Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

 • Po letu dni premora se je danes v Portorožu odvila 22. dobrodelna licitacija izbranih vin kleti Vinakoper. Tradicionalna prireditev je letos potekala pod častnim pokroviteljstvom ministra dr. Jožeta Podgorška. Udeležilo se je skupno rekordnih 40 dražiteljev, ki so zbirali sredstva za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Izola in s tem soustvarjanju boljšega jutri za naše najmlajše.

 • Minister dr. Jože Podgoršek si je danes v Kočevski Reki ogledal prvo javno dražbo vrednejših gozdno lesnih sortimentov družbe Slovenski državni gozdovi (SiDG), d. o. o. Na lokacijah v Kočevski Reki in Limbušu pri Mariboru je razstavljenih 650 m3 hlodovine, največ (250 m3) je hlodovine gorskega javorja. Pri licitaciji je sodelovalo 25 kupcev iz Slovenije in tujine (Italije, Nemčije, Avstrije in Hrvaške). Licitacijo je ministru Podgoršku predstavil direktor SiDG mag. Robert Tomazin, njeni rezultati pa bodo znani v prihodnjih dneh.

 • 5. december, svetovni dan tal, sta leta 2013 razglasili Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO) ter organizacija Global Soil Partnership. Letošnji slogan svetovnega dne tal je »Zaustavimo zaslanjevanje tal, povečajmo produktivnost tal«.

Aktualno

 • Danes

  Nove odločbe nadomestila odmere za delovanje in vzdrževanje namakalnih sistemov - Vogršček

  Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je 3. 12. 2021 začela uporabnikom namakalnih sistemov na območju namakalnega razvoda (NR) Vogršček pošiljati nove odločbe o odmeri nadomestila za kritje stroškov delovanja in vzdrževanja namakalnih in osuševalnih sistemov za leto 2021. Pravnim osebam (podjetja, župnije, lovske družine, krajevne skupnosti,…) in fizičnim osebam s pristopnico bo FURS odločbe vročal elektronsko prek portala eDavki.

 • 16. seja Sveta za kmetijstvo in podeželje

  Minister dr. Jože Podgoršek se je včeraj udeležil 16. seje Sveta za kmetijstvo in podeželje RS, na kateri so člani obravnavali predlog strateškega načrta skupne kmetijske politike (SKP) 2023-2027, ki ga mora Slovenija posredovati v potrditev na Vlado RS in do konca decembra tudi v potrditev na Evropsko komisijo.

 • Minister dr. Jože Podgoršek nagovoril udeležence posveta o dopolnilnih dejavnostih

  Minister dr. Jože Podgoršek je preko avdio vizualne povezave nagovoril udeležence posveta Dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Dvodnevni posvet v okviru programa dela javne službe kmetijskega svetovanja organizira Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z MKGP in poteka preko avdiovizualne povezave. Na posvetu sta sodelovala tudi vršilec dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za kmetijstvo Branko Ravnik in direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Matjaž Guček.

Dogodki

 
AV dogodek

Konferenca Dobrobit živali v EU danes in jutri

Minister dr. Jože Podgoršek se bo v vlogi predsedujočega Svetu za kmetijstvo in ribištvo z udeležil konference Evropske komisije o dobrobiti živali danes in jutri. Konference se bo udeležila tudi komisarka za zdravje in varno hrano Stella Kyriakides.

 
AV dogodek

Zasedanje interesnega združenja francoskega parlamenta za podeželje

Minister dr. Jože Podgoršek se bo v vlogi predsedujočega Svetu za kmetijstvo in ribištvo udeležil zasedanja francoskega parlamenta za podeželje, interesnega združenja, ki združuje predstavnike lokalnih oblasti, parlamentarce, akademike in raziskovalce.

 
Bruselj, Belgija

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

Minister dr. Jože Podgoršek se bo udeležil rednega zasedanja Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo v Bruslju. Gre za zasedanje v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, na katerem bodo vzporedno potekala tudi zahtevna pogajanja o ribolovnih možnostih.

Podrobnejše informacije bodo medijem posredovane naknadno.