Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Vlada je na 6. seji obravnavala in sprejela dve točki s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Ministrica Irena Šinko je danes na povabilo predsednika Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) Boštjana Noča obiskala sedež te organizacije. Seznanila se je z njenim delovanjem ter Javno svetovalno službo v čebelarstvu. Ob tej priložnosti je simbolično prejela tudi prvi med iz čebelnjaka Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP).

 • Ministrica Irena Šinko je na povabilo Slovensko Nizozemske poslovne platforme (angleško: Slovenian-Dutch Business Platform - SDBP) preko video povezave sodelovala na dogodku AGRO-HORTI-DIGITALIZATION, namenjenemu digitalizaciji v agri- in hortikulturi. Z dogodkom želita obe strani izboljšati sodelovanje med podjetji Kraljevine Nizozemske in Republike Slovenije. SDBP sicer, kot pomemben podpornik in pospeševalec mednarodnih uspehov in slovenskih gospodarskih prebojev, na Nizozemskem deluje od leta 2003 dalje.

Aktualno

 • Ministrica Šinko s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije

  Ministrica Irena Šinko se je včeraj sestala s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki so jo seznanili z najbolj perečo problematiko mladih na podeželju.

 • Objavljena javna razpisa za čebelarje

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča čebelarje, da sta bila v petek, 24. junija, v Uradnem listu objavljena Javni razpis za ukrep Podpora čebelarskim društvom za izvajanje pašnih redov v programskem letu 2022 in Javni razpis za ukrep Subvencioniranje vzrejevalcev čebeljih matic v programskem letu 2022.

 • Spremembe javnih razpisov in podaljšanje roka prijave na javne razpise podukrepov 4.1 in 4.2

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v petek, 24. junija, v Uradnem listu objavilo spremembe in podaljšanje roka prijave pri sedmih javnih razpisih iz naslova podukrepov 4.1 - Podpora za naložbe v kmetijska gospodarstva in 4.2 - Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov.

Dogodki

  do
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, Ljubljana

6. seja Odbora za podelitev nagrade Zlata čebela

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila 6. seje Odbora za podelitev nagrade Zlata čebela.

  do
dvorana na Mestni občini Ptuj, Mestni trg 1, Ptuj

10. obletnica delovanja koordinacije AGRASLOMAK

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila obeležitve 10-letnice delovanja koordinacije AGRASLOMAK, ki jo sestavljajo slovenske zamejske kmetijske strukture iz Italije, Avstrije, Madžarske in Hrvaške.