Skoči do osrednje vsebine

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Na povabilo ministra za obrambo Republike Slovenije Karla Erjavca je bil danes na enodnevnem delovnem obisku v Sloveniji minister za obrambo Republike Madžarske Tibor Benkő. Delovno srečanje je potekalo na Bledu v Vili Zlatorog.

 • Vodstvo Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je danes, v četrtek, 12. decembra, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig podpisalo pogodbe o sofinanciranju dejavnosti s predstavniki društev, gospodarskih družb, zavodov, državnih organov, nevladnih in drugih organizacij, ki zagotavljajo organizacijske, materialne ter kadrovske priprave za opravljanje nalog zaščite in reševanja v primeru naravnih in drugih nesreč. Za pogodbene izvajalce so izvedli tudi posvet. Hkrati je v centru potekala zadnja seja štaba Civilne zaščite za letos.

 • V sredo, 11. decembra 2019 je v vojašnici "podpolkovnik Mirko Vukušić" v Zemuniku pri Zadru potekalo odprtje Večnacionalnega centra za letalsko usposabljanje za podporo specialnim silam. Slavnostnega odprtja centra so se udeležil obrambni ministri sodelujočih držav in drugi visoki gostje. Med njimi načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc.

Aktualno

 • Na Ministrstvu za obrambo smo se pridružili dobrodelni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije

  Ministrstvo za obrambo se letošnjega decembra pridružuje dobrodelni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije Veseli december. Naši akciji smo nadeli slogan SodelujeMO – obdarujeMO.

 • DS MO mag. Bizjak na ministrskem srečanju Jadranske listine

  Državni sekretar na Ministrstvu za obrambo mag. Miloš Bizjak se je na povabilo albanske ministrice za obrambo Olte Xhaçke v Tirani udeležil dvodnevnega ministrskega srečanja Jadranske listine (A-5), ki se je končalo danes, v sredo, 11. decembra. Pobuda je namenjena krepitvi reformnih prizadevanj v sodelujočih državah, varnosti, stabilnosti in blaginje v regiji Zahodnega Balkana, kot tudi približevanju evroatlantskim integracijam. Hkrati pobuda predstavlja instrument za zagotavljanje pomoči s strani ZDA.

 • Najboljši športniki in športnice Slovenske vojske prejeli pokale

  V Športni dvorani ljubljanske vojašnice Edvarda Peperka so danes, v petek, 6. decembra, podelili pokale najboljšim športnicam in športnikom ter najboljšim enotam Slovenske vojske na športnem področju za leto 2019. Pokale so podelili minister za obrambo Karl Erjavec, namestnik načelnice generalštaba brigadir Robert Glavaš in poveljnik sil SV brigadir Milan Žurman.

Dogodki

 • V Hiši Evropske unije okrogla miza o kriznem upravljanju

  Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji bo v Hiši Evropske unije v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo in Evroatlantskim svetom Slovenije organiziralo dogodek z naslovom EU in krizno upravljanje: med globalnimi izzivi in domačimi rešitvami. Javnosti se bo v krajšem pogovoru uvodoma predstavil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Nato bodo sodelujoči na okrogli mizi skupaj s komisarjem Lenarčičem naslovili nekatere ključne izzive področij humanitarne pomoči in civilne zaščite za EU, izkušnje in pričakovanja iz Slovenije ter priložnosti, ki se na navedenih področjih odpirajo za Slovenijo. Sodelovali bodo evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič, v.d. generalne direktorice Direktorata za multilateralo, razvojno sodelovanje in mednarodno pravo na Ministrstvu za zunanje zadeve Tatjana Miškova, namestnik direktorja Uprave za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin, predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, docentka in predavateljica na Katedri za obramboslovje na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani dr. Jelena Juvan.

 • Na Ministrstvu za obrambo predaja zbranih daril Zvezi prijateljev mladine

  Ministrstvo za obrambo se je pridružilo dobrodelni akciji Zveze prijateljev mladine Slovenije, v kateri zbiramo darila za otroke iz socialno ogroženih družin. Ob koncu akcije, ki smo jo poimenovali SodelujeMO – obdarujeMO, bo priložnostna slovesnost s predajo zbranih daril, na kateri bo udeležence nagovoril minister za obrambo Karl Erjavec.

 • Na MO tradicionalno razstava Umetniki za karitas

  Na Ministrstvu za obrambo bo slovesno odprtje tradicionalne vsakoletne razstave likovnih del, ki jih umetniki ustvarjajo na mednarodni likovni koloniji Umetniki za karitas. Na razstavi bosta sodelujoče umetnike in njihova dela predstavili Jožica Ličen in Anamarija Stibilj Šajn.

Iskalnik