Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

  • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Mateja Čalušić in državna sekretarka na Ministrstvu za finance Katja Božič s sodelavci sta se danes sestali z deležniki v kmetijstvu. Gre za realizacijo dogovora z zadnjega srečanja o skupnem sestanku glede davčne obravnave izplačil za omejenimi možnostmi za kmetijsko dejavnost (OMD).

  • Udeleženci današnjega zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo so razpravljali o ukrepih za spoprijemanje s kriznimi razmerami v kmetijskem sektorju. Slovenijo je na zasedanju predstavljala državna sekretarka Eva Knez, ki je ob prihodu poudarila, da Slovenija pozdravlja predloge Evropske komisije za poenostavitev sedanjih pravil skupne kmetijske politike.

  • Agencija je pripravila spletno storitev Oddaja zbirnih vlog za leto 2024, kjer upravičenci najdejo tudi kratka navodila o vnosu zbirne vloge.

Novice

Dogodki

  do
Pomurje

Terenski obisk ministrice Mateje Čalušić v Pomurju

Ministrica Mateja Čalušić bo na terenskem obisku v Pomurju, kjer se bo udeležila konference Zdravje v naših rokah in zatem okrogle mize; v nadaljevanju se bo srečala s predstavniki Pomurske gospodarske zbornice ter obiskala ekološko kmetijo.