Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

 • Na 12. Informativi predstavitev poklica kmeta ter poklicev v gozdarstvu

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije, Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna in Biotehniško fakulteto-Oddelkom za gozdarstvo aktivno sodeluje na 12. Sejmu izobraževanja in poklicev Informativa, kjer bomo predstavljali poklic kmeta ter poklice v gozdarstvu.

 • Ministrica dr. Aleksandra Pivec obiskala Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se je danes mudila na Goriškem. Na Kmetijsko gozdarskem zavodu Nova Gorica so ji predstavili delo in težave, s katerimi se srečujejo kmetje na tem območju, zlasti kar zadeva škodljivce. Obisk pa je izkoristila tudi za ogled visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo novogoriške univerze.

 • Ministrica v Majšperku o izzivih govedoreje na območjih s težjimi pridelovalnim razmerami

  Kmetijsko gozdarski zavodi z območja Štajerske in Koroške so v torek v Majšperku z ministrico za kmetijstvo Aleksandro Pivec govorili o pomenu govedoreje na območjih s težjimi pridelovalnimi razmerami. Predstavili so ji vrsto ukrepov, s katerimi bi ustavili trend upadanja števila kmetij na teh območjih in s tem povezanega števila živali v hlevih.

Dogodki

 • Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo. Na zasedanju bo hrvaško predsedstvo predstavilo program polletnega predsedovanja, v okviru kmetijskih točk bo v ospredju predstavitev oz. razprava o kmetijskih vidikih Evropskega zelenega dogovora, tj. časovnega načrta za vzpostavitev trajnostnega gospodarstva EU, ki ambiciozno naslavlja številne okoljske problematike in predstavlja načrte za njihovo nadaljnjo ureditev. Slovenija bo skupaj s Portugalsko in podporo enakomislečih držav članic pozvala Evropsko komisijo k vzpostavitvi jasnejšega označevanja porekla mešanice medu.

  Svet EU, Bruselj
 • Razstava »Čebelarstvo v Braillovi pisavi«

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec si bo ogledala razstavo »Čebelarstvo v Braillovi pisavi«, ki obeležuje 4. januar, drugi svetovni dan Braillove pisave ter 100. obletnico organiziranega dela slepih in slabovidnih v Sloveniji. Razstavo so pripravili Čebelarska zveze Slovenije, Državni zbor RS ter Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije.

  Državni zbor RS (velika dvorana), Šubičeva 4, Ljubljana
 • Strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil otvoritve 2. strokovnega sejma kmetijske in gozdarske mehanizacije Agritech. Sejem se odvija na pobudo Združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske in gozdarske tehnologije (ZKGT), namenjen pa je predstavitvi najnovejše mehanizacije, ki jo kmetje in gozdarji potrebujejo pri svojem delu.
  Sejem je sicer odprt do 2. februarja.

  Celjski sejem
 • Regijsko srečanje zadružnikov

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil tradicionalnega regijskega srečanja zadružnikov – drugega v seriji srečanj, ki bo namenjen Ptujsko - Ormoški, Prekmursko - Prleški in Štajerski regiji.

  Gostilna in picerija Lekežič, Čolnikov trg 19, Benedikt
Iskalnik