Skoči do osrednje vsebine

  • Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je danes v Bruslju udeležil zasedanja Sveta za zunanje zadeve v sestavi ministrov za obrambo Evropske unije. Zasedanje je bilo namenjeno razpravi o implementaciji Strateškega kompasa, s poudarkom na prihodnosti operacij in misij skupne varnostne in obrambne politike ter vojaški agresiji v Ukrajini.

  • Minister za obrambo, ki opravlja tekoče posle, mag. Matej Tonin se je danes v Bruslju pred zasedanjem obrambnih ministrov Evropske unije srečal z obrambno ministrico Češke Republike Jano Černochovo. Češka z julijem prevzema predsedovanje Svetu Evropske unije, o čemer sta se pogovarjala tudi ministra.

  • Na Ministrstvu za obrambo je po včerajšnjem podpisu Memoranduma o soglasju k programu Boxer v okviru organizacije OCCAR (angleško Organisation for Joint Armament Cooperation) in Programske odločitve danes potekala novinarska konferenca. Na njej je generalni direktor Direktorata za logistiko mag. Uroš Korošec s sodelavci pojasnil podrobnosti o podpisu memoranduma in programske določitve ter projekt nakupa vozil.

Aktualno