Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Redno zasedanje obrambnih ministrov Nata

  Včeraj, v četrtek, 22. in danes, v petek, 23. oktobra je preko varne videokonference potekalo redno zasedanje obrambnih ministrov Nata. Glavne teme zasedanja so bile zavezniško odvračanje in obramba ter delitev bremen glede na vse tri stebre in sicer obrambne izdatke, vlaganja v zmogljivosti ter prispevke v Natove operacije, misije in druge aktivnosti. Ministri so obeležili tudi 20. obletnico Resolucije VS ZN 1325 o ženskah, miru in varnosti.

 • Minister Tonin sprejel veleposlanico Republike Avstrije

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin je na vljudnostnem obisku na Ministrstvu za obrambo sprejel veleposlanico Republike Avstrije v Republiki Sloveniji Elisabeth Ellison-Kramer.

 • Trojka obrambnih ministrov na neformalni avdio-video konferenci

  Minister za obrambo mag. Matej Tonin se je popoldne udeležil neformalne avdio-video konference z nemško ministrico za obrambo Annegret Kramp-Karrenbauer in portugalskim ministrom za obrambo Joãom Gomesom Cravinhom.

Dogodki

 • Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020

  Vaja kriznega upravljanja EU Integrated Resolve 2020 – EU IR20 se izvaja skladno z Načrtom vaj v obrambnem sistemu in sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letu 2020. Na vaji sodelujejo vsa ministrstva in nekatere vladne službe.

  MO, Vojkova cesta 55, Ljubljana
Iskalnik