Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Klicni center Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Ministrstvo je zaradi nujnih ukrepov vezanih na zajezitev okužb s covid-19 vzpostavilo kontaktno točko – dežurno telefonsko številko in elektronski naslov, preko katerih bodo naši sodelavci poskušali pomagati s pojasnili javnosti in podjetjem s področja resorja ministrstva.

Klicni center je dosegljiv na telefonsko številko 040 390 016, med 8. in 16. uro. Pisna vprašanja pa je mogoče poslati na elektronski naslov: cz.mkgp@gov.si.

Aktualno

 • Tretja seja Sveta za živinorejo

  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v obliki videokonference potekala tretja seja Sveta za živinorejo, ki se je je udeležil minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek.

 • Na spletni Informativi predstavitev poklicev v kmetijstvu in gozdarstvu

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se je predstavilo na spletnem dogodku Informativa, ki je predinformativni izobraževalni dvodnevni dogodek, kjer so na enem mestu predstavi pregled izobraževalnih programov, ki so na voljo v Sloveniji ter v tujini. Ministrstvo je na dogodku, skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine spodbujalo mlade na začetku svojih izobraževalnih poti, da za svojo prihodnost izberejo poklice v kmetijstvu ali gozdarstvu.

 • Minister dr. Podgoršek na Dolenjskem in v Posavju o stanju v sadjarstvu, kmetijskem šolstvu, pri dopolnilnih dejavnostih in v vinogradništvu

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes mudil na delovnem obisku na Dolenjskem in v Posavju. Terenski obisk je bil namenjen seznanitvi s stanjem sektorja v času epidemije covid-19 ter drugimi odprtimi in aktualnimi zadevami. Poleg seznanitve o aktivnostih na Zavodu GRM Novo mesto se je minister seznanil tudi s stanjem na Dolenjskem in v Posavju na področju dopolnilnih dejavnosti – turizma na kmetiji, s stanjem v sadjarstvu, vinogradništvu ter vinarstvu.

Dogodki

 • Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil prvega letošnjega zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo, ki bo potekal v avdiovizualni obliki in od 1. januarja poteka pod predsedstvom Portugalske. Na zasedanju bo Slovenija glede na zaskrbljujoče trenutno stanje na trgu prašičjega mesa pozvala Komisijo k uvedbi ustreznih ukrepov za pomoč sektorju.

  Avdiovizualni dogodek
 • Srečanje z vladnim komisarjem Madžarske dr. Zoltánom Kovácsem

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo sestal z vladnim komisarjem Madžarske dr. Zoltánom Kovácsem. Tema pogovora bo sodelovanje Slovenije na razstavi World of Hunting and Nature, ki bo potekala na Madžarskem od 25. septembra do 14. oktobra 2021, v času predsedovanja Slovenije Svetu EU.

 • 8. in 9. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil dveh sej Sveta za kmetijstvo in podeželje.

  Avdiovizualna dogodka
 • Konferenca o razvoju na področju kmetijstva, prehrane, gostinstva in turizma

  Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil spletne konference o smeri razvoja na področju kmetijstva, prehrane, gostinstva in turizma v luči sedanjih razmer.

  Avdiovizualni dogodek
 • Terenski obisk Podravja in Pomurja

  Minister dr. Jože Podgoršek bo na delovnem obisku v Podravju in Pomurju, kjer se bo seznanil s stanjem na področjih MKGP v luči krize epidemije covid-19.

  Medijem bo po obisku posredovano sporočilo za javnost.

  Lokacije v Podravju in Pomurju