Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

  • Ta veseli dan kulture obeležujemo tudi v MNZ in Policiji

    Danes, 3. decembra 2019, je Ta veseli dan kulture, dan, ko se na široko odprejo vrata slovenskih kulturnih ustanov, muzejev, galerij, gledališč, knjižnic. To je dan, ki je z leti prerasel v množičen kulturni dogodek in veselo praznovanje Prešernovega rojstnega dne. Tudi pri nas, v Ministrstvu za notranje zadeve in Policiji, danes na Kotnikovi in v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Mednarodnim grafičnim likovnim centrom. Dogodka sta se udeležila tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalna direktorica policija mag. Tatjana Bobnar, ki sta zbrane nagovorila.

  • Minister Poklukar v Bruslju opozoril na finančno breme lokalnih skupnosti pri soočanju z nezakonitimi migracijami

    Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se danes, 2. decembra 2019, udeležuje zasedanja Sveta za pravosodje in notranje zadeve v Bruslju. Dopoldne so ministri namenili razpravi o prihodnosti migracijske in azilne politike, ta razprava se je nato nadaljevala ob delovnem kosilu. Na zasedanju sta sodelovala tudi oba nova komisarja, ki sta predstavila prednostne naloge Evropske komisije na tem področju.

  • Slovesnost ob 30. obletnici akcije Sever

    V Slovenskem narodnem gledališču Maribor je danes, 30. novembra 2019, potekala osrednja slovesnost ob 30. obletnici akcije Sever. Združenje Sever praznuje 1. december kot spominski dan združenja, letos pa zaznamujejo tudi 30. obletnico akcije Sever.

Iskalnik