Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Na današnji dan slovenske hrane v slovenskih vrtcih in šolah ter drugih javnih zavodih že devetič zapored poteka Tradicionalni slovenski zajtrk. Okoli 270 tisoč otrok in drugih oseb po javnih zavodih je danes lahko uživalo v zajtrku z lokalno pridelanimi kmetijskimi pridelki in živili.

 • Danes je za vse, ki imamo radi podeželje, ki spoštujemo tistega, ki prideluje hrano, poseben dan. Vsak tretji petek v novembru obeležujemo dan slovenske hrane in na ta dan se letos že devetič odvija Tradicionalni slovenski zajtrk. Tega so posebej deležni predvsem otroci v vzgojno varstvenih ustanovah in šolah. Gre za projekt, ki se je razvil iz pobude Medeni zajtrk, s katero so začeli slovenski čebelarji, zdaj pa ta pobuda postaja vse širša in odmeva celo v Evropi.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo danes v Uradnem listu RS objavilo javni razpis za spodbujanje novega sodelovanja v shemah kakovosti. Nepovratna sredstva so namenjena povrnitvi stroškov, ki jih imajo kmetijska gospodarstva in pravne osebe z vključitvijo v upravičeno shemo kakovosti.

Aktualno

Dogodki

 • Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk

  Po slovenskih vrtcih, šolah in drugih institucijah bo potekal Tradicionalni slovenski zajtrk, ki tudi letos poteka na dan slovenske hrane. Vlada RS je namreč leta 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo na vsak tretji petek v novembru. Ena izmed pomembnih aktivnosti tega dneva je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga bomo v sodelovanju z vrtci in osnovnimi šolami letos izvajali že osmo leto zapored.

 • Druga seja Sveta za vinogradništvo in vinarstvo

  SPREMEMBA UDELEŽBE: 2. seje Sveta za vinogradništvo in vinarstvo se bo udeležil državni sekretar dr. Jože Podgoršek. Na seji bodo med drugim obravnavali usmeritve za pripravo slovenskega vinogradništva in vinarstva ter razpravljali o pristopu k sektorski promociji.

  Lokacija: Cankarjev dom, Prešernova cesta 10 (dvorana M1), Ljubljana
Iskalnik