Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

 • Danes, v petek 6. 12., je v Pesnici pri Mariboru na tradicionalnih Lombergarjevih dnevih na temo sadjarstva spregovoril državni sekretar dr. Jože Podgoršek. Današnji dan je bil namenjen sadjarskemu posvetu, ki ga je s pozdravnim nagovorom otvoril državni sekretar, v nadaljevanju pa je v svojem govoru razgrnil tudi temeljne usmeritve prihodnje strategije za sadjarstvo za novo programsko obdobje.

 • Vlada je na današnji seji obravnavala in sprejela tri točke s področja MKGP

 • 5. december, svetovni dan tal, sta leta 2013 razglasili Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo ter organizacija Global Soil Partnership. Letošnji svetovni dan tal poteka pod sloganom: Stop eroziji tal, zavarujmo našo prihodnost. Izpostavlja erozijo kot enega od problemov, ki se dogajajo na tleh, namenjenih (tudi) pridelavi hrane. Posveta, ki je ob tej priložnosti potekal na Kmetijskem inštitutu Slovenije, se je dopoldne udeležil državni sekretar Damjan Stanonik.

Aktualno

 • 5. december, svetovni dan tal

  STOP EROZIJI TAL, ZAVARUJMO NAŠO PRIHODNOST

  5. december, svetovni dan tal, sta leta 2013 razglasili Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo ter organizacija Global Soil Partnership. Letošnji svetovni dan tal poteka pod sloganom: Stop eroziji tal, zavarujmo našo prihodnost. Izpostavlja erozijo kot enega od problemov, ki se dogajajo na tleh, namenjenih (tudi) pridelavi hrane. Posveta, ki je ob tej priložnosti potekal na Kmetijskem inštitutu Slovenije, se je dopoldne udeležil državni sekretar Damjan Stanonik.

 • Obveščanje UVHVVR glede shranjevanja mesnih pripravkov z dodanim nedovoljenim aditivom

  Glede na ugotovitve komisije za izvedbo notranjega nadzora v zadevi aditivov v mesnih pripravkih in popravljalne ukrepe, ki jih je ministrica dr. Aleksandra Pivec predstavila 29. 11. 2019, je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin danes objavila obvestilo potrošnikom.

 • Državni sekretar dr. Jože Podgoršek obiskal Krajinski park Ljubljansko barje

  Državni sekretar Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr, Jože Podgoršek se je danes, v sredo 4. 12., odzval povabilu direktorja Krajinskega parka Ljubljansko barje, Janeza Kastelica, in se s sodelavci ministrstva udeležil obiska, na katerem se je seznanil z delovanjem parka in izzivi njegovega upravljanja.

Dogodki

 • Državno tekmovanje potic - UDELEŽBA MINISTRICA ODPADE

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila državnega tekmovanja potic, ki ga že tradicionalno organizira Zveza kmetic Slovenije.


  Kulturni center Primoža Trubarja Šentjernej
 • Sprejem ob dnevu človekovih pravic

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo ob dnevu človekovih pravic udeležil sprejema, ki ga ob tej priložnosti pripravlja varuh človekovih pravic Peter Svetina.

  Kongresni center Brdo
 • 4. Agrobiznis konferenca – Nove tehnologije v kmetijstvu

  Potekala bo 4. Agrobiznis konferenca v sodelovanju z MKGP. Konferenca bo namenjena novim tehnologijam v kmetijstvu, med drugim bodo razpravljali o vlogi novih tehnologij in razvoju kmetijstva, virih financiranja za vlaganje v razvoj in uporabo novih tehnologij, kako oceniti smiselnost investicije v kmetijstvu in pripraviti poslovni načrt, predstavljeni bodo finalisti natečaja Agrobiznis HI-TECH 2019, razglasili in podelili pa bodo tudi nagrade zmagovalcema tega natečaja.

  Kristalna palača, BTC Ljubljana
Iskalnik