Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Vlada RS je na 79. dopisni seji obravnavala in sprejela tri točke s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča čebelarje, da bosta predvidoma v petek, 21. avgusta, v Uradnem listu RS objavljena dva dodatna javna razpisa za čebelarje za oddajo vlog pri ukrepih: Tehnična pomoč čebelarjem in Racionalizacija sezonske selitve panjev, v skupni vrednosti do 163.000 evrov.

 • Pravica do izbire se prične že s tem, da imamo potrošniki možnost dostopa do raznovrstnih živil, torej mora biti zagotovljena tudi raznovrstna ponudba le-teh. Vsa živila v prometu morajo biti varna in ne smejo ogrožati zdravja potrošnika. Kakovost živil je lahko različna, saj ima potrošnik pravico do raznolikosti – tudi v smislu izbire različno kakovostnih živilskih izdelkov, nujno pa je, da so kakovostne lastnosti izdelka jasno označene, potrošnik pa o tem seznanjen.

Aktualno

 • 12. avgusta obeležujemo mednarodni dan mladih

  12. avgusta obeležujemo mednarodni dan mladih, kamor sodijo tudi mladi kmetje, ki so ključni nosilci razvoja v slovenskem kmetijstvu, soočajo pa se z izzivi pri kmetovanju, kot so dostop do zemljišč, do kapitala in do znanja. Ti izzivi so prisotni tako v slovenskem kot tudi v evropskem merilu.

 • Pravice potrošnika – 2. del: Pravica do obveščenosti

  Informacije potrošnikom morajo biti zagotovljene - potrošniki, berite označbe na živilih!

 • Pravice potrošnika – 1. del: Pravica do varne hrane

  Zagotavljanje varnosti hrane je soodgovornost vseh deležnikov v agroživilski verigi

  V teh vročih poletnih dneh je dobra higienska praksa pri ravnanju s hrano še posebej pomembna. Hrana je varna, kadar je ustrezna za uživanje in ne ogroža zdravja, kar predstavlja eno od osnovnih pravic potrošnikov. V agroživilski verigi so deležniki, kmetje, živilsko-predelovalna industrija, trgovci in distributerji, strokovne inštitucije, pristojni državni organi ter tudi vsi mi kot potrošniki. Vsak z vidika svojih pristojnosti je soodgovoren za zagotavljanje varnosti! Ključno je znanje, sodelovanje in komuniciranje med vsemi deležniki.

Dogodki

 • Seja Sekcije za sadjarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 22. seje Sekcije za sadjarstvo pri Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij.
  Na seji bodo med drugim obravnavali prilagoditev zavarovalnih pogojev podnebnim spremembam, stanje glede promocije sheme Izbrana kakovost za sadje, ter spremembo Programa razvoja podeželja in nove razpise.

  Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 12, Ljubljana
 • Podpis Memoranduma o sodelovanju na področju upravljanja z gozdovi

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo z veleposlanikom Gruzije v Sloveniji Iraklijem Koplatadzejem podpisala Memorandum o soglasju med Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrane Republike Slovenije ter Ministrstvom za varstvo okolja in kmetijstvo Gruzije na področju trajnostnega upravljanja z gozdovi.

  Dogodek je ZAPRT za javnost; po dogodku bomo medijem posredovali informacijo za javnost

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22, Ljubljana
 • Otvoritev šmarješkega Izvira cvička

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil uradne otvoritve novega vaškega središča v Šmarjeti ter projekta, sofinanciranega iz Evropskega regionalnega sklada »Lokalno je aktualno – Šmarješki Izvir cvička«.

  Šmarjeta
Iskalnik