Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko se je na povabilo Mlekarske zadruge Ptuj udeležila srečanja z njenimi člani. Sestala se je tudi z vodstvom Perutnine Ptuj, kjer so jo seznanili s poslovanjem in izzivi, s katerimi se srečujejo. Poleg tega se je udeležila tudi 2. seje Programskega sveta AGRA, kjer so pregledali vsebinske usmeritve letošnjega 61. Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma, ki bo v Gornji Radgoni potekal od 26. do 31. avgusta.

 • V petek, 31. marca 2023, se začenja letošnja kampanja izpolnjevanja in oddaje zbirnih vlog, ki pa se bo od lanske precej razlikovala, saj bo sledila številnim novostim iz novega strateškega načrta skupne kmetijske politike (SN SKP) 2023-2027.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 24. marca 2023, v Uradnem listu objavilo javni razpis za podelitev koncesije za izvajanje javne službe svetovanja v ribištvu. Rok za vložitev vlog je do vključno 24. aprila 2023.

Novice

 • Državna sekretarka Buzeti na simpoziju o trajnostnem krožnem biogospodarstvu

  Državna sekretarka Tatjana Buzeti se je udeležila simpozija z naslovom »Kako v Sloveniji usmerjati razvoj trajnostnega krožnega biogospodarstva?«. Na simpoziju so predstavili izhodišča za pripravo strategije biogospodarstva v Sloveniji in izmenjali mnenja o tem, na kakšen način v prihodnje usmerjati razvoj trajnostnega krožnega biogospodarstva.

 • Poziv k ribolovu orad in drugih vrst rib, ki se prehranjujejo s školjkami v objektih marikulture

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na enotnem državnem portalu gov.si objavilo javni poziv za prijavo k udeležbi ribolova orad in drugih vrst rib, ki se prehranjujejo s školjkami v objektih marikulture. Ribolov poteka od 15. maja 2023 do 31. oktobra 2023.

 • Trije javni razpisi za sofinaciranje delovanja nevladnih organizacij

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 24. marca 2023, v Uradnem listu RS objavilo tri javne razpise za sofinanciranje delovanja nevladnih organizacij na področjih kmetijstva, gozdarstva in razvoja podeželja. Skupna višina razpisanih nepovratnih sredstev za vse tri javne razpise znaša do 355.000 evrov. Rok za oddajo vlog je začel teči 25. marca 2023 in traja do vključno 13. aprila 2023.

Dogodki

  do
Banja Luka, Republika Srbska, Bosna in Hercegovina

Otvoritev čebelarskega centra v Banja Luki

Državni sekretar dr. Darij Krajčič se bo na povabilo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in vodne vire Republike Srbske, Sava Minića mudil v Banja Luki, kjer bo prisostvoval otvoritvi čebelarskega centra.

  do
Cankarjev dom Ljubljana, II. preddverje

15. Kulturni bazar 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje ne jubilejnem, 15. Kulturnem bazarju.

  do
Grand hotel Union, Miklošičeva cesta 1, Ljubljana

10. AGROBIZNIS Konferenca

Državna sekretarka Tatjana Buzeti se bo udeležila 10. Agrobiznis konference. Agrobiznis je projekt, s katerim se želi spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe.

  do
Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, Laško.

Poslovno srečanje kmetijskih in živilskih podjetij vzhodne Slovenije

Ministrica Irena Šinko se bo skupaj z ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in ministrom za regionalni razvoj in kohezijo dr. Aleksandrom Jevškom udeležila poslovnega srečanja kmetijskih in živilskih podjetij, ki delujejo na območju Vzhodne kohezijske regije. Dogodek organizira Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.