Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za notranje zadeve

 • V okviru predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije danes v Portorožu gostimo zasedanje upravnega odbora Evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex). Dvodnevno srečanje v Grand hotelu Bernardin je z uvodnim nagovorom odprl minister za notranje zadeve in predsedujoči Svetu EU za notranje zadeve Aleš Hojs.

 • V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU je danes v Ljubljani potekal sestanek višjih uradnikov EU in ZDA s področja pravosodja in notranjih zadev, ki sta ga vodila pomočnik generalnega direktorja policije in predsedujoči Stalnemu odboru za operativno sodelovanje na področju notranje varnosti (COSI) Jože Senica in direktorica Urada za mednarodno sodelovanje in mednarodno pravno pomoč pri Ministrstvu za pravosodje in predsedujoča Usklajevalnemu odboru za področje policijskega in pravosodnega sodelovanja v kazenskih zadevah (CATS) za področje pravosodja dr. Katja Rejec Longar. Sestanek je bil priprava na ministrsko zasedanje, ki bo potekalo še v času slovenskega predsedovanja Svetu EU.

 • Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah Odloka o začasni omejitvi zbiranja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2. Odlok velja od 17. septembra 2021.

Aktualno

 • Nova stran kontaktne točke v Evropski migracijski mreži

  Vzpostavili smo prenovljeno spletno mesto nacionalne kontaktne točke v Evropski migracijski mreži (EMN). Na njem objavljamo aktualne informacije o migracijah in mednarodni zaščiti v EU.

 • Predstavitev novosti Zakona o orožju

  Spremembe Zakona o orožju, ki so bile uveljavljene 14. avgusta 2021, prinašajo nekatere novosti za imetnike orožja in orožnih listin pri kategorizaciji orožja, onesposobljenem orožju, zbiranju, posojanju in dajanju orožja v uporabo, omogočajo pa tudi legalizacijo orožja. Ker novela zakona prinaša kar nekaj novosti tudi za uradnike, smo na ministrstvu organizirali usposabljanje za uradnike upravnih enot.

 • Pogoji za vstop v Slovenijo še vedno ostajajo nespremenjeni

  Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok velja od 17. septembra 2021.

Dogodki

 
Spletni dogodek

11. strokovni posvet na temo spolnih zlorab otrok

Uprava kriminalistične policije, prijavna točka Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije) ter Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije organizirajo že 11. strokovni posvet na temo spolnih zlorab otrok na spletu.