Skoči do osrednje vsebine

  • Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc se je v spremstvu vodje kabineta dr. Brede Mulec danes, 3. avgusta, na Mozartovi univerzi v Salzburgu udeležila podelitve avstrijske državne nagrade za evropsko književnost Dragu Jančarju. Dozdajšnji nagrajenci te prestižne avstrijske nagrade so bili tudi poznejši dobitnik Nobelove nagrade za literaturo Patrick Modiano (2012), Mircea Cartarescu (2015), Karl Ove Knausgard (2017), Zadie Smith (2018) in nazadnje Michel Houllebecq.

  • Obveščamo vas, da smo dne 31. julija 2020 v Uradnem listu in na spletni strani ministrstva za kulturo objavili dva javna razpisa za financiranje štipendij.

  • Državna sekretarka dr. Ignacija Fridl Jarc je skupaj s sodelavkama na ministrstvu za kulturo sprejela predsednika Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije Mateja Žnuderla ter njenega tajnika Štefana Kušarja. Predstavnika reprezentativne zveze s področja invalidskih organizacij sta državno sekretarko seznanila z zatečeno problematiko hrambe knjižničnih gradiv v prilagojenih oblikah v Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne, ki deluje pod okriljem Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije in je namenjena slepim in slabovidnim ter osebam, ki ne morejo brati običajnega tiska.

Aktualno

Iskalnik