Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Ministrica Irena Šinko se je danes udeležila ustanovne seje Sveta za kmetijstvo in podeželje Republike Slovenije. Osrednje teme so bile aktivnosti predstavitev predlogov uredb, ki urejajo nove genomske tehnike, rastlinski in gozdni razmnoževalni material.

  • Inšpektorji Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) na podlagi ugotovljenih nepravilnosti izvajajo izredne inšpekcijske nadzore pri nosilcih živilske dejavnosti, ki se ukvarjajo z distribucijo sadja in zelenjave.

  • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano - Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) obvešča rejce prašičev, da je bil v petek, 29. septembra, v Uradnem listu številka 100/2023, objavljen Sklep o določitvi nujnega ukrepa v zvezi z biovarnostjo zaradi povečanega tveganja za vnos afriške prašičje kuge v obrate z gojenimi prašiči.

Novice

Dogodki

  do
Posamezne kmetije po Sloveniji

Dan odprtih vrat rejcev drobnice

Zveza društev rejcev drobnice Slovenije tudi letos pripravlja dan odprtih vrat rejcev drobnice. Potekal bo na posameznih kmetijah, kjer bodo ovčerejci in kozjerejci obiskovalcem poleg svojega dela predstavili rejo drobnice, kmetovanje in pomen pridelave hrane ter ohranjanja obdelanega in poseljenega podeželja.

 
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Srečanje z vodstvom programa EIT Food

Ministrica Irena Šinko se bo sestala z vodstvom EIT Food programa, ki je program Evropske komisije za spodbujanje podpornega okolja za inovacije, podjetništvo in izobraževanje.

 
Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Gospodinjska 6, Ljubljana

Posvet o prenosu kmetije na mlado generacijo

Predstavnica MKGP se bo udeležila dogodka časnika Finance – posveta Agrobiznisa z naslovom »Svetovalnica za kmete: Prenos kmetije na mlado generacijo«.