Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

 • Vlada je na 51. seji obravnavala in sprejela eno točko s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Generalni direktorat za zdravje in varnost hrane Evropske komisije je 18. januarja sprožil spletno posvetovanje o trajnostni rabi pesticidov. Gre za del boljše pravne ocene Direktive o trajnostni rabi pesticidov (SUD) in ocene učinka njene načrtovane revizije. Posvetovanje bo odprto za odgovore do 12. aprila 2021.

 • Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v obliki videokonference potekala tretja seja Sveta za živinorejo, ki se je je udeležil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

Aktualno

 • Minister dr. Podgoršek na Dolenjskem in v Posavju o stanju v sadjarstvu, kmetijskem šolstvu, pri dopolnilnih dejavnostih in v vinogradništvu

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Dolenjskem in v Posavju. Terenski obisk je bil namenjen seznanitvi s stanjem sektorja v času epidemije covid-19 ter drugimi odprtimi in aktualnimi zadevami. Poleg seznanitve o aktivnostih na Zavodu GRM Novo mesto se je minister seznanil tudi s stanjem na Dolenjskem in v Posavju na področju dopolnilnih dejavnosti – turizma na kmetiji, s stanjem v sadjarstvu, vinogradništvu ter vinarstvu.

 • Objavljen javni razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov za leto 2021

  Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je objavila javni razpis za sofinanciranje raziskovalnih projektov za leto 2021.

 • Sedma seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

  18. januarja je potekala 7. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje, ki se je je udeležil minister dr. Jože Podgoršek. Osrednja tema je bila usmeritev ukrepov v Strateškem načrtu za obdobje 2023–2027, ki se nanašajo na intervencije z vidika ciljev dohodkovne podpore in podpore za okolje v I. stebru s proizvodno vezano podporo, okoljske sheme v I. stebru Skupne kmetijske politike (SKP) in podpor za območja z omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost (OMD).

Dogodki

 • 13. Informativa, tokrat v e-obliki

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se predstavlja na spletnem dogodku e-Informativa.

  Avdiovizualni dogodek
 • 13. berlinska konferenca ministric in ministrov za kmetijstvo

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo preko avdiovizualne povezave udeležil 13. berlinske ministrske konference v okviru Globalnega foruma za hrano in kmetijstvo (GFFA), ki poteka v okviru sejma Zeleni teden v Berlinu (20. in 21. 1. 2021).

  Ljubljana, MKGP