GOV.SI

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Aktualno

 • V Posavju o nujnosti učinkovitih namakalnih sistemov

  Državna sekretarja za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Tanja Strniša in dr. Jože Podgoršek sta s sodelavci obiskala Posavje. Beseda je tekla predvsem o učinkoviti rabi vode v kmetijske namene ter povečanju samooskrbe s sadjem in zelenjavo.

 • Svet EU za kmetijstvo in ribištvo tudi o okoljskih in podnebnih vidikih SKP

  Ministri EU za kmetijstvo in ribištvo so se danes v Bruslju sestali na prvem rednem zasedanju Sveta EU pod predsedovanjem Finske. Slovenijo je zastopala ministrica dr. Aleksandra Pivec. Na tokratnem zasedanju je bila v ospredju razprava o okoljskih in podnebnih vidikih reforme Skupne kmetijske politike po 2020. Komisija je predstavila tudi poročilo skupine na visoki ravni za sladkor ter poročilo o napredku v zvezi z načrtom izvajanja za povečanje razpoložljivosti fitofarmacevtskih sredstev z majhnim tveganjem in pospešitvijo izvajanja integriranega varstva rastlin v državah članicah. Komisija je poročala tudi o trenutnem stanju pojavnosti in obvladovanju afriške prašičje kuge v EU ter o dobrobiti živali med prevozom ob visokih temperaturah v poletnih mesecih. Ministri so se danes najprej seznanili s programom finskega predsedovanja do konca leta 2019.

 • Poostren uradni nadzor sezonskega sadja in zelenjave na stojnicah in tržnicah

  Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) ter Inšpekcija RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), sta od aprila do julija skupaj opravili poseben nadzor nad sezonskimi prodajalci sadja in zelenjave.

Dogodki

 • Kmečki praznik 2019

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila tradicionalnega poletnega Kmečkega praznika 2019, ki ga organizira Skupnost južno koroških kmetic in kmetov. V okviru praznika bo potekalo srečanje kmetic in kmetov petih dežel.

  Vidra vas 56, Občina Pliberk
 • Obisk Občine Preddvor

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo na povabilo župana obiskala Občino Preddvor, kjer se bo seznanila z eno najzahtevnejših gozdnih cest na Gorenjskem. Ogledala si bo tudi gorsko kmetijstvo na višje ležeči kmetiji v Kokri (8.00-9.00) ter se udeležila sestanka na temo namakanja kmetijskih zemljišč ter pridelave in predelave zelenjave (9.00–10.00).

  Preddvor in Šenčur
 • Obisk ministrice v Kočevju in okolici

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec bo obiskala Kočevje in okolico. Na sedežu podjetja SiDG se bo seznanila z delom družbe in načrti, nato si bo na terenu ogledala gozdno proizvodnjo in posledice vetroloma, lesno proizvodnjo podjetja Snežnik v Kočevki Reki ter Občino Osilnica.

  Kočevje
 • Razglasitev najboljših kmetij mestne občine Ptuj

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila razglasitve "Kmetije leta 2019 mestne občine Ptuj".

  Dom krajanov na Grajeni 46, Ptuj