Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

Dogodki

 • Novinarska konferenca pred začetkom kampanje izpolnjevanja in oddaje zbirnih vlog

  V ponedeljek, 24. februarja, se začenja letošnja kampanja izpolnjevanja in oddaje zbirnih vlog.

  Pred začetkom kampanje vas vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bo generalni direktor Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja mag. Miran Mihelič podal bistvene informacije o letošnji kampanji, ob tem pa bo predstavil tudi delo Agencije v minulem letu ter druge aktualne zadeve.

  AKTRP, (sejna soba 621), Dunajska 160, Ljubljana.

 • Novinarska konferenca pred začetkom kampanje oddaje zbirnih vlog

  V ponedeljek, 24. februarja, se začenja letošnja kampanja izpolnjevanja in oddaje zbirnih vlog. Pred začetkom kampanje vas vabimo na novinarsko konferenco, na kateri bo generalni direktor Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja mag. Miran Mihelič podal bistvene informacije o letošnji kampanji, ob tem pa bo predstavil tudi delo Agencije v minulem letu ter druge aktualne zadeve.

  AKTRP, (sejna soba 621), Dunajska 160, Ljubljana
 • Obeležitev Mednarodnega leta zdravja rastlin in delovanje referenčnih laboratorijev

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila prireditve na temo »Mednarodno leto zdravja rastlin 2020 in delovanje prvih EU referenčnih laboratorijev na Nacionalnem inštitutu za biologijo«. Pet evropskih referenčnih laboratorijev je namreč pričelo z delovanjem avgusta lani. NIB je bil kot partner imenovan v laboratorija: EURL za rastlinske patogene bakterije in EURL za viruse, viroide in fitoplazme. To je prvi primer imenovanja slovenskega laboratorija kot EU referenčnega laboratorija na področju škodljivih organizmov rastlin. Dogodek organizirajo Nacionalni inštitut za biologijo, Državni zbor RS ter Uprava za varno hrano, veterinarstvo in zdravje rastlin.


  Državni zbor RS (mala dvorana), Šubičeva 4, Ljubljana
 • 14. licitacija vrednejših lesnih sortimentov

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se udeležila 14. licitacije lesa – vrednejših lesnih sortimentov. Licitacijo organizirajo Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline, Zveza lastnikov gozdov Slovenije ter Zavod za gozdove Slovenije.

  Podgorje 41 (pri kmetiji Vrčkovnik), 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu
 • 8. konferenca Društva agrarnih ekonomistov Slovenije

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 8. konference Društva agrarnih ekonomistov Slovenije, na kateri bodo razpravljali o razvojnih vidikih prenosa znanja v SKP po letu 2020.

  Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, Hoče
 • Mednarodni sejem kmetijstva SIA

  V Parizu bo potekal mednarodni sejem kmetijstva SIA (Salon International de l'Agriculture), na katerem prvič sodeluje tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gre za eno največjih in najpomembnejših kmetijskih prireditev na svetu, ki jo obišče preko 600 tisoč obiskovalcev, na njej pa razstavlja preko 1.000 razstavljavcev iz 27 držav. Rdeča nit slovenske predstavitve je slovenska pobuda za razglasitev 20. maja, svetovnega dne čebel ter predstavitev slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil. Francija bo naslednje leti tudi partner Mednarodnega sejma ARA v Gornji Radgoni.

  Razstavni prostor MKGP je v hali 5.2., Paris EXPO Porte de Versailles
Iskalnik