GOV.SI

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

 • Slovenija se predstavlja na Apimondii 2019

  Montreal – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je danes začela obisk v Kanadi. Prvi dan obiska se je udeležila svetovnega čebelarskega kongresa Apimondia, v okviru katerega je potekal tudi »slovenski dan«. Na Apimondii se z razstavnim prostorom letos predstavlja tudi Slovenija, ki jo v Kanadi - poleg MKGP in Čebelarske zveze Slovenije - zastopajo institucije in podjetja, povezana s čebelarstvom. Ministrica se je sestala tudi s predstavnikom Ministrstva za kmetijstvo, ribištvo in hrano province Quebec Sylvainom Lacombom, s katerim sta med drugim govorila o sodelovanju med državama, področjih in proizvodih, ki so zanimivi za potrošnike obeh držav.

 • Dr. Pivec: »Podpiramo aktivnosti in prizadevanja ribičev pri ohranjanju vodnega okolja«

  Bled – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se je danes udeležila Generalne skupščine Evropske ribiške zveze (EEA). V ospredje razprave so postavili prehodnost vodotokov za vodne organizme (postavljanje jezov, HE, regulacije rek, ipd.), delovanje EAA v preteklih letih in o predvideni prihodnosti organizacije. Udeležence je nagovorila tudi ministrica, ki je izpostavila pomen ribištva v širšem kontekstu, kot samo za prehrano.

 • Ministrica dr. Aleksandra Pivec na obisku v Lihtenštajnu

  Vaduz – Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec je bila včeraj na obisku v Kneževini Lihtenštajn.

Dogodki

 • Na Ptuju o zagotavljanju zdrave pitne vode

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil okrogle mize na temo zagotavljanja varne pitne vode kot ustavne pravice državljanov. Okroglo mizo ob svoji 20. obletnici organizira Skupna občinska uprava občin v Spodnjem Podravju, ki že od leta 1999 združuje občine Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Juršinci, Kidričevo, Majšperk, Markovci, Ormož, Podlehnik, Središče ob Dravi, Starše, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij ob Ščavnici, Sveti Tomaž, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale in MO Ptuj.

  Dominikanski samostan, Ptuj
 • Zeliščarski center JV Slovenija

  Državni sekretar Damjan Stanonik se bo udeležil zaključka projekta oziroma otvoritve Zeliščarskega centra JV Slovenija, ki je vzpostavljen preko posebnega projekta v sklopu Podukrepa M19.2. Center bo deloval kot povezovalni in podporni element med zeliščarji, kmeti in socialno ranljivimi osebami na področju zdravilnih in uporabnih rastlin.

  Zagrad, Občina Škocjan
 • Mednarodna ministrska konferenca »Kruh miru«

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila mednarodne konference »Kruh miru«, ki jo to leto organizira Ministrstvo za kmetijstvo Republike Litve.

  Vilna, Litva
 • Sestanek delovne skupine Poplave ob reki Dravi

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 2. sestanka delovne skupine Poplave na reki Dravi. Tokratni sestanek je namenjen predvsem obravnavi prejetih stališč v zvezi s sklepi problemske konference na temo poplavljanja reke Drave, ki je potekala marca letos v Skorbi, organizirala pa jo je civilna iniciativa »Poplave ob reki Dravi« v sodelovanju z Območnima enotama KGZS Ptuj in Maribor ter lokalnimi skupnostmi med Mariborom, Ptujem in Središčem ob Dravi.

  Občina Duplek (Glonarjeva dvorana), Trg slovenske osamosvojitve 1, Duplek
 • 12. državno tekmovanje gozdnih delavcev

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 12. državnega tekmovanje gozdnih delavcev. Tekmovanje, katerega častna pokroviteljica je ministrica, organizirata podjetje Slovenski državni gozdovi ter Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna. Letos se je prijavilo rekordno število tekmovalcev - 72. Med njimi je devet tekmovalnih ekip, osem posameznikov ter tri vabljene šolske ekipe in štiri ekipe iz tujine.

  Šolski poligon Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna, Tržaška c. 36