Skoči do osrednje vsebine

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

V Direktoratu za trajnostno mobilnost in prometno politiko opravljamo strokovne in upravne naloge, ki se nanašajo na trajnostno mobilnost, prometno politiko, javni potniški promet in mednarodne zadeve ter protokol.

Sem sodi priprava strateških dokumentov, strokovnih podlag, predpisov in ukrepov s področja prometne politike (strategija in resolucija o državnem programu razvoja prometa), trajnostne mobilnosti in javnega potniškega prometa ter mednarodnih zadev s področja prometa.

V direktoratu skrbimo za spremljanje evropske prometne politike in usklajenost z njo, izvajanje prometne politike Republike Slovenje, za njeno vpetost v vseevropsko prometno omrežje in prometna omrežja tretjih držav ter za okvire financiranja ukrepov prometne politike in trajnostne mobilnosti iz virov EU. Pripravljamo in spremljamo razpise na področju trajnostne mobilnosti, vključno s spodbujanjem trajnostnih oblik mobilnosti in kombiniranega prevoza ter predlaganjem ukrepov za razvoj in urejanje prometa. Sodelujemo tudi pri usklajevanju ukrepov na področju okolja in podnebnih sprememb, ki se nanašajo na področje prometa, ter spremljamo evropske zadeve in mednarodne odnose z delovnih področij ministrstva.

 

Teme in področja

  • Trajnostna mobilnost

    Integriran javni potniški promet, ukrepi trajnostne mobilnosti, infrastruktura za alternativna goriva, multimodalna mobilnost

Sektorji direktorata