Skoči do osrednje vsebine

Javni razpis za izbiro ponudnikov za izvedbo projektov na podlagi nacionalnega programa za jezikovno politiko v letih 2024–2025 (JR-NPJP-24-25)

Rok za prijavo je potekel.

Predmeta javnega razpisa sta vzdrževanje, nadgradnja in aktualizacija obstoječih jezikovnih portalov in slovenske Wikimedije ter izdelava oziroma nadgradnja e-gradiv za učenje slovenščine kot tujega jezika. Prednost pri izbiri bodo imeli projekti z enim ali več elementi interaktivnosti za večje vključevanje in spodbujanje angažiranosti uporabnikov.

Namen javnega razpisa je izboljšati opremljenost slovenščine in slovenske jezikovne skupnosti s spletnimi portali, ki vključujejo jezikoslovne podatke o slovenščini, leposlovju in jezikovni politiki, ter omogočiti učinkovito učenje slovenskega jezika (pridobivanje osnov za samozavestno in učinkovito sporazumevanje v slovenščini v funkcijsko raznolikih sporazumevalnih situacijah) za odrasle tujce, ki jim je slovenščina tuji jezik. Z znanjem slovenščine se bodo lažje vključevali v družbo in imeli boljše možnosti za osebni razvoj, dostop do informacij in zaposlitev.

Rok za prijavo je do vključno 12. januarja 2024.

Javni razpis je bil 1. decembra 2023 objavljen v Uradnem listu (številka 121/2023).