Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

  • Sprememba Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije prinaša novo izjemo za prehajanje meje.

  • Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in državni sekretar dr. Anton Olaj sta se danes prek videokonferenčnega klica udeležila izrednega zasedanja sveta notranjih ministrov EU.
    Dopoldanski del zasedanja, ki se ga je udeležil državni sekretar, je bil namenjen razpravi o boju proti terorizmu. Povod za uvrstitev te teme na dnevni red zasedanja so bili nedavni teroristični napadi po Evropi, ki jih Slovenija najostreje obsoja.

  • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije. Objavila ga bo v Uradnem listu Republike Slovenije.

Aktualno