Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Zagreb

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Srečanje veleposlanika Dovžana z ministrom za obrambo Ivanom Anušićem

    Veleposlanik Gašper Dovžan je 9. februarja 2024 opravil nastopni obisk pri podpredsedniku vlade in ministru za obrambo Republike Hrvaške Ivanu Anušiću.

  • Konzularne informacije za obiskovalce Republike Hrvaške

    Da bi se v času dopustov izognili nekaterim najpogostejšim težavam posredujemo osnovne informacije, ki jih je dobro poznati in upoštevati. Veleposlaništvo popotnikom pri bivanju na Hrvaškem priporoča običajno previdnost, predvsem pa pozornost na cestah in upoštevanje prometnih predpisov ter predpisov, ki regulirajo bivanje na ozemlju Hrvaške.

  • Objavljena on-line delavnica iz programa Interreg Program Slovenija-Hrvaška 2021-2027

    Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je objavilo posnetek on-line informativne delavnice namenjene potencialnim prijaviteljem v okviru Javnega razpisa za predložitev vlog za standardne projekte za prednostni nalogi 1 in 3 (SC 6.2) in Javnega razpisa za predložitev vlog za standardne projekte za prednostno nalogo 2, ki je bila izvedena 21. aprila 2023.