Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Opozorilo pred pozebo

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča, da je glede na vremensko napoved Agencije za okolje v prihodnjih dneh možna jutranja pozeba in s tem povečano tveganje za morebitne poškodbe na kmetijskih rastlinah zaradi nizkih temperatur.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) objavlja Poročilo analize podatkov o cenah, količinah in poreklu kmetijskih pridelkov oziroma živilskih proizvodov za obdobje od julija do novembra 2023, zbranih na podlagi Odredbe o obveznem rednem pošiljanju podatkov o cenah kmetijskih pridelkov oziroma živilskih proizvodov.

 • Ustavno sodišče je z odločbo, sprejeto 4. aprila, razveljavilo 5. odstavek 12. člena novele Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici (KGZS), ki je določal, kdo ne sme kandidirati za članstvo v organih zbornice. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić pojasnjuje, da bo spoštovala odločitev Ustavnega sodišča.

Novice

 • Odločitve s 100. seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

  Vlada je na 100. seji obravnavala in sprejela eno točko s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Pojasnilo lovske inšpekcije glede odstrela srnjaka v Izoli

  Inšpektorat Republike Slovenije za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo (IRSKGLR) je zaradi zdravja ljudi in javne varnosti ter preprečitve resne škode na premoženju včeraj odredil izredni poseg v populacijo. V nadaljevanju inšpekcija pojasnjuje postopek izrednega dogodka.

 • 18. seja Sveta za območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost

  Ministrica Mateja Čalušić in državna sekretarka Eva Knez sta se včeraj udeležili 18. seje Sveta za območja z omejenimi možnostmi (OMD) za kmetijsko dejavnost. Na seji so se člani seznanili s plačili OMD v letu 2023, z aktivnostmi glede možnosti izvzetja plačila OMD iz obdavčitve in s predlogom tretje spremembe strateškega načrta skupne kmetijske politike (SN SKP).

Dogodki

  do
Vhodna avla poslovne stavbe Zavarovalnice Triglav, Dunajska 22, Ljubljana

Razstava fotografij o soški postrvi

Ribiška zveza Slovenije v sodelovanju z Ribiško družino Tolmin in Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira razstavo, posvečeno soški postrvi, endemni postrvji vrsti.