Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

V sektorju smo pristojni za spremljanje stanja in pripravo sistemskih rešitev s področja hrane, verige preskrbe s hrano, kakovosti hrane in zavržkov hrane. Med našimi nalogami so spremljanje in oblikovanje stališč na področju kakovosti hrane, živilsko-predelovalne industrije in zavržkov hrane v delovnih telesih Sveta EU in Komisije, spremljanje stanja in koordinacija podjetij živilsko-predelovalne industrije ter sheme kakovosti in prostovoljno označevanje kmetijskih pridelkov in živil.

Zagotavljamo podporo delovanju varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano ter  sodelujemo z zamejskimi organizacijami in koordiniramo aktivnosti na področju zadružništva.