GOV.SI

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

Aktualno

Dogodki

 • Neformalno zasedanje Sveta ministrov EU za kmetijstvo

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila neformalnega zasedanja Sveta ministrov EU za kmetijstvo. Tema neformalnega zasedanja bo »Preoblikovanje vloge kmetov pri ukrepih na področju podnebnih sprememb - spodbujanje trajnostnega kmetijstva s skladiščenjem ogljika v tleh«, sovpada pa z vodilno temo programa finskega predsedstva Svetu EU »Trajnostna Evropa – trajnostna prihodnost«, ki v ospredje postavlja trajnostno rabo naravnih virov in trajnostno upravljanje le-teh in s tem tudi trajnostno gozdarstvo in kmetijstvo.

  Helsinki, Finska
 • Javni predstavitvi za vzpostavitev Skupine proizvajalcev

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije organizirata dve javni predstavitvi za vzpostavitev Skupine proizvajalcev iz Uredbe o izvajanju podukrepa Ustanavljanje skupin in organizacij proizvajalcev v kmetijskem in gozdarskem sektorju iz PRP 2014-2020.

  KGZS Zavod Ptuj, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Ljubljana
 • 79. Nacionalni sejem kmetijstva in prehrane (OMEK)

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo na povabilo madžarskega ministra za kmetijstvo, dr. Istvana Nagyja, udeležil otvoritve 79. Nacionalnega sejma kmetijstva in prehrane (OMEK). Slovenija in Madžarska tradicionalno sodelujeta z udeležbo na sejmih v obeh državah, nazadnje se je madžarski minister z delegacijo avgusta letos udeležil sejma AGRA v Gornji Radgoni.

  Budimpešta, Madžarska