Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Informacije o omejitvah izvajanja kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode

Aktualne informacije o omejitvah na področju izvajanja kulturnih dejavnosti zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa najdete na Izvajanje kulturnih dejavnosti, uresničevanja verske svobode pa na strani Uresničevanje verske svobode. 

Za dodatne informacije v zvezi z ukrepi s področja delovanja ministrstva se lahko obrnete na 01 369 58 42 ali na epidemija.mk@gov.si.  

  • Na Ministrstvu za kulturo se pridružujemo navdušenju ob novici o novem portalu Franček, različici beta, ki so ga sodelavci in sodelavke Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) objavili te dni in tako na izviren način obeležili okroglo obletnico rojstnega dne Republike Slovenije. Frančka smo budno spremljali od prvih nadobudnih korakov naprej, v zadnjem letu pa je bil njegov napredek izjemen.

  • Od 22. do 23. junija 2021 je potekalo virtualno srečanje neformalne delovne skupine strokovnjakov za kulturno dediščino držav članic EU in opazovalk "Reflection Group EU and Heritage". Potekal je v organizaciji Direktorata za kulturno dediščino na Ministrstvu za kulturo.

  • V letu 2021 arheologija praznuje svoj jubilej! Pred desetimi leti, 27. junija 2011, so bila "Prazgodovinska kolišča okoli Alp" vpisana na UNESCO seznam svetovne dediščine. Vpis obsega izbor 111 edinstvenih prazgodovinskih območij v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Italiji, Sloveniji in Švici, ki skupaj predstavljajo transnacionalni serijski vpis svetovne dediščine.

Aktualno

Dogodki

 
Cankarjev dom, Ljubljana

Kulturni bazar 2021

Osrednja tema letošnjega programa je umetnost–znanost–tehnologija–izobraževanje: misliti prihodnost danes.
! Rok za prijave na usposabljanje iz kulturno-umetnostne vzgoje je 22. junij 2021.

 
Blejski otok

Novinarska konferenca ob krstni uprizoritvi sodobnega baleta Povodni mož

Novinarska konferenca ob krstni uprizoritvi sodobnega baleta Povodni mož, bo v torek, 29. junija 2021, ob 11. uri na Blejskem otoku. S krstno uprizoritvijo baleta v koreografiji mednarodno priznanega koreografa Edwarda Cluga bomo svečano obeležili začetek predsedovanje Slovenije Svetu EU.