Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Zagreb

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Objavljena on-line delavnica iz programa Interreg Program Slovenija-Hrvaška 2021-2027

    Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je objavilo posnetek on-line informativne delavnice namenjene potencialnim prijaviteljem v okviru Javnega razpisa za predložitev vlog za standardne projekte za prednostni nalogi 1 in 3 (SC 6.2) in Javnega razpisa za predložitev vlog za standardne projekte za prednostno nalogo 2, ki je bila izvedena 21. aprila 2023.

  • Zunanji ministri Slovenije, Hrvaške in Avstrije o skupnih izzivih in energetski solidarnostiDodaj Novica

    Ministrica Tanja Fajon se je udeležila tristranskega srečanja zunanjih ministrov Slovenije, Hrvaške in Avstrije na Reki. S hrvaškim ministrom za zunanje in evropske zadeve Gordanom Grlićem Radmanom, ki je srečanje gostil, in zveznim ministrom za evropske in mednarodne zadeve Alexandrom Schallenbergom, so razpravljali o poglabljanju sodelovanja med državami in skupnih izzivih.

  • Objavljeni rezultati javnih razpisov Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

    Na spletni strani Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu so objavljeni rezultati Javnega razpisa za razpisno področje A v letu 2023: finančna podpora avtohtoni slovenski narodni skupnosti v zamejstvu in Javnega razpisa za razpisno področje B v letu 2023: finančna podpora Slovencem po svetu. Rezultati so na voljo v rubriki Rezultati razpisa pri posameznem razpisu.