Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Vlogo za osebni dokument lahko oddate tudi jutri

  Jutri, 14. maja 2022, bodo upravne enote (razen Upravne enote Ljubljana) sprejemale vloge za izdajo osebnih izkaznic, potih listov in vozniških dovoljenj.

 • Tudi delovno izkoriščanje je pojavna oblika trgovine z ljudmi

  Danes je v Kranjski Gori v okviru rednega letnega usposabljanja inšpektorjev za delo potekala predstavitev smernic za prepoznavo žrtev trgovine z ljudmi v primeru delovnega izkoriščanja.

 • Dr. Predalič v Atenah o varnostnih izzivih v jugovzhodni Evropi

  Državni sekretar dr. Božo Predalič se je 3. in 4. maja 2022 udeležil ministrskega srečanja Procesa sodelovanja v jugovzhodni Evropi v Atenah. Udeleženci so obravnavali prvo prednostno nalogo grškega predsedovanja procesu, to je krepitev varnostnega sodelovanja v regiji, ter razpravljali o krepitvi sodelovanja in sinergij med članicami procesa in ustreznimi tretjimi partnerji za obravnavo trenutnih varnostnih groženj, kot so organizirani kriminal, ekstremizem, nezakonite migracije in terorizem. Poudarek je bil tudi na izzivih, povezanih z vojno v Ukrajini in njenimi posledicami na regionalno varnost ter trgovino z ljudmi.

 • Vlogo za novo osebno izkaznico je vložilo že skoraj 85 tisoč državljanov

  Letos smo po skoraj 24 letih zamenjali osebne izkaznice. Nova biometrična osebna izkaznica vsebuje 34 izpostavljenih zaščitnih elementov, kar je 20 več kot stara izkaznica.

 • Dežurna služba MNZ prejela 544 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

  Dežurna služba Ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za redne volitve poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije začel v petek opolnoči in do zaključka v nedeljo, 24. aprila 2022, do 19. ure, prejela 544 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

 • Danes do 19. ure smo prejeli 214 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

  Dežurna služba Ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji za volitve poslancev v državni zbor začel danes opolnoči in se bo končal v nedeljo, 24. aprila 2022, ob 19. uri, danes do 19. ure prejela 214 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka.

 • Minister Hojs je podal kazensko ovadbo zoper fizično in pravno osebo

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes v izjavi za javnost povedal, da je na Specializirano državno tožilstvo podal kazensko ovadbo zoper eno fizično in eno pravno osebo.

 • Dežurna služba MNZ bo sprejemala prijave domnevnih kršitev volilnega molka

  V soboto, 23. aprila 2022, od polnoči dalje se mora v skladu z Zakonom o volitvah v državni zbor končati volilna kampanja, povezana z glasovanjem na rednih volitvah poslank in poslancev v Državni zbor Republike Slovenije. Začel se bo volilni molk, ki bo trajal do nedelje, 24. aprila 2022, do 19. ure.

 • Javni poziv za predlaganje kandidatov za sodelovanje v Komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem

  Pozivamo kandidate za predsednika, namestnika predsednika in člane komisije. Predloge je treba ministrstvu poslati do 23. aprila 2022.

 • Opozarjamo na nevarnost trgovanja z ljudmi

  Zaradi vojne v Ukrajini se EU trenutno sooča z največjo begunsko krizo po drugi svetovni vojni. Po zadnjih ocenah je Ukrajino moralo zapustiti okoli 4 milijone ljudi, med njimi so večinoma ženske in otroci, ki so z vidika trgovine z ljudmi še posebno ranljiva skupina.

 • Podatki o plačah zaposlenih v MNZ za marec 2022

  Objavljamo zadnje podatke o bruto plačah javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ), Policije in Inšpektorata Republike Slovenije za notranje zadeve.

 • Ozaveščanje otrok in mladostnikov o trgovini z ljudmi

  Uslužbenci notranjega ministrstva v sklopu preventivnega delovanja po celotni Sloveniji aktivno izvajajo delavnice ozaveščanja osnovnošolcev in srednješolcev o trgovini z ljudmi.

 • Državni sekretar Kangler je sprejel kosovskega veleposlanika Sadikuja

  Državni sekretar Franc Kangler in veleposlanik Republike Kosovo Valdet Sadiku sta se danes srečala v prostorih ministrstva v Ljubljani. Šlo je za spoznavno srečanje, pogovarjala sta se predvsem o dvostranskem sodelovanju.

 • Službena stanovanja ministrstva

  Objavljamo poimenski seznam uslužbencev Policije, ki so jim bila dodeljena službena stanovanja na notranjih razpisih v obdobju 2011–2021.

 • Slovenski in grški notranji minister predvsem o vojni v Ukrajini

  Slovenski minister za notranje zadeve Aleš Hojs in grški minister za migracije in azil Notis Mitarachi sta se danes srečala na Bledu. Največ pozornosti sta namenila vojni v Ukrajini, postopnemu pristopu k obravnavi Pakta o migracijah in azilu ter političnemu upravljanju schengenskega območja.

 • V Celju je začela delovati nova specializirana enota avtocestne policije

  Specializirana enota avtocestne policije Celje je danes začela delovati. Sedež ima v objektu Celjskega sejma. Krajše slovesnosti ob začetku delovanja sta se udeležila državni sekretar Franc Kangler in generalni direktor policije dr. Anton Olaj.

 • Hojs s ciprskim kolegom Nourisom predvsem o situaciji v Ukrajini

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se je danes v Ljubljani srečal z ministrom za notranje zadeve Republike Ciper Nicosom Nourisom. Glavne teme njunega pogovora so bile vojna v Ukrajini in njene posledice ter Pakt o migracijah in azilu.

 • Občinam namenjamo pet milijonov evrov povračil zaradi nadzora meje

  Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je danes predstavil način povračila dela stroškov občinam zaradi povečanega nadzora državne meje. Letos bomo za povračila namenili pet milijonov evrov. Župan Občine Kostel Ivan Črnkovič je predstavil lokalni pozitivni vidik tovrstnih povračil.

 • Dan slovenske zastave

  Urad Vlade RS za komuniciranje je v sodelovanju z društvom Heraldica Slovenica danes na Prešernovem trgu v Ljubljani postavil stojnico, pri kateri lahko državljani dobijo informacije o zgodovini slovenske zastave. Dogodka se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

 • Hojs ob predstavitvi policije otrokom: Policist ni nekdo, ki kaznuje, ampak pomaga

  Petsto osnovnošolcev in predšolskih otrok si je na zunanji ploščadi Kongresnega centra Brdo ogledalo vozila policije in opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Pridružili so se jim policijski psi, konji, pa tudi policijski helikopter. Predstavitve se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs.