Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Novice

  • Ministrica Čalušić in državni sekretar Kosi sta se udeležila 35. festivala Dobrote slovenskih kmetij

    Danes sta se ministrica Mateja Čalušić, ter državni sekretar, mag. Ervin Kosi, pridružila tradicionalnemu 35. festivalu Dobrote slovenskih kmetij. V okviru tega dogodka sta se srečala s člani koordinacije AGRASLOMAK, ki delujejo na področju kmetijstva v zamejstvu, in se udeležila svečane razglasitve zmagovalca natečaja za Najuspešnejšo podeželsko skupnost Slovenije za leto 2023.

  • Predstavniki mladinskih organizacij seznanjeni z novim Akcijskim načrtom za delo z mladimi kmeti

    Državni sekretar mag. Ervin Kosi je s predstavniki Direktorata za kmetijstvo na sestanku z mladinskimi organizacijami predstavil nov Akcijski načrt za delo z mladimi kmeti za obdobje 2024-2030 (ANMK) in intervencije LEADER. Mladinske organizacije imajo možnost podati svoje pripombe na predlagani načrt, ko bo ta v javni obravnavi. Mlade je na sestanku pozdravila tudi ministrica Mateja Čalušić.

  • 6. seja Sveta za ekološko kmetovanje in trajnostno proizvodnjo hrane

    Državna sekretarka Eva Knez se je udeležila 6. seje Sveta za ekološko kmetovanje in trajnostno proizvodnjo hrane. Na seji so razpravljali o rezultatih vzorčenja na najožjih vodovarstvenih območjih (VVO) in o analizah zemljišč na VVO in VVO 1.

Dogodki

  do
Grad Jable, Loka pri Mengšu

Slavnostna podelitev nagrade zlata čebela

Predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar podelila nagrado zlata čebela, ki bo letos podeljena četrtič. Slavnostne podelitve se bo udeležila ministrica Mateja Čalušić.

  do
Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 121, Ljubljana

Strokovno srečanje »Zdravje rastlin, naša skupna skrb«

V počastitev mednarodnega dneva zdravja rastlin in ob začetku kampanje ozaveščanja o zdravju rastlin v Evropski uniji #PlantHealth4Life Uprava za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za biologijo organizira strokovno srečanje »Zdravje rastlin, naša skupna skrb«.

  do
Dunajska 22, 1000 Ljubljana

Ustanovna seja Sveta za ženske na podeželju

Ministrica Mateja Čalušić se bo udeležila ustanovne seje Sveta za ženske na podeželju. Na seji bodo med drugim izvolili predsednico in podpredsednico Sveta, sprejeli poslovnik ter opredelili prve aktivnosti in naloge Sveta.

  do
Hotel Four Points by Sheraton Mons, Pot za Brdom 4, Ljubljana

Mednarodni forum »Čebele za ljudi, planet in mir«

V Ljubljani bo potekal osrednji mednarodni dogodek ob letošnjem 7. svetovnem dnevu čebel - mednarodni forum »Čebele za ljudi, planet in mir«, ki ga Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano organizira v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve ter Organizacijo združenih narodov za prehrano in kmetijstvo.

  do
Dunajska 22, 1000 Ljubljana

Sestanek Skupine za gozdove

Državna sekretarka Eva Knez se bo preko avdio-video povezave udeležila sestanka Skupine za gozdove (angleško For Forest Group), ki jo sestavljajo pleg Slovenije še Avstrija, Finska in Švedska.