Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je v Uradnem listu objavilo 4. javni razpis za naložbe v infrastrukturo, povezano z razvojem, posodabljanjem ali prilagoditvijo kmetijstva in gozdarstva, operacija Izvedba agromelioracij na komasacijskih območjih, s katerim bo razpisalo 2 milijona evrov nepovratnih sredstev. MKGP s tem razpisom krepi aktivnosti na področju zmanjševanju zemljiške razdrobljenosti, povečevanja kakovosti v kmetijski proizvodnji in večji konkurenčnosti kmetijskega sektorja.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je na enotnem državnem portalu objavilo javni poziv za prijavo k udeležbi pri organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu. Ribolov zimskih jat cipljev poteka v času od 1. decembra 2021 do 30. aprila 2022.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu objavilo drugi javni razpis za ukrep zdravje in varnost iz Operativnega programa za izvajanje Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo v Republiki Sloveniji (OP ESPR) za obdobje 2014-2020. Višina nepovratnih sredstev v okviru tega javnega razpisa znaša 135.692,10 evrov, od tega znaša prispevek Evropske unije 101.769,07 evrov, prispevek Slovenije pa 33.923,03 evrov.

Aktualno

 • Odločitve z 92. seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

  Vlada je na 92. seji obravnavala in sprejela šest točk s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Generalni direktorji EU za lovstvo o afriški prašičji kugi in problematiki divjadi v urbanih okoljih

  V Postojni je 14. in 15. septembra potekalo neformalno srečanje generalnih direktorjev EU za lovstvo, ki se ga je s strani slovenskega predsedstva Svetu EU udeležil generalni direktor Direktorata za lovstvo in ribištvo Robert Režonja, kot predstavnik Evropske komisije pa Žilvinas Ilevičius, predstavnik Generalnega direktorata za zdravje in varnost hrane. Na uvodnem delu zasedanja je bil prisoten tudi državni sekretar na MKGP Anton Harej.

 • Minister dr. Podgoršek na dogodku Po Primorsko

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes dopoldne udeležil dogodka Po Primorsko, ki tradicionalno poteka na dan vrnitve Primorske k matični domovini. Gre za »kulinarično doživetje v središču Ljubljane«, ki ga od leta 2015 pripravljajo primorska živilska podjetja in zadruge v sodelovanju z GZS – Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij.

Dogodki

 
Evropska komisija, Bruselj, Belgija

Podpis deklaracije o razglasitvi ekološkega dne Evropske Unije

Minister dr. Jože Podgoršek bo s komisarjem EU za kmetijstvo in razvoj podeželja Januszem Wojciechowskim ter predsednikom Odbora za kmetijstvo in razvoj podeželja Evropskega parlamenta Norbertom Linsom sopodpisal deklaracijo, s katero bo 23. september razglašen kot ekološki dan Evropske unije.

 
Grad Podsreda

Otvoritev Centra interpretacije narave Kozjanskega parka

Državni sekretar Anton Harej se bo udeležil otvoritve projekta Center interpretacije narave Kozjanskega parka in Biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje ter ureditev sprejemne pisarne.

 
Virtualni dogodek

Vrh Združenih narodov o prehranskih sistemih

Na sedežu Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku bo v virtualni obliki potekal Vrh Združenih narodov o prehranskih sistemih.

 
Budimpešta, Madžarska

Svetovni lovski in naravovarstveni sejem »One with Nature«

Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil otvoritvene slovesnosti svetovnega lovskega in naravovarstvenega sejma »One with Nature«, ki bo potekal od 25. septembra do 14. oktobra in na katerem sodeluje tudi Slovenija.