Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

 • Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Gorenjskem. Obiskal je kmetije, ki se ukvarjajo z mlečno proizvodnjo, živinorejo, kmetijsko mehanizacijo, sadjarstvom in zelenjadarstvom. Podrobneje se je seznanil s stanjem v panogah, predvsem v luči posledic epidemije covid-19 ter načrtovanja novega programskega obdobja Skupne kmetijske politike. Sestal se je tudi s predstavniki občine Preddvor, ki so ga seznanili s tekočimi aktivnostmi in drugimi odprtimi vsebinami v občini.

 • Delo v gozdu še vedno velja za eno najzahtevnejših in najnevarnejših, zato je zelo pomembna primerna oprema za delo v gozdu in seveda znanje ter izkušnje. K večji varnosti pri delu v gozdu znatno prispevajo sodobni gozdarski stroji (strojna sečnja, sodobne gozdarske žičnice s procesorsko glavo in podobno). V Sloveniji deluje že kar nekaj izvajalskih podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so opremljeni z najsodobnejšimi stroji za varno delo v gozdu.

 • Vlada je izdala odločbo o razrešitvi mag. Mirana Miheliča s funkcije državnega sekretarja na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), in sicer s 4. marcem 2021. Vlada je hkrati mag. Aleša Irgoliča s 5. marcem 2021 imenovala za državnega sekretarja v Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Aktualno

 • Danes

  Odločitve z 61. seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

  Vlada je na 61. seji obravnavala in sprejela štiri točke s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Objavljen 3. javni razpis za odpravo zaraščanja kmetijskih površin

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v Uradnem listu številka 28/2021 objavilo 3. javni razpis za ukrep odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Razpisanih je 600.000 evrov nepovratnih sredstev. Vlaganja v odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih pomenijo ponovno vzpostavitev kmetijske pridelave na teh zemljiščih s ciljem povečanja samooskrbe s hrano v Sloveniji.

 • Minister Podgoršek predal pomoč potresnemu območju Petrinje

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes udeležil dogodka, na katerem je v imenu Slovenskega lesnega združenja SLOLES hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji predal humanitarno pomoč potresnemu območju Petrinja na Hrvaškem. Humanitarna pomoč, ki so jo zbrali člani in nečlani združenja SLOLES in podjetje Slovenski državni gozdovi s hčerinskim podjetjem Snežnik, je v obliki gradbenega žaganega lesa in drugih končnih lesenih izdelkov, skupaj okoli 370 m3.

Dogodki

 • Terenski obisk Gorenjske

  Minister dr. Jože Podgoršek bo jutri, 5. marca, na delovnem obisku na Gorenjskem, kjer se bo seznanil s stanjem na področjih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v luči epidemije covid-19.

  Različne lokacije na Gorenjskem
 • 7. seja Sveta za ženske na podeželju

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 7. seje Sveta za ženske na podeželju.