GOV.SI

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Na Fakulteti za družbene vede danes poteka 4. Dan nacionalne varnosti, ki ga fakulteta soorganizira z IVK inštitutom za varnostno kulturo in Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru. Tudi letos želijo z dogodkom, ki je združil številne institucije slovenskega sistema nacionalne varnosti, ozaveščati o pomenu varnosti v družbi in omogočiti široko strokovno razpravo o spoprijemanju s sodobnimi varnostnimi izzivi.

 • Obrambni minister Karl Erjavec se je danes, 15. oktobra, v Benetkah udeležil srečanja obrambnih ministrov držav pobude Adrion. Gre za prvo srečanje v formatu obrambnih ministrov Adriona, ki od leta 2004 in na temelju Jadransko-Jonske pobude združuje mornarice držav ob Jadranskem in Jonskem morju oziroma Italije, Slovenije, Hrvaške, Črne gore, Albanije in Grčije. Ob robu srečanja se je minister Erjavec sestal z gostiteljem ministrom Lorenzom Guerinijem.

 • Minister za obrambo Karl Erjavec je danes, v petek, 11. oktobra, v Kopru nagovoril zbrane na slovesnosti ob 70-letnici delovanja Gasilske brigade Koper.

Aktualno

Dogodki

 • V Postojni se jutri začenjajo VII. Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja

  Postojna bo med 17. in 19. oktobrom letos gostila prireditev Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja. Bienalna prireditev s sloganom Življenja rešujemo, tokrat že sedma po vrsti, se bo na več točkah po središču Postojne začela jutri, v četrtek, 17. oktobra, ob 9. uri, medtem ko bo slovesnost z uradnim odprtjem v Gasilsko-reševalnem centru Postojna ob 16. uri. Največjo prireditev te vrste pri nas organizirata Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Občina Postojna.

 • Konferenca o financiranju obrambnih raziskav in tehnologij

  Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA) in Ministrstvo za obrambo RS vas vabita na dogodek za predstavitev sredstev EU za inovativne tehnologije in raziskave v obrambnem sektorju z naslovom FUNDING FOR EUROPEAN DEFENCE RESEARCH AND TECHNOLOGY. Konferenca bo potekala 24. oktobra 2019 v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani.

  Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 17, Ljubljana