Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je priznalo označbo »izbrana kakovost« z navedbo države pridelave in predelave (Slovenija) za sektor žit. S tem je v shemo »izbrana kakovost«, poleg sektorjev mesa (goveje, prašičje, perutninsko, drobnica), mleka in sadja, vstopil tudi sektor žit.

 • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je danes na ministrstvu sprejela evropsko komisarko, pristojno za zdravje in varnost hrane, Stelo Kiriakides.

 • Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo je leta 2001 1. junij razglasila za svetovni dan mleka, s katerim izpostavlja pomen mleka kot hrane za celoten svet ter pomembno vlogo mlečnega sektorja.

Novice

 • 6. seja sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov

  Ministrica Irena Šinko se je danes udeležila 6. seje Sveta za promocijo kmetijskih in živilskih proizvodov. Člani sveta so se seznanili z izvedbo pomladnih promocijskih kampanj za loklano mleko in mlečne proizvode, lokalne jagode, z aktivnostmi za promocijo mesa »izbrana kakovost – Slovenija« v sektorju HORECA ter promocijo shem kakovosti.

 • 7. junija obeležujemo svetovni dan varnosti hrane

  Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je leta 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane.

 • Trinajsta seja sveta za živinorejo

  Ministrica Irena Šinko se je včeraj udeležila 13. seje Sveta za živinorejo. Na seji so člani Sveta potrdili spremembe petih rejskih programov, razpravljali o aktualnih tematikah na področju kmetijstva in o scenarijih za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov v kmetijstvu.

Dogodki

  do
Ptuj, Gorišnica

Obisk Kmetijsko gozdarskega Zavoda Ptuj ter terenski ogled

Državni sekretar dr. Darij Krajčič bo obiskal Kmetijsko gozdarski Zavod Ptuj. Sledil bo terenski ogled črpališča namakalnega sistema Gorišnica in sestanek z župani Ptujskega polja na temo namakanja.

 
Dvorana Državnega sveta RS, Šubičeva 4, Ljubljana

Konferenca ob petem svetovnem dnevu varnosti hrane

Generalna skupščina Organizacije združenih narodov je leta 2018 sprejela resolucijo, s katero je 7. junij razglasila za svetovni dan varnosti hrane. Ta dan je priložnost za razmislek o pomenu in prihodnosti varne hrane ter za spodbujanje ukrepov za preprečevanje, odkrivanje in obvladovanje tveganj, povezanih z njo. Letos ga obeležujemo petič.

 
Grand hotel Bernardin, Portorož

22. vrh kmetijskih in živilskih podjetij

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila 22. vrha kmetijskih in živilskih podjetij, ki ga tradicionalno organizira Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.