Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Novice

  • Na seji odbora za spremljanje programa razvoja podeželja o spremembi meril za izbor operacij

    Odbor za spremljanje programa razvoja podeželja (PRP) se je 6. februarja sestal na 24. seji, ki jo je vodila državna sekretarka Tatjana Buzeti. Člani odbora so obravnavali predlog 15. spremembe meril za izbor operacij v okviru PRP 2014–2020 (Ukrep M22) in sprejeli mnenje, da se predlog sprejme.

  • Ribniški sklad podaljšal razpisa za posojila za kmetijstvo

    Slovenski regionalno razvojni sklad s sedežem v Ribnici je podaljšal roka za oddaje vlog pri dveh razpisih za ugodna posojila za kmetijstvo: za projekte primarne kmetijske pridelave s podporo projektom za prilagajanje na podnebne spremembe ter za nakupe kmetijskih in gozdnih zemljišč.

  • V ljubljanskem živalskem vrtu potrjena visoko patogena aviarna influenca

    Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča, da je bila visoko patogena aviarna influenca (HPAI) podtipa H5N1 potrjena pri poginjenem črnem labodu v ZOO Ljubljana. UVHVVR obiskovalce ljubljanskega živalskega vrta poziva, da upoštevajo navodila živalskega vrta glede bivarnostnih ukrepov zaradi preprečevanja širjenja bolezni med pticami.

Dogodki

  do
Kongresni center Bernardin, Portorož

60. seminar o hmeljarstvu

Predstavnica ministrstva se bo udeležila prvega dne sicer dvodnevnega 60. seminarja o hmeljarstvu, ki ga že tradicionalno organizira Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo.

  do
Sofija in Plovdiv, Bolgarija

Konferenca o regionalni prehranski varnosti v času kriz

Državna sekretarka Tatjana Buzeti se bo udeležila balkanske konference o regionalni prehranski varnosti v času kriz, ki jo organizira Ministrstvo za kmetijstvo Republike Bolgarije.