Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) obvešča, da bo Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) 24. 6. 2022 začela fizičnim in pravnim osebam pošiljati odločbe, v katerih bo odmerila nadomestilo za kritje stroškov vzdrževanja osuševalnih sistemov ter nadomestilo za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih sistemov v letu 2022 (Odmera 2022). Pravnim osebam (podjetja, župnije, lovske družine, krajevne skupnosti,…) in fizičnim osebam s pristopnico bo FURS odločbe vročal elektronsko prek portala eDavki.

  • V letošnjem letu se ponovno srečujemo z višjo silo, saj je v začetku junija določene predele Slovenije prizadelo neurje s točo. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je za lažje uveljavljanje višje sile pri ukrepih kmetijske politike zaradi toče pripravilo Navodila za uveljavljanje višje sile zaradi toče.

  • Ministrica Irena Šinko se je včeraj popoldne udeležila avdio vizualne neformalne ministrske konference oziroma pogovora skupine 4Forests o trenutnih gozdarskih temah, ki združujejo štiri gozdnate države - Slovenijo, Finsko, Švedsko ter Avstrijo.

Aktualno

Dogodki

  do
Čebelarska zveza Slovenije,
Brdo pri Lukovici 8, Lukovica pri Ljubljani

Obisk Čebelarske zveze Slovenije

Ministrica Irena Šinko bo na povabilo predsednika Čebelarske zveze Slovenije (ČZS) Boštjana Noča obiskala sedež te organizacije, kjer se bo seznanila z njenim delovanjem ter Javno svetovalno službo v čebelarstvu. Ob tej priložnosti bo simbolično prejela tudi prvi med iz čebelnjaka MKGP, katerega skrbnik na lokaciji ČZS je dr. Peter Kozmus.