Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

Aktualno

  • Tudi delovno izkoriščanje je pojavna oblika trgovine z ljudmi

    Danes je v Kranjski Gori v okviru rednega letnega usposabljanja inšpektorjev za delo potekala predstavitev smernic za prepoznavo žrtev trgovine z ljudmi v primeru delovnega izkoriščanja.

  • Dr. Predalič v Atenah o varnostnih izzivih v jugovzhodni Evropi

    Državni sekretar dr. Božo Predalič se je 3. in 4. maja 2022 udeležil ministrskega srečanja Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi v Atenah. Udeleženci so obravnavali prvo prednostno nalogo grškega predsedovanja procesu, to je krepitev varnostnega sodelovanja v regiji, ter razpravljali o krepitvi sodelovanja in sinergij med članicami procesa in ustreznimi tretjimi partnerji za obravnavo trenutnih varnostnih groženj, kot so organizirani kriminal, ekstremizem, nezakonite migracije in terorizem. Poudarek je bil tudi na izzivih, povezanih z vojno v Ukrajini in njenimi posledicami na regionalno varnost ter trgovino z ljudmi.

  • Vlogo za novo osebno izkaznico je vložilo že skoraj 85 tisoč državljanov

    Letos smo po skoraj 24 letih zamenjali osebne izkaznice. Nova biometrična osebna izkaznica vsebuje 34 izpostavljenih zaščitnih elementov, kar je 20 več kot stara izkaznica.

Dogodki

  do
Gospodarsko razstavišče v Ljubljani

Sodelovanje policije na dnevih medgeneracijskega sožitja

Policistke in policisti bodo predstavili svoje delo na prireditvi, ki postavlja v ospredje medgeneracijsko sodelovanje in solidarnost in jo organizira Zveza društev upokojencev Slovenije.

 
Zaloška 59, Ljubljana

Odprtje prostorov Javnega zavoda Hiša za otroke

V petek, 27. maja 2022, ob 12. uri, bo uradno odprtje prostorov Javnega zavoda Hiša za otroke. Dogodka se bo udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.