Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 19. junija in velja do vključno 27. junija 2021.

 • V okviru priprav na predsedovanje Slovenije Svetu EU v drugi polovici 2021 se je minister za notranje zadeve Aleš Hojs z delegacijo mudil na dvodnevnem obisku na Cipru. V pogovorih z ministrom za notranje zadeve Nicosom Nourisom in ministrom za zunanje zadeve Nikosom Christodoulidesom se je osredotočil na priprave Slovenije na predsedovanje Svetu EU v drugi polovici 2021.

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2. Veljati začne 21. junija in velja do vključno 27. junija 2021.

Aktualno

 • Predstavitev tehničnih rešitev za učinkovitejše varovanje državne meje

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je z državnim sekretarjem Francem Kanglerjem in direktorjem Uprave uniformirane policije Danijelom Lorbkom udeležil predstavitve analize geografskih in geoloških značilnosti terena ter potencialnih tehničnih rešitev učinkovitejšega varovanja državne meje.

 • Hojs ob začetku delovanja enote za nadzor meje: Zdaj je čas, da se ustrezno pripravimo

  Danes je začela delovati Specializirana enota za nadzor državne meje II, ki ima sedež v Policijski postaji Brežice. Ob tej priložnosti je minister za notranje zadeve Aleš Hojs nagovoril policistke in policiste nove enote. Poudaril je pomembnost lokacijske vpetosti enote v neposredno bližino migracijsko najbolj izpostavljenega dela zunanje schengenske meje, pri tem pa tudi sodelovanje z lokalno skupnostjo.

 • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za maj 2021

  Ponovno objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve, Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

Dogodki

 • Ministrsko srečanje za pravosodje in notranje zadeve EU-ZDA

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo udeležil ministrskega srečanja za pravosodje in notranje zadeve EU-ZDA. Na srečanju bo predstavil prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju pravosodja in notranjih zadev.

  Lizbona, Portugalska
 • Ministrsko srečanje držav Salzburškega foruma

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo udeležil ministrskega srečanja držav Salzburškega foruma. Na srečanju bodo razpravljali o sodelovanju držav Salzburškega foruma do 2030 ter izmenjali izkušnje in primere dobrih praks med epidemijo covid-19. Govorili bodo o prihodnji usmeritvi Skupne koordinacijske platforme in o migracijskih izzivih na vzhodnosredozemski migracijski poti. Na srečanju bo minister Hojs predstavil tudi prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na notranjih zadev.

  Praga, Češka