Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

Aktualno

  • Nadomestne volitve za člana Občinskega sveta Občine Kostel

    V skladu s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Kostel.

  • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za december 2021

    Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

  • Zavračamo obtožbe policijskih sindikatov o oviranju sindikalne dejavnosti

    V zadnjem obdobju sta policijska sindikata vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije večkrat javno obtožila, da se javnim uslužbencem Policije onemogoča svobodno združevanje in izvajanje sindikalne dejavnosti ter, da se ovira uresničevanje sindikalnih pravic. Zaradi tega sta napovedala tudi kazenske ovadbe zoper generalnega direktorja policije in tiste vodje policijskih enot, ki bodo ravnali v skladu s pisnimi navodili generalnega direktorja policije.

Dogodki

 
Vilna, Litva

Evropska konferenca o upravljanju meja

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo udeležil Evropske konference o upravljanju meja v Vilni v Litvi. Namen konference, ki jo skupaj z Litvo organizirajo še Avstrija, Grčija in Poljska, je obravnavati problematiko instrumentalizacije migrantov v politične namene s strani tretjih držav in razmisliti o skupnih ukrepih za zaščito in okrepljen nadzor na zunanjih mejah EU.
Po dogodku bomo objavili sporočilo za javnost.