Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Dežurna služba Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Vsa vprašanja o ukrepih za umilitev posledic epidemije sprejemamo od ponedeljka do petka, med 9. in 17. uro na telefonski številki 040 390 016 in e-poštnem naslovu cz.mkgp@gov.si.
Najpogostejša vprašanja in odgovori

 • Danes se začenja Teden gozdov. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije poudarja nujnost spoštovanja gozdnega bontona. Ta obiskovalcem gozdov posebej izpostavlja, da smo v gozdu gostje tako gozda, kot tudi njegovega lastnika.

 • Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pretekli petek, 22. 5., potekala tretja seja Sveta za vinogradništvo in vinarstvo. Seje se je udeležila ministrica dr. Aleksandra Pivec.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pripravilo nov okvirni terminski načrt objav javnih razpisov iz Programa razvoja podeželja 2014-2020 do konca leta 2020. Roki za oddajo vlog na javne razpise, ki so se iztekli v času začasnih ukrepov za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni COVID-19, se podaljšajo do 9. 6. 2020.

Aktualno

 • Prenehanje začasnih ukrepov v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni Covid-19

  Vlada RS je sprejela sklep o prenehanju razlogov za začasne ukrepe v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-COV-2 (COVID-19). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS št. 74/2020. Z njim se določa, da bodo začasni ukrepi iz Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (ZZUSUDJZ) ter iz aktov, sprejetih na njegovi podlagi, veljali le še do 31. 5. 2020, s 1. 6. 2020 pa bodo v celoti prenehali veljati.

 • Državni sekretar Stanonik na novinarski konferenci pred Tednom gozdov

  Prihodnji teden bo Teden gozdov, letošnje geslo »Skrbno z gozdom!« bo v znamenju spoštovanja gozdnega bontona. Na Zavodu za gozdove je danes potekala novinarska konferenca, na kateri so bile predstavljene aktivnosti v okviru tega tedna. Novinarske konference se je udeležil državni sekretar na MKGP Damjan Stanonik.

 • Mnistrica dr. Pivec na obisku v največji pekarni Žita

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec je danes v Mariboru obiskala Žitovo največjo pekarno. Ogledala si je proizvodnjo, predsednik sekcije za pekarstvo pri GZS, generalni direktor Skupine Žito Janez Bojc pa je ministrico seznanil tudi s stanjem v panogi pekarstva, tudi v luči posledic epidemije Covid-19.

Dogodki

 • Seznanitev s primerom namestitve pri drugi družini

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se bo z Varuhom človekovih pravic Petrom Svetino ter z ministrom za delo družino socialne zadeve in enake možnosti Janezom Ciglerjem Kraljem seznanila s primerom izvajanja oblike institucionalnega varstva namestitve pri drugi družini po Zakonu o socialnem varstvu.

  Vitanjsko Skomarje 24, Vitanje
Iskalnik