Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

 • Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes obiskal Termoelektrarno Šoštanj in Premogovnik Velenje, ki sodita med kritično infrastrukturo. Opravljata namreč dejavnost, ki je ključnega pomena za nemoteno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo. Zato je bil tudi namen ministrovega obiska preveriti, kako je varovana kritična infrastruktura v državi, in kakšno je sodelovanje z državnimi organi.

 • Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na predstavitveni obisk sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Johana O. Verbooma.

Aktualno

 • Novi prostori za Policijsko upravo Koper

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in državni sekretar dr. Božo Predalič z delegacijo sta danes v okviru vladnega obiska v Obalno-kraški regiji med drugim obiskala Policijsko upravo Koper, Policijsko postajo Izola, Postajo pomorske policije Koper in mejni prehod Sočerga.

 • Evropski dan boja proti trgovini z ljudmi: posebna pozornost regiji Zahodnega Balkana

  18. oktobra obeležujemo evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, ki ga bo Vlada Republike Slovenije tudi letos izkoristila za izboljšanje ozaveščenosti o tem pojavu. Slovenija na področju boja proti trgovini z ljudmi pripisuje velik pomen mednarodnemu sodelovanju, tako na operativni kot tudi na strateški ravni, pri čemer posebno pozornost namenja regiji Zahodni Balkan. Ministrstvo za notranje zadeve že vrsto let izvaja različne aktivnosti v regiji in tako spodbuja države k približevanju zakonodaje in standardov pravnemu redu EU.

 • Treba je sprejeti stroge ukrepe za preprečitev instrumentalizacije ljudi v politične namene

  Republika Slovenija kot predsedujoča Svetu EU in Evropski center odličnosti za boj proti hibridnim grožnjam sta danes organizirala spletno delavnico o instrumentalizaciji migracij kot hibridni grožnji s poudarkom na Belorusiji, katere namen je bil preučiti ta fenomen, ki vpliva predvsem na varnostne razmere v EU, in cilje njegovih ključnih akterjev.

Dogodki

 
Ljubljana

Neformalno srečanje vodij uradov SIRENE

Republika Slovenija kot predsedujoča Svetu EU organizira neformalno srečanje vodij uradov SIRENE (Supplementary Information Request at National Entry – izmenjava dopolnilnih informacij na nacionalni ravni).

 
Bruselj

Začetek trialogov o uredbi o Europol

Minister Aleš Hojs se bo kot predsedujoči Svetu EU za notranje zadeve v imenu Sveta EU udeležil prvega sestanka v sklopu medinstitucionalnih pogajanj o reviziji mandata Europola.

 

Polaganje vencev ob dnevu spomina na mrtve

Ob dnevu spomina na mrtve bo delegacija Ministrstva za notranje zadeve in Policije položila cvetje k spominskima obeležjema v Parku spomina v Tacnu in položila venec k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo na Novih Žalah v Ljubljani.