Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Novice

  • Evropska komisija napovedala umik predloga uredbe o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev

    Evropska komisija je napovedala, da bo do 31. marca 2024 umaknila predlog uredbe o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev. Slovenija je predlog načelno podpirala, a je med obravnavo redno opozarjala na določene problematične vsebine, zlasti neustrezno upoštevanje posebnosti posameznih držav članic.

  • Vrednejši sortimenti lesa na 18. dražbi v Slovenj Gradcu

    Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za gozdarstvo in lovstvo Gregor Meterc se je včeraj v Slovenj Gradcu udeležil 18. dražbe vrednejših sortimentov lesa v organizaciji Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline, Zveze lastnikov gozdov Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije. Pripeljanih je bilo 6854 hlodov, pri čemer je najvišjo ceno dosegel hlod javorja rebraša.

  • Ministrica v Pomurju o stanju v kmetijstvu, primerih dobrih praks in izzivih

    Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić je danes obiskala Pomurje. Udeležila se je dogodka Zdravje v naših rokah, v okviru katerega je potekala tudi okrogla miza. V nadaljevanju se je srečala z vodstvom Pomurske gospodarske zbornice in se seznanila z uspešnimi primeri trajnostnega kmetovanja na ekološki kmetiji.

Dogodki

  do
Hipodrom Šentjernej, Na gmajno 11, 8310 Šentjernej

Gregorjev sejem 2024

Državni sekretar dr. Blaž Germšek se bo udeležil otvoritve 28. Gregorjevega sejma.