Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Nadomestne volitve za člana Občinskega sveta Občine Kostel

  V skladu s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Kostel.

 • Javni poziv za usposabljanje za zakonite zastopnike mladoletnikov brez spremstva

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi Zakona o mednarodni zaščiti (ZMZ-1) objavilo javni poziv za pridobivanje kandidatov za usposabljanje za zakonite zastopnike mladoletnikov brez spremstva. Zainteresirane kandidate vabimo, da se prijavijo na objavljen javni poziv do 4. februarja 2022.

 • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za december 2021

  Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Karantene ob vstopu v državo ni možno predčasno prekiniti

  Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 17. januarja 2022.

 • Krajša veljavnost testov pri vstopu v Slovenijo, krajša tudi karantena

  Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 10. januarja 2022.

 • Zavračamo obtožbe policijskih sindikatov o oviranju sindikalne dejavnosti

  V zadnjem obdobju sta policijska sindikata vodstvo Ministrstva za notranje zadeve in Policije večkrat javno obtožila, da se javnim uslužbencem Policije onemogoča svobodno združevanje in izvajanje sindikalne dejavnosti ter, da se ovira uresničevanje sindikalnih pravic. Zaradi tega sta napovedala tudi kazenske ovadbe zoper generalnega direktorja policije in tiste vodje policijskih enot, ki bodo ravnali v skladu s pisnimi navodili generalnega direktorja policije.

 • Državna sekretarja sta ob koncu leta obiskala policiste

  Državna sekretarja Franc Kangler in dr. Božo Predalič sta ob koncu leta tradicionalno obiskala nekatere policijske uprave in postaje. Policistkam in policistom sta se zahvalila za dobro opravljeno delo in jim zaželela mirne praznike.

 • Največji dosežek predsedovanja je skupna izjava o Afganistanu

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je ob izteku slovenskega predsedovanja Svetu EU predstavil ključne dosežke na področju notranjih zadev.

 • Pojasnilo o imenovanju predstavnikov vlade v Kolektivni pogodbi za policiste

  Kolektivna pogodba za policiste v prvem odstavku 13. člena določa, da pogodbeni strani sporazumno imenujeta petčlansko komisijo za razlago kolektivne pogodbe, pri čemer vsaka stran imenuje po dva člana komisije, s soglasjem pa pogodbeni strani imenujeta predsednika komisije.

 • Med prazniki je zbiranje ljudi dovoljeno

  Zbiranje je dovoljeno članom največ treh gospodinjstev, če se pred tem testirajo s hitrim testom za samotestiranje.

 • Praznično voščilo ministra

  Zadnji decembrski dnevi so vselej priložnost, da se ozremo na preteklo leto ter verodostojno ocenimo svoja dejanja in odločitve. Pri tem je eno dejstvo zagotovo skupno prav vsem – za nami je že drugo leto, ki ga je zaznamovala epidemija in ta je narekovala večino naših ravnanj – tako profesionalno kot zasebno. Tudi naslednje leto žal ne bo lahko, a kot vedno bomo v novo leto stopili nasmejani, z večno življenjsko vedrino in ustvarjalnim optimizmom.

  Želim vam blagoslovljene in doživete božične praznike, v novem letu 2022 pa naj nas vodijo srčnost, solidarnost in iskrena skrb za naše bližnje. Srečno!

 • Odgovor ministra Hojsa na interpelacijo

  V odgovoru na interpelacijo o delu in odgovornosti minister za notranje zadeve Aleš Hojs odgovarja na očitke - med drugim o ustvarjanju izrednih razmer v državi z ravnanjem vlade in ministrov, odgovornosti za prekomerno uporabo represivnih sredstev in policijsko nasilje na protestih v Ljubljani ter o nezakoniti politizaciji in militarizaciji policije.

 • 18. december je mednarodni dan migrantov

  V Sloveniji je konec novembra 2021 na podlagi dovoljenj oziroma potrdil za prebivanje prebivalo 212.462 tujcev (183.921 državljanov tretjih držav in 28.541 državljanov EU).

 • Tesnejše sodelovanje med EU in ZDA bo prispevalo k večji varnosti v EU in svetu

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in minister za pravosodje Marjan Dikaučič sta se kot predsedujoča Svetu EU za pravosodje in notranje zadeve udeležila ministrskega zasedanja za pravosodje in notranje zadeve EU – ZDA v Washingtonu.

 • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za november 2021

  Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Z novelo ZMZ do učinkovitejših postopkov mednarodne zaščite

  Spremembe in dopolnitve Zakona o mednarodni zaščiti, ki omogočajo učinkovitejšo izvedbo in preprečevanje zlorab postopkov mednarodne zaščite, so bile nujno potrebne. Razlogi so predvsem dolgotrajno iskanje kompromisa na ravni EU, izredno povečanje števila vloženih prošenj za mednarodno zaščito v Sloveniji in zaznane zlorabe postopkov v praksi. Obenem so bile spremembe potrebne zaradi čedalje večjega števila prosilcev za mednarodno zaščito tudi z vidika zagotavljanja sprejemnih pogojev.

 • Hojs: Europol je eden ključnih partnerjev pri zagotavljanju notranje varnosti

  V okviru predsedovanja Slovenije Svetu EU se je danes začelo videokonferenčno srečanje upravnega odbora Europola. Udeležence je nagovoril minister za notranje zadeve in predsedujoči Svetu EU za notranje zadeve Aleš Hojs.

 • Slovenija pozdravlja pobudo za boljše medsebojno sodelovanje na balkanski migracijski poti

  Državni sekretar dr. Božo Predalič je danes sodeloval na videokonferenčnem srečanju ministrov za notranje zadeve držav Salzburškega foruma. Osrednja tema so bile migracije.

 • Podaljšana uporaba pretečenih osebnih izkaznic

  Na območju Slovenije je možna uporaba pretečenih osebnih izkaznic za izkazovanje istovetnosti in državljanstva vse do 27. marca 2022. Prehajanje državne meje s pretečeno osebno izkaznico pa ni mogoče.

 • Luč miru nas je razveselila s svojim prihodom

  Slovenski skavti so danes na Ministrstvo za notranje zadeve prinesli Luč miru iz Betlehema. Sprejela sta jo minister Aleš Hojs in državni sekretar Franc Kangler. Letošnje geslo, ki ga z lučjo miru širijo skavti, je Človek, ne jezi se!