Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

  • Združene države Amerike s 332-milijonskim trgom so za slovensko gospodarstvo in turizem pomemben trg s številnimi priložnostmi. Podjetja za uspešen prodor na trg potrebujejo več let, k odpiranju vrat pa lahko pomembno pripomore država z okrepljeno promocijo.

  • Na spletnem mestu Primerjaj-cene.si so objavljeni rezultati štirinajstega popisa osnovnih prehranskih proizvodov z dne 14. marca 2023. Analize razkrivajo ponovno rahlo znižanje obeh vrednosti – povprečne in najcenejše košarice 15 osnovnih živil, ki sta dosegli najnižjo vrednost od začetka spremljanja maloprodajnih cen v fizičnih trgovinah do danes.

  • Direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dr. Branko Podpečan in direktor Inšpekcije za kmetijstvo na Inšpektoratu za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo Primož Marolt sta danes predstavila ugotovitve inšpekcijskih nadzorov ter stanje na kmetijskem gospodarstvu na Koroškem. Ugotovljenih je bilo več kršitev v zvezi z govedi, 9 živali je bilo tudi poginjenih.

Novice

Dogodki

  do
Svet EU, Bruselj, Belgija

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, na katerem bodo ministri EU obravnavali kmetijske in ribiške točke.

  do
Pomnik miru na Cerju

Mednarodni dan gozdov

Letošnji mednarodni dan gozdov, ki ga na pobudo Organizacije Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano (Food and Agriculture Organization - FAO) vsako leto obeležujemo 21. marca, poteka pod sloganom Zdravi gozdovi za zdrave ljudi.

  do

Svetovni dan voda

Svetovni dan voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, poudarja pomen vode.

  do
Grand Hotel Bernardin, Smaragdna dvorana, Portorož

Kongres Zadružne zveze Slovenije

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila osrednje slovesnosti ob odprtju kongresa Zadružne zveze Slovenije.

  do
MKGP, Dunajska 22, Ljubljana

12. seja Sveta za živinorejo

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila 12. seje Sveta za živinorejo.