Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Zagreb

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Srečanje veleposlanika Dovžana s hrvaškim ministrom za znanost in izobraževanje dr. Fuchsom

    Veleposlanik Slovenije na Hrvaškem Gašper Dovžan se je danes srečal s hrvaškim ministrom za znanost in izobraževanje dr. Radovanom Fuchsom. Potrdila sta dobre odnose pristojnih v obeh državah na področjih znanosti in šolstva.

  • Ministrica Fajon na prvem obisku v Zagrebu o krepitvi dobrososedskih odnosov

    Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je mudila na prvem obisku v sosednji državi. Poleg gostitelja, ministra za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške Gordana Grlića Radmana, se je srečala tudi s predsednikom države Zoranom Milanovićem in predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem. Ministrica Fajon je poudarila podporo Slovenije polni integraciji Hrvaške v Evropsko unijo z načrtovanim prevzemom evra in vstopom v schengensko območje v začetku prihodnjega leta. S hrvaškim kolegom sta se zavzela za dialog in reševanje odprtih vprašanj na delovni ravni.

  • Sprejem ob dnevu državnosti v Zagrebu

    Veleposlaništvo Slovenije v Zagrebu je 25. junija organiziralo sprejem ob dnevu državnosti za predstavnike hrvaških institucij, diplomatskega zbora, slovenske skupnosti, gospodarstva, kulture, akademskih ustanov in ostale povabljene goste. Sprejem je bil posvečen tudi obeležitvi 30. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Slovenijo in Hrvaško.