Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti
Za informacije v zvezi s področji delovanja ministrstva med epidemijo covida-19 se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

  • Izjava za javnost

    V petek, 23. oktobra 2020, je skupina Aktiv delavk in delavcev v kulturi postavila pred Ministrstvo za kulturo RS niz predmetov, ki s svojo sporočilnostjo grozijo s smrtjo ministru za kulturo in njegovim sodelavcem. Prizor predstavlja pisarno po umoru: na cesto so postavljene mize, obrizgane z barvo, ki predstavlja kri, na mizah so jasno napisana imena sodelavcev. Od politike se pričakuje, da je do marsikatere provokacije strpna. Toda, ko gre za grožnjo z likvidacijo ne le politiku, temveč tudi uradnikom, ki opravljajo svoje delo, je potrebno jasno povedati, da so šle stvari predaleč.

  • Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v petek, 16. oktobra 2020, v Slovenskem narodnem gledališču Maribor udeležila 55. Festivala Boršnikovo srečanje in podelitve Borštnikovega prstana letošnjemu dobitniku Petru Boštjančiču, dolgoletnemu članu igralskega ansambla Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Državna sekretarka je na slovesnosti dobitniku Borštnikovega prstana v imenu ministrstva za kulturo čestitala, obenem pa izrekla čestitke in zahvalo tudi organizatorjem in gledališkim ustvarjalcem, ki so v tej težavni umetniški sezoni uspeli slovensko kulturo bogatiti s svojo ustvarjalnostjo.

  • S prenosom iz Narodne galerije se je v virtualnem okolju danes odvilo 20. strokovno srečanje konservatorjev-restavratorjev.

Aktualno

Dogodki

Iskalnik