Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

Aktualno

 • 8. mednarodna konferenca »Forest Europe« o prilagajanju gozdov na podnebne spremembe

  Danes se je zaključila dvodnevna avdiovizualna 8. ministrska konferenca »Forest Europe«. Včeraj se je konference udeležil državni sekretar Anton Harej, danes pa minister dr. Jože Podgoršek. Konferenca je naslovila temi prilagajanja gozdov na podnebne spremembe ter trajnostnega gospodarjenje z gozdovi. Udeleženci so sprejeli deklaracijo z naslovom »Prihodnost, katero hočemo: Gozdovi, katere potrebujemo« (Future, we want; The Forests we need) ter resolucijo Prilagajanje vse-evropskih gozdov na podnebne spremembe (Adapting pan-European Forests to Climate Change).

 • Minister dr. Podgoršek in državna sekretarja na terenskem ogledu stanja po pozebi

  Minister dr. Jože Podgoršek ter državna sekretarja mag. Aleš Irgolič in Anton Harej so si danes na različnih koncih Slovenije ogledali škodo po pozebi, ki je v preteklem tednu prizadela kmetijstvo. Kot je ob obisku ocenil minister, naj bi pozeba povzročila do 50 milijonov evrov škode in naj bi bila primerljiva s škodo po pozebi v letih 2016 in 2017. »Država bo pomagala prizadetim v tej nesreči, možni so ukrepi v različnih smereh, oprli pa se bomo na izkušnje preteklih pozeb.«

 • Odmera nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih in osuševalnih sistemov v letu 2021

  Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) bo danes fizičnim in pravnim osebam začela pošiljati odločbe, v katerih bo odmerila nadomestilo za kritje stroškov vzdrževanja osuševalnih sistemov ter nadomestilo za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih sistemov v letu 2021 (Odmera 2021). Pravnim osebam (podjetja, župnije, lovske družine, krajevne skupnosti in drugi) in fizičnim osebam s pristopnico bo FURS odločbe vročal elektronsko preko portala eDavki.

Dogodki

 • Ogled delovišč v Trnovskem gozdu

  Državni sekretar Anton Harej se bo udeležil ogleda delovišč v Trnovskem gozdu. V okviru obiska bo potekal pogovor o odprtih zadevah, ki se v lokalni skupnosti pojavljajo v zvezi s sečnjo in spravilom v državnih gozdovih na tem območju.


  Trnovo (zbor pri trgovini Mercator, nato skupni odhod), MO Nova Gorica
 • Zasedanje ministrov za kmetijstvo Višegrajske skupine ter Slovenije, Bolgarije, Hrvaške in Romunije

  Na povabilo ministra za kmetijstvo in razvoj podeželja Republike Poljske Grzegorza Pude se bo minister dr. Jože Podgoršek udeležil avdiovizualnega zasedanja ministrov za kmetijstvo Višegrajske skupine razširjene s Slovenijo, Bolgarijo, Hrvaško in Romunijo (V4+4).

  Avdiovizualni dogodek
 • Terenski obisk Haloz

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo mudil na delovnem obisku v Halozah, ki je namenjen seznanitvi z razmerami v sektorju kmetijstva, tudi z vidika nedavne pozebe, posledic epidemije covid-19 in priprave na novo programsko obdobje Skupne kmetijske politike.

  Različne lokacije v Halozah