Skoči do osrednje vsebine

Informacije o ukrepih in priporočilih za izvajanje kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Informacije o aktualnih ukrepih in priporočilih za zajezitev širjenja novega koronavirusa na področjih kulturnih dejavnosti in uresničevanja verske svobode najdete na straneh Izvajanje kulturnih dejavnosti in Uresničevanje verske svobode.

  • V register nesnovne kulturne dediščine so odslej vpisani: priprava mlinčevk, vezenje po štetih nitih, vezenje po narisku, pridelava bučnega olja in izdelovanje suhorskih pirhov.

  • Paviljon Republike Slovenije v beneškem Arzenalu je svečano otvoril minister za kulturo dr. Vasko Simoniti. Na tokratnem bienalu z osrednjo razstavo Mleko iz sanj Slovenijo predstavlja akademski slikar Marko Jakše z razstavo Brez gospodarja. Bienale se za javnost odpira v soboto, 23. aprila, ko bodo tudi podelili nagrade. Umetniška dela na tradicionalnih prizoriščih v Vrtovih in Arzenalu bodo na ogled do 27. novembra 2022.

  • Minister za kulturo dr. Vasko Simoniti bo danes v beneškem Arzenalu v okviru 59. beneškega umetnostnega bienala otvoril slovenski paviljon. Na bienalnem pregledu največjih svetovnih dosežkov sodobne umetnosti tokrat Slovenijo zastopa slikar Marko Jakše z razstavo Brez gospodarja.

Aktualno

Dogodki

  do

Plečnikovo leto 2022

Ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika potekajo po vsej Sloveniji številni dogodki. Ministrstvo za kulturo je s partnerji na strani Plečnikovo leto, ki se redno posodablja, pripravil pregled dogajanja v tem jubilejnem letu. Da je praznovanje Plečnikovega leta tudi vizualno prepoznavno, je na pobudo Muzeja in galerij mesta Ljubljane in Plečnikove hiše poskrbel oblikovalec Bojan Lazarević. Logotip je na voljo vsem, ki pripravljajo Plečniku in njegovi arhitekturi posvečene programe.