Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han se je v Ljubljani sestal z ministrom za gospodarski razvoj in načrtovanje Kraljevine Savdske Arabije Faisalom Alibrahimom. Srečanje predstavlja pomemben korak h krepitvi gospodarskih odnosov med državama. Han: »Sodelovanje med državama sicer narašča, najti pa moramo nove priložnosti za povečanje izvoza iz Slovenije v Savdsko Arabijo.«

 • Svetovni dan turizma, ki ga vsako leto obeležujemo 27. septembra, letos izpostavlja temo "Turizem in zelene naložbe". S tem poudarja ključno vlogo turizma pri spodbujanju trajnostne rasti in gospodarskega razvoja ter krepi globalna prizadevanja za gradnjo trajnostne in pravičnejše prihodnosti v skladu z Agendo za trajnostni razvoj 2030 ter cilji trajnostnega razvoja.

 • Danes je v Bruslju potekalo zasedanje Sveta za konkurenčnost, ki se ga je udeležil državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport mag. Dejan Židan. V ospredju je bil sprejem političnega dogovora znotraj Sveta EU (tako imenovan splošni pristop) za standarde Euro 7 ter razprava o konkurenčnosti notranjega trga.

Novice

 • Z direktorjem Svetovne organizacije za intelektualno lastnino o prvi področni nacionalni strategiji

  Na obisku v Sloveniji se mudi generalni direktor Svetovne organizacije za intelektualno lastnino Daren Tang. Z gospodarskim ministrom Hanom sta se pogovarjala o pripravi nacionalne strategije za področje intelektualne lastnine. Ta bo pripomogla k boljšemu razumevanju in spoštovanju pravic intelektualne lastnine, posledično pa izboljšala okolje za razvoj inovacij in konkurenčnega gospodarstva.

 • Objavljen je javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je v petek, 22. septembra 2023, objavila Javni razpis za zagotavljanje celovitih storitev za potencialne podjetnike in podjetja preko podpornih institucij za obdobje 2023–2025. Namen razpisa v vrednosti 7.763.964 evrov je zagotavljanje učinkovitega podpornega okolja, ki bo po vsej Sloveniji zagotavljalo brezplačne podporne storitve za ciljne skupine uporabnikov.

 • Minister ob Dnevu slovenskega športa: Šport naj v čim večji meri ostane dostopen vsem

  Jutri bo minilo 23 let odkar je na olimpijskih igrah prvič zaigrala slovenska himna. Gre za pomemben dogodek v slovenski zgodovini, zato je bil ta datum izbran za dan, ko se poklonimo slovenskemu športu. Letos je ob priložnosti državnega praznika dan slovenskega športa Banka Slovenije izdala tudi nov zbirateljski kovanec.

Dogodki

  do
Cankarjev dom, Ljubljana

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport tudi letos na Festivalu tretjega življenjskega obdobja

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo tudi letos sodelovalo na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO). Rdeča nit letošnjega nastopa ministrstva na festivalu je promocija telesne dejavnosti starejših in predstavitev možnosti za aktivno preživljanje časa v povezavi s turistično outdoor ponudbo v domačem okolju.

  do

Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa

Vabimo vas, k udeležbi na vesoljskem dogodku »Priložnosti vesoljskih raziskav – ESA in Obzorje Evropa«, ki bo potekal v torek, 10. oktobra 2023 na Kemijskem inštitutu, Hajdrihova 19 v Ljubljani.