Skoči do osrednje vsebine

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

V preiskovalnem organu preiskujemo morske nesreče in incidente. Pri tem ugotavljamo vzroke, predvsem z namenom preprečevanja podobnih nesreč v prihodnje.

Preiskovanje pomorskih nesreč in incidentov

Preiskovalni organ deluje v okviru Ministrstva za infrastrukturo, zadolžen pa je za preiskovanje morskih nesreč in incidentov. Pri tem ugotavljamo vzroke, predvsem z namenom preprečevanja podobnih nesreč v prihodnje.
Pripravljamo poročila za izboljšanje varnosti pomorskega prometa, poročamo vladi ter poročamo in svetujemo pristojni ministrici.

O svojem delu poročamo še mednarodnim organizacijam - Mednarodni pomorski organizaciji, Evropski komisiji in Agenciji za pomorsko varnost. Sodelujemo pri delu Evropske agencije za pomorsko varnost, Mednarodnega združenja preiskovalcev pomorskih nesreč in incidentov ter v Stalnem okviru sodelovanja preiskovalnih organov v pomorstvu. 

Sodelujemo v raznih komisijah in s pravosodnimi organi Republike Slovenije. 

Poročila o opravljenih preiskavah pomorskih nesreč in incidentov

Drugi dokumenti v zvezi z varnostjo v pomorskem prometu