Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Na direktoratu opravljamo naloge s področja kakovosti hrane, podpore živilsko predelovalni industriji, delovanju agroživilskih verig in shem kakovosti. Zagotavljamo promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov ter ozaveščamo potrošnike o hrani in živilih. Opravljamo tudi naloge na področju morskega in sladkovodnega ribištva.           

  • Kakovost in označevanje kmetijskih pridelkov in živil

    Kakovost in označevanje mesa, kakovost in označevanje mleka in mlečnih izdelkov, kakovost in označevanje jajc, kakovost in označevanje oljčnega olja, kakovost in označevanje vina, kakovost in označevanje žganih pijač, sadja in zelenjava, hmelj, ostalih kmetijskih pridelkov in živil, certificiranje in označevanje hmelja

  • Sheme kakovosti in promocija lokalne hrane

    Sheme kakovosti in zaščiteni kmetijski pridelki in živila, integrirana pridelava, ekološka pridelava, pomen lokalne hrane in načelo kratkih verig v dobavi živil, promocija lokalne hrane

  • Ribištvo

    Ribištvo, morski ribolov, ribolov v celinskih vodah, gospodarski ribolov, negospodarski ribolov, akvakultura, predelava, skupna ribiška politika EU, javne službe v ribištvu, nadzor v ribištvu, finančne podpore za sektor ribištva

Sektorji Direktorata za hrano in ribištvo