Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Zagreb

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Veleposlanik Gašper Dovžan se je 11. julija 2024 sestal s poslancem Amirjem Hodžićem, ki v Hrvaškem saboru zastopa pet narodnih manjšin, med katerimi je tudi slovenska manjšina.

 • Zaključuje se 17. Dubrovnik forum, ki se ga je udeležila podpredsednica vlade ter ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon. Forum, ki letos poteka pod naslovom Nevarne ožine in varni prehodi (angleško Dire Sraits and Safe Passages), se osredotoča na naraščajoče gospodarske in varnostne globalne izzive ter ponuja platformo za prepotreben dialog in iskanje rešitev.

 • Veleposlaništvo popotnikom pri bivanju na Hrvaškem priporoča običajno previdnost, predvsem pa pozornost na cestah in upoštevanje prometnih predpisov ter predpisov, ki regulirajo bivanje na ozemlju Hrvaške. Da bi se v času dopustov izognili nekaterim najpogostejšim težavam, v nadaljevanju posredujemo osnovne informacije, ki jih je dobro poznati in upoštevati.

Novice

 • Obvestilo o odpravi napake na omrežju

  Obveščamo, da je bila napaka na omrežju odpravljena in da telefonske linije veleposlaništva ponovno nemoteno delujejo.

 • Obvestilo o nedelujočih telefonskih linijah

  Obveščamo, da zaradi napake na omrežju trenutno ne delujejo telefonske linije na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Zagrebu.

 • Povišanje takse za izdajo šengenskega vizuma

  Evropska komisija je sprejela odločitev o splošnem povišanju takse za izdajo šengenskega vizuma za kratkoročno bivanje (vizum tipa C) za 12 odstotkov. Višje takse, ki bodo veljale po vsem svetu, se pričnejo obračunavati z 11. junijem 2024.