Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za okolje in prostor

  • Evropska komisija je včeraj objavila razpis za zbiranje predlogov projektov za sofinanciranje iz programa LIFE za leto 2020. Za financiranje projektov s področij ohranjanja narave, varstva okolja in učinkovite rabe virov ter podnebnih ukrepov je na voljo dobrih 450 milijonov evrov. Letos je kar precej novosti, ki so predvsem posledica ukrepov zaradi razglašene pandemije virusa COVID-19.

  • Državni zbor RS je na seji dne 2. aprila 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP), s katerim se zamikajo tudi roki na področju množičnega vrednotenja nepremičnin.

  • Ekološko stanje Blejskega jezera se je po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) v zadnjih letih poslabšalo. Z namenom iskanja hitrih in učinkovitih rešitev ter njihove čimprejšnje realizacije so danes minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak, državna sekretarka dr. Metka Gorišek, generalni direktor Direktorata za vode in investicije Bojan Dejak s sodelavci sprejeli župana Občine Bled Janeza Fajfarja in direktorja občinske uprave Bled Roberta Klinarja.

Aktualno

Iskalnik