Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo - Inšpekcija za kmetijstvo je v skladu z zakonom, ki ureja kmetijstvo, izvedla nadzor obratov javne prehrane glede upoštevanja zahtev zelenega javnega naročanj živil v letu 2023. Nadzor je bil opravljen v vrtcih, šolah, domovih starejših občanov in bolnišnicah, glede izpolnjevanja določil Uredbe o zelenem javnem naročanju.

  • Na današnjem zasedanju Sveta za kmetijstvo in ribištvo so se ministri EU seznanili s škodo, ki jo je utrpelo slovensko kmetijstvo, gozdarstvo in akvakultura zaradi nedavnih poplav in plazov. Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je v predstavitvi dejala, da je ministrstvo takoj po ujmi pristopilo k zbiranju podatkov o škodi in pripravi nujnih ukrepov pomoči.

  • Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo (UVHVVR) je danes predstavila ugotovitve nadzora nad ostanki pesticidov v živilih, opravljene v zadnjem obdobju. Ugotovitve so predstavila Vida Znoj, v. d. generalne direktorice UVHVVR in Fabian Kos, direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin s sodelavko mag. Nadjo Škrk.

Novice

Dogodki

  do
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Konstitutivna seja Sveta za živinorejo

Ministrica Irena Šinko se bo jutri udeležila konstitutivne seje sveta za živinorejo. Do sklica seje je prišlo zaradi imenovanja novega mandata sveta.

  do
Bruselj, Belgija

Ekološki dan Evropske unije (EU)

Leta 2021 je bil 23. september razglašen za Ekološki dan v EU. Ekološki dan v EU je pomembna priložnost za ozaveščanje in promocijo ekološkega kmetovanja v EU. Na ta dan pride tudi do jesenskega enakonočja, ko sta dan in noč enako dolga, kar je simbol ravnovesja med kmetijstvom in okoljem, ki je idealno za ekološko pridelavo.