Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Aktualne informacije o omejitvah na področju izvajanja kulturnih dejavnosti zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa najdete na Izvajanje kulturnih dejavnosti, uresničevanja verske svobode pa na strani Uresničevanje verske svobode. 

Za dodatne informacije v zvezi z ukrepi s področja delovanja ministrstva se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

Aktualno

Dogodki

 
Avla in spletna stran ministrstva za kulturo

Razstava mehiško-ameriškega fotografa Carlosa Davida – Personae

V avli in na spletni strani Ministrstva za kulturo je na ogled fotografska razstava z naslovom Personae. Mehiško-ameriški portretni fotograf Carlos David raziskuje zapleteno razmerje med tem, kako vidimo sebe in načinom, kako se predstavljamo drugim.

 
Narodni muzej Slovenije

Oblike za novo demokracijo: Fabiani – Plečnik – Vurnik

Dopolnjujočo virtualno razstavo "Pionirji slovenske sodobne arhitekture – Fabiani, Plečnik in Vurnik – Oblike za novo demokracijo", ki je od 10. maja 2021 potekala na spletni strani in družbenih kanalih Ministrstva za kulturo, zaokrožujemo z razstavno-knjižnim projektom v Narodnem muzeju Slovenije.

 
Webinar

Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa

Motovila (Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji) in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (Točka Obzorje Evropa) vabita na spletni informativni dan z naslovom »Ustvarjalna Evropa sreča Obzorje Evropa«.