Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko je danes prisluhnila zahtevam, ki so jih pred Državnim zborom izrazili predstavniki kmetov in nevladnih organizacij. »Kmetje vedo, da smo na njihovi strani«, je dejala ministrica in dodala, da ministrstvo pozna zahteve, ampak vse niso rešljive čez noč.

 • Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je pripravilo navodila za uveljavljanje ukrepov oz. intervencij za leto 2023, vezana na subvencijsko kampanjo. Ta so bila pripravljena v želji, da se novosti čim bolje in celovito predstavijo ter da so kmetom v pomoč pri upoštevanju pravil pogojenosti, pri odločanju o uvedbi novih kmetijskih praks in pri uveljavljanju ter nato izvajanju posameznih intervencij tekom leta.

 • Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Irena Šinko se je udeležila uvodnega dela dvodnevnega Kongresa Zadružne zveze Slovenije (ZZS) v Portorožu. Na kongresu bodo danes in jutri naslovili naslednje vsebine: trajnostni prehranski sistemi in prehranska varnost, napovedi poslovnega okolja v letu 2023 ter izzivi in priložnosti slovenskega kmetijstva.

Novice

 • Dvanajsta seja Sveta za živinorejo

  Ministrica Irena Šinko se je včeraj udeležila 12. seje Sveta za živinorejo. Na seji so člani Sveta razpravljali o poročilu Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano za leto 2021, scenarijih za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov v kmetijstvu ter Pravilniku o registraciji in identifikaciji prašičev, ki je v javni razpravi.

 • Odločitve z 42. seje vlade s področja kmetijstva, gozdarstva in prehrane

  Vlada je na 42. seji obravnavala in sprejela devet točk s področja Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • 22. marec, svetovni dan voda – pospešimo spremembe

  Svetovni dan voda, ki ga vsako leto obeležujemo 22. marca, poudarja pomen vode. Tema letošnjega svetovnega dneva voda je »Pospešimo spremembe« (angleško »Accelerating change«). Čista (pitna) voda ni samoumevna dobrina, je tudi del skrbno načrtovanega okvira predpisov in ukrepov, ki zagotavljajo varstvo voda.

Dogodki

  do
Banja Luka, Republika Srbska, Bosna in Hercegovina

Otvoritev čebelarskega centra v Banja Luki

Državni sekretar dr. Darij Krajčič se bo na povabilo ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in vodne vire Republike Srbske, Sava Minića mudil v Banja Luki, kjer bo prisostvoval otvoritvi čebelarskega centra.

  do
Cankarjev dom Ljubljana, II. preddverje

15. Kulturni bazar 2023

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje ne jubilejnem, 15. Kulturnem bazarju.

  do
Grand hotel Union, Miklošičeva cesta 1, Ljubljana

10. AGROBIZNIS Konferenca

Državna sekretarka Tatjana Buzeti se bo udeležila 10. Agrobiznis konference. Agrobiznis je projekt, s katerim se želi spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe.

  do
Thermana Park Laško, Zdraviliška cesta 6, Laško.

Poslovno srečanje kmetijskih in živilskih podjetij vzhodne Slovenije

Ministrica Irena Šinko se bo skupaj z ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in ministrom za regionalni razvoj in kohezijo dr. Aleksandrom Jevškom udeležila poslovnega srečanja kmetijskih in živilskih podjetij, ki delujejo na območju Vzhodne kohezijske regije. Dogodek organizira Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije.

 
Pomurski sejem, Cesta na stadion 2, Gornja Radgona

Drugi programski svet 61. Mednarodnega kmetijskega sejma AGRA

Ministrica Irena Šinko se bo udeležila prve seje Programskega sveta Mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA. Člani sveta, ki mu predseduje ministrica, so razpravljali o vsebinskih izhodiščih letošnjega sejma, ki bo potekal od 26. do 31. avgusta.