Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Spoznavno srečanje ministrice z avstrijsko veleposlanico

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes na spoznavnem srečanju sprejela avstrijsko veleposlanico v Sloveniji mag. Elisabeth Ellison-Kramer. Sogovornici sta pohvalili sodelovanje med državama, še zlasti med policijama obeh držav, in izrazili željo, da bo tako tudi v prihodnje.

 • Dobro sodelovanje s slovensko sekcijo mednarodnega policijskega združenja

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je sprejela predsednika slovenske sekcije Mednarodnega policijskega združenja (angleško International Police Association – IPA Slovenija) Jožeta Senico, sicer pomočnika generalnega direktorja policije.

 • Pojasnilo o poročilu Varuha človekovih pravic o sorazmernosti uporabe sile na protestih

  Na portalu N1 je bil objavljen prispevek z naslovom Na posnetkih je slišati povelje, da se preneha uporabljati prisilna sredstva. V nadaljevanju objavljamo pojasnilo Ministrstva za notranje zadeve.

 • Lobnikar: Migracijske izzive lahko učinkovito obravnavamo le s sodelovanjem in skupnim pristopom

  Državni sekretar dr. Branko Lobnikar se je v Sarajevu udeležil dvodnevne regionalne konference Sarajevski migracijski dialog.

 • V Beli krajini krepimo dialog z lokalnimi skupnostmi

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je obiskala Belo krajino. V Črnomlju se je srečala z županom Andrejem Kavškom, nato sta si v Vinici skupaj ogledala poškodovano panelno ograjo na meji. Pogovarjala sta se predvsem o odstranjevanju ograje in tematikah, povezanih z romsko skupnostjo.

 • Ministrica z županoma Podlehnika in Žetal o razmerah ob meji

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar uresničuje svoje zaveze za čim bolj intenzivno sodelovanje z lokalnimi skupnostmi ob slovensko-hrvaški meji. S sodelavci se je tako sestala z županom Občine Podlehnik mag. Sebastianom Toplakom in županom Občine Žetale Antonom Butolenom. Pogovarjali so se predvsem o razmerah na meji, povezanih z nezakonitimi migracijami.

 • Ministrica: Današnja razprava je pomembna pri iskanju trajnostnih rešitev na področju migracij

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju sodelovala na konferenci Mednarodnega združenja sodnikov na področju begunskega in migracijskega prava. V okviru panela, v katerem so udeleženci govorili o izkušnjah z izvajanjem začasne zaščite za ukrajinske državljane, je ministrica predstavila te izkušnje v Sloveniji.

 • Ministrstvo in DARS bosta skušala skleniti nov sporazum o sodelovanju

  Na današnjem sestanku so predstavniki Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) in Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) govorili tudi o sodelovanju na področju financiranja avtocestne policije.

 • Ministrica sprejela nemška veleposlanika

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes sprejela nemška veleposlanika v Sloveniji Natalie Kauther in Adriana Pollmanna.

 • Vloga policije v boju proti trgovini z ljudmi je ključnega pomena

  Od 12. do 14. septembra 2022 v Gotenici poteka usposabljanje kriminalistk in kriminalistov, ki preiskujejo kazniva dejanja na področju trgovine z ljudmi. Usposabljanje je del preventivnih aktivnosti, predvidenih v akcijskem načrtu za boj proti trgovini z ljudmi za obdobje 2021 in 2022.

 • Boj proti terorizmu ostaja visoko na agendi ministrstva in policije

  Državni sekretar dr. Branko Lobnikar je danes sprejel koordinatorja EU za boj proti terorizmu Ilkko Salmija, ki je Slovenijo obiskal v sklopu delovnih srečanj po državah članicah EU, potem ko je 1. oktobra 2021 prevzel to funkcijo.

 • Ministrica je sprejela italijanskega veleposlanika

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar je danes sprejela veleposlanika Italije v Sloveniji Carla Campanileja. Osrednja tema njunega pogovora so bile migracije, pri čemer je italijanski veleposlanik izrazil zadovoljstvo ob dejstvu, da je Slovenija začela z odstranjevanjem ograje na slovensko-hrvaški meji.

 • Dejanja, ne zgolj besede: načrti MNZ v naslednjih mesecih

  Dejanja, ne zgolj besede. Prvih sto dni vlade so v Ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) zaznamovale predvsem spremembe zakonodaje, oris nove migracijske politike, usmeritve policiji glede javnih shodov in nedovoljenih prehodov državne meje ter vzpostavitev tvornega sodelovanja s stanovskimi združenji in policijskima sindikatoma.

 • Posvetovalno telo nadaljuje z delom – tokrat o prenovi migracijske zakonodaje

  Na ministrstvu smo danes organizirali sestanek Posvetovalnega telesa za migracije, ki je bil tokrat namenjen prenovi področne zakonodaje, zlasti Zakonu o mednarodni zaščiti.

 • Državni sekretar je sprejel hrvaškega veleposlanika

  Državni sekretar dr. Branko Lobnikar se je danes sestal z veleposlanikom Hrvaške v Sloveniji mag. Borisom Grigićem.

 • Število volilnih upravičencev za redne volitve v občinske svete in županov

  V Uradnem listu Republike Slovenije, številka 97/2022 z dne 20. 7. 2022, je bil objavljen Razpis rednih volitev v občinske svete in rednih volitev županov. Splošno glasovanje na vseh voliščih v državi bo potekalo v nedeljo, 20. novembra 2022. Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za volilna opravila, se šteje ponedeljek, 5. september 2022.

 • Pri volitvah sledimo več kot 15-letni enotni praksi, ki doslej ni bila sporna

  Praksa, ki jo ima Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) vzpostavljeno že več kot 15 let, ni neustavna in/ali nezakonita, saj dejansko omogoča vsem kategorijam volivcev enak položaj oziroma enako izvrševanje volilne pravice v postopku zbiranja podpisov podpor.

 • Ministrica sprejela vodjo predstavništva Evropske komisije

  Ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar se je danes sestala z vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jernejo Jug Jerše.

 • Zahvala za pomoč pri gašenju požarov na Krasu

  Ko je 15. julija 2022 prvič zagorelo na Krasu, si niti v sanjah nismo mogli predstavljati, da bomo priča najhujšemu požaru v zgodovini Slovenije. Spopadanje s katastrofalnimi požari so zaznamovali nadčloveški napori, solidarnost in požrtvovalnost vseh interventnih služb v izjemno težkih, peklenskih razmerah: od gasilcev, policistov, vojakov do pilotov, prostovoljcev in vseh drugih, ki so pomagali v boju z neusmiljenimi ognjenimi zublji.

 • Posvetovalno telo za migracije tokrat o vključevanju

  Na ministrstvu smo danes organizirali delovni sestanek enega od treh stebrov Posvetovalnega telesa za migracije, na katerem so se udeleženci osredotočili na vključevanje, zlasti na dostop do trga dela in jezikovno izobraževanje.