodo udeležili predstavniki držav članic EU in partnerskih držav, Evropske komisije in drugih evropskih institucij s področja prostorskega razvoja in teritorialne kohezije.

 
Grand Hotel Primus, Ptuj

Sestanek Delovne skupine za urbane zadeve

V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU bo potekal sestanek Delovne skupine za urbane zadeve (UDG), ki se ga udeležujejo predstavniki držav članic EU, Evropske komisije, evropskih združenj mest oz. lokalnih oblasti, partnerskih držav in drugih evropskih institucij s področja urbanega razvoja.

 
Institut informacijskih znanosti, Prešernova ulica 17, Maribor

Mednarodna konferenca Vsi kraji so pomembni

Ministrstvo za okolje in prostor, IPoP – Inštitut za politike prostora in Skupnost občin Slovenije organizirajo .konferenco z naslovom "Vsi kraji so pomembni""- Teritorialna agenda v praksi, ki bo potekala v živo 29. septembra 2021 v Mariboru.