Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Minister Hojs obiskal Termoelektrarno Šoštanj in Premogovnik Velenje

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes obiskal Termoelektrarno Šoštanj in Premogovnik Velenje, ki sodita med kritično infrastrukturo. Opravljata namreč dejavnost, ki je ključnega pomena za nemoteno in zanesljivo oskrbo Slovenije z električno energijo. Zato je bil tudi namen ministrovega obiska preveriti, kako je varovana kritična infrastruktura v državi, in kakšno je sodelovanje z državnimi organi.

 • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za september 2021

  Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Minister Hojs je sprejel nizozemskega veleposlanika

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je na predstavitveni obisk sprejel veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Republiki Sloveniji Johana O. Verbooma.

 • Novi prostori za Policijsko upravo Koper

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in državni sekretar dr. Božo Predalič z delegacijo sta danes v okviru vladnega obiska v Obalno-kraški regiji med drugim obiskala Policijsko upravo Koper, Policijsko postajo Izola, Postajo pomorske policije Koper in mejni prehod Sočerga.

 • Evropski dan boja proti trgovini z ljudmi: posebna pozornost regiji Zahodnega Balkana

  18. oktobra obeležujemo evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, ki ga bo Vlada Republike Slovenije tudi letos izkoristila za izboljšanje ozaveščenosti o tem pojavu. Slovenija na področju boja proti trgovini z ljudmi pripisuje velik pomen mednarodnemu sodelovanju, tako na operativni kot tudi na strateški ravni, pri čemer posebno pozornost namenja regiji Zahodni Balkan. Ministrstvo za notranje zadeve že vrsto let izvaja različne aktivnosti v regiji in tako spodbuja države k približevanju zakonodaje in standardov pravnemu redu EU.

 • Treba je sprejeti stroge ukrepe za preprečitev instrumentalizacije ljudi v politične namene

  Republika Slovenija kot predsedujoča Svetu EU in Evropski center odličnosti za boj proti hibridnim grožnjam sta danes organizirala spletno delavnico o instrumentalizaciji migracij kot hibridni grožnji s poudarkom na Belorusiji, katere namen je bil preučiti ta fenomen, ki vpliva predvsem na varnostne razmere v EU, in cilje njegovih ključnih akterjev.

 • Hojs: Vloga EASO pri izgradnji bolj učinkovitega in pravičnejšega azilnega sistema je ključnega pomena

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se kot panelist udeležuje konference ob 10. obletnici ustanovitve Evropskega azilnega podpornega urada (EASO). Ključne teme so razvoj skupnega evropskega azilnega sistema v zadnjem desetletju, vključno z vlogo urada pri tem, stanje na področju mednarodne zaščite v EU in preoblikovanje urada v Agencijo EU za azil do konca letošnjega leta.

 • V Idriji o projektu GREMO

  Državni sekretar dr. Božo Predalič se je v Idriji udeležil delovnega sestanka predstavnikov Vlade RS s predstavniki avtomobilskega grozda ACS o projektu GREMO. To je projekt GREen MObility, zelena in digitalna preobrazba slovenske avtomobilske industrije.

 • Hojs: Za preprečevanje radikalizacije nujno vse-skupnostno sodelovanje

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes sodeloval na videokonferenci na visoki ravni Mreže za ozaveščanje o radikalizaciji (EU-RAN), ki jo je organizirala Evropska komisija. Namenjena je bila obeležitvi 10. obletnice delovanja mreže in razpravi o načinih za nadaljnje učinkovito spoprijemanje z izzivi radikalizacije.

 • Hojs: Slovenija se uvršča med peto in osmo mesto najbolj varnih držav

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes nagovoril udeležence 5. dneva nacionalne varnosti v Državnem svetu Republike Slovenije.

 • Sporazum o brexitu: ureditev novih dovoljenj za prebivanje

  Potrdilom o prijavi prebivanja in dovoljenjem za prebivanje bo 31. decembra 2021 potekla veljavnost.

 • Zahteva za objavo popravka - nasprotnih dejstev

  Na spletnem portalu necenzurirano.si je bil 5. oktobra 2021 objavljen članek z naslovom Kdo je Zoran Stevanović, trojanski konj desnice? V ministrstvu zaradi zagotavljanja objektivne in vsestranske informiranosti objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

 • Notranji ministri EU poudarili pomen projekta povezljivosti informacijskih sistemov za večjo varnost

  Ministri EU za notranje zadeve so na današnjem delovnem kosilu v okviru zasedanja Sveta EU za notranje zadeve odprto razpravljali o vzpostavljanju interoperabilnosti (povezljivosti informacijskih sistemov) v državah članicah, ki bi moralo biti končano do konca leta 2023. Doslej smo na ravni EU in v državah članicah opravili že ogromno dela pri tem velikem projektu za povezljivost informacijskih sistemov na področju pravosodja in notranjih zadev.

 • Kangler si je ogledal mejno območje v Cirkulanah

  Državni sekretar Franc Kangler je danes obiskal Občino Cirkulane, kjer si je skupaj z županjo Antonijo Žumbar ogledal mejno območje v naselju Meje (Florjan).

 • Državna sekretarja Kangler in dr. Predalič s hrvaško delegacijo o novostih Zakona o orožju

  Državna sekretarja Franc Kangler in dr. Božo Predalič sta danes sprejela delegacijo hrvaškega Ministrstva za notranje zadeve pred začetkom sestanka o implementaciji Zakona o orožju.

 • Ključen je celovit pristop k upravljanju z migracijami

  5. in 6. oktobra 2021 je v okviru slovenskega predsedovanja Svetu EU v Ljubljani potekalo srečanje Evropske migracijske mreže (EMN). Udeleženci so govorili o pripravljenosti EU na prihodnje migracijske tokove.

 • Hojs: Potrebujemo večji nadzor nad tem, kdo vstopa v EU

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v Budimpešti udeležil srečanja ministrov za notranje zadeve Višegrajske skupine, Republike Avstrije in Republike Slovenije. Osrednja pozornost je bila namenjena trenutnim izzivom na področju migracij in aktualnim vprašanjem o upravljanju evropskih meja.

 • Uspešno preprečujemo fiktivne prijave prebivališč

  Temeljni cilj novele Zakona o prijavi prebivališča, ki se uporablja od 27. junija 2021, je zajezitev fiktivnih prijav z uvedbo krajevne pristojnosti pri prijavi prebivališča, s preverjanjem izpolnjevanja dodatnih pogojev za izvedbo prijave (kot sta dejanska raba in kvadratura glede na število že prijavljenih posameznikov) in z možnostjo odločanja v skrajšanem upravnem postopku.

 • Ponovno imenovanje v. d. direktorja NPU je zakonito

  Na spletnem portalu 24ur.com je bil 1. oktobra 2021 objavljen članek z naslovom Direktorici NPU znova podaljšali mandat. Je to zakonito? V njem je med drugim napisano: »Po zakonu o javnih uslužbencih se lahko vršilcu dolžnosti mandat podaljša zgolj enkrat.« Ta navedba ne drži.

 • Nadomestne volitve dveh članov občinskega sveta Občine Osilnica

  Skladno s 23. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji objavljamo število volilnih upravičencev v Občini Osilnica.