Skoči do osrednje vsebine

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Državni sekretar Rudi Medved in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Leon Behin sta danes na Ministrstvu za obrambo sprejela predstavnike Gorske reševalne zveze Slovenije ̶ predsednika dr. Gregorja Dolinarja, podpredsednika dr. Klemna Belharja in Katarino Janjič.

 • Minister za obrambo Marjan Šarec je na dvodnevnem uradnem obisku v Sarajevu v pogovorih z ministrom za obrambo Bosne in Hercegovine Zukanom Helezom poudaril močno podporo Slovenije na poti Bosne in Hercegovine v evroatlantske integracije.

 • Ministra za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec in Italijanske republike Guido Crosetto sta podpisala spremembo k Izvedbenemu dogovoru med Ministrstvom za obrambo Italijanske republike in Ministrstvom za obrambo Republike Slovenije o sodelovanju na področju vojaškega letalstva, ki opredeljuje nakup še šestih večnamenskih helikopterjev AW139M proizvajalca Leonardo po modelu vlada vladi.

Novice

 • Začenja se Natova vaja kibernetske obrambe Cyber Coalition 2023

  Med 27. novembrom in 1. decembrom pod Poveljstvom zavezniških sil za transformacijo poteka Natova vaja kibernetske obrambe Cyber Coalition 2023, na kateri sodeluje tudi Republika Slovenija. V vajo, ki bo izvedena kot celovita vaja obrambnega sistema, so poleg Ministrstva za obrambo in Slovenske vojske vključena tudi ostala ministrstva, gospodarske družbe in vladne službe v Republiki Sloveniji.

 • Na Ministrstvu za obrambo praznujemo dan Rudolfa Maistra

  Na Ministrstvu za obrambo tradicionalno praznujemo dan Rudolfa Maistra, državni praznik v spomin na 23. november 1918, ko je general Maister (1874–1934) s svojo vojsko razorožil nemško varnostno stražo in prevzel vojaško oblast v Mariboru.
  Minister za obrambo Marjan Šarec je z delegacijo Ministrstva za obrambo položil venec k spomeniku generala Rudolfa Maistra pred ministrstvom.

 • Na Poljskem odprta razstava o generalu Rudolfu Maistru

  Vojaški muzej Slovenske vojske je v sodelovanju z Zvezo društev general Maister in Narodnim muzejem v Przemyślu na Poljskem postavil razstavo o generalu Rudolfu Maistru, ki sta jo v sredo, 22. novembra, v prostorih muzeja odprla veleposlanik Republike Slovenije na Poljskem mag. Bojan Pograjc in direktor poljskega narodnega muzeja Jan Jarosz.

Dogodki

 
Športna dvorana Vojašnice Edvarda Peperka, Ljubljana

Slovesnost ob podelitvi priznanj najboljšim športnikom Slovenske vojske za leto 2023

Predstavnike medijev vabimo na slovesnost ob razglasitvi najboljših športnikov Slovenske vojske za leto 2023. Ob tej priložnosti bodo pripadnice in pripadniki Športne enote Slovenske vojske slovesno zaznamovali tudi dan enote, ki je bila z odredbo ministra za obrambo ustanovljena na ta dan leta 1994.