Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Minister dr. Jože Podgoršek o reformi skupne kmetijske politike na 8. Agrobiznis konferenci

  Minister dr. Jože Podgoršek se je danes udeležil 8. Agrobiznis konference, ki je potekala v Tavčarjevem dvorcu, Visoko pri Poljanah. V ospredju tokratne konference je bila nova Skupna kmetijska politika, sodobna tehnologija in njen vpliv na sprejemanje odločitev v kmetijstvu, izzivi, s katerimi se srečujejo mladi prevzemniki družinskih kmetij ter uspešne podjetniške zgodbe. Na konferenci so razglasili tudi zmagovalce natečaja Najboljši agro podjetnik 2020/21.

 • Danes v Portorožu vrh kmetijskih in živilskih podjetij

  Danes je v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij potekal tradicionalni že 20. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij, letos na temo »Ali smo pripravljeni?«. Udeleženci dogodka so osrednjo pozornost namenili pregledu aktualnega stanja na področju agroživilstva doma in v mednarodnem okolju ter trendom za prihodnost. Dogodka se je v dopoldanskem delu udeležil državni sekretar mag. Aleš Irgolič, v popoldanskem zaključnem delu pa minister dr. Jože Podgoršek.

 • Ohranimo domače. Izbirajmo lokalno.

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano začenja z vsesplošno promocijsko kampanjo z naslovom »Ohranimo domače. Izbirajmo lokalno.« Z njo želimo približati svežo, sezonsko, lokalno pridelano hrano, spodbuditi potrošnike, da posegajo po pridelkih in živilih domačih proizvajalcev ter opozoriti na ohranjanje podeželja.

Dogodki

 • Srečanje mladih kmetov v okviru projekta #Zelena generacija – Young Village Folk

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil pogovora z mladimi slovenskimi kmeti, ki bo zaključni dogodek evropskega projekta #Zelena generacija – Young Village People.

  Turistična kmetija Urška nad Zrečami, Križevec 11a, 3206 Stranice
 • Slovesna otvoritev posodobljenih namakalnih sistemov

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil slovesne otvoritve posodobljenih namakalnih sistemov z več uporabniki v okviru zaključene investicije v Spodnji Savinjski dolini.

  Zupanc Plac, Šešče pri Preboldu 70 c, 3312 Prebold
 • Sestanek z generalnim direktorjem Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV)

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo preko video povezave sestal z generalnim direktorjem Mednarodne organizacije za trto in vino (OIV) Pauem Rocem.

  Video dogodek
 • Terenski obisk – Notranjska

  Minister dr. Jože Podgoršek bo na terenskem obisku na Notranjskem.

  Podrobnejši program bo medijem posredovan naknadno.

  Različne lokacije
 • Srečanje s predstavniki Združenja rejcev konj slovenske hladnokrvne pasme

  Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se bo srečal s predstavniki Združenja rejcev konj slovenske hladnokrvne pasme, ki bodo državnemu sekretarju predstavili aktualno stanje v tem sektorju.

  Dogodek je zaprt za javnost.

  sedež Združenja, Velika Dobrava 10, 1294 Višnja Gora
 • Občni zbor Mlekarske zadruge Ptuj

  Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se bo udeležil rednega 29. občnega zbora Mlekarske zadruge Ptuj. Na občnem zboru bo tekla beseda o razvoju govedoreje in proizvodnje mleka v novem prihajajočem programskem obdobju.

  Dogodek je zaprt za javnost.

  Velika dvorana restavracije Pan, Tovarniška c. 7, 2325 Kidričevo
 • Predstavitev monografije Gastronomija Slovenije

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil predstavitve obsežne strokovne monografije prof. dr.Janeza Bogataja, ki je izšla pri založbi Hart. Monografija predstavlja Slovenijo v letošnjem letu, ko naša država nosi laskav naziv - Evropska regija gastronomije.

  Predstavitev se bo sicer začela ob 13:30.

  Zlata dvorana Narodne galerije, Cankarjeva 20, Ljubljana
 • Dan Zveze društev vinogradnikov in vinarjev VINIS

  Državni sekretar mag. Aleš Irgolič se bo udeležil tradicionalnega dneva Zveze društev vinogradnikov in vinarjev VINIS, kjer bo med drugim podelil priznanja pridelovalcem najbolje ocenjenih slovenskih vin.

  Bistrica ob Sotli