Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Objava razpisa za prosto delovno mesto poslovne sekretarke/poslovnega sekretarja v tajništvu Veleposlaništva Republike Slovenije v Zagrebu

  Veleposlaništvo Republike Slovenije v Zagrebu razpisuje delovno mesto poslovne sekretarke/poslovnega sekretarja v tajništvu Veleposlaništva Republike Slovenije v Zagrebu za čas enega leta, z možnostjo podaljšanja.

 • Varnost potovanj v času COVID-19 (velja od 1. 5. 2022)

  Vstop v Republiko Hrvaško je od 1. 5. 2022 vsem osebam dovoljen pod pogoji za vstop, ki so veljali pred epidemijo Covid-19.

 • Aktualne informacije za vstop na Hrvaško (velja od 9. 4. 2022)

  Od sobote, 9. aprila 2022, digitalna COVID potrdila ne bodo več pogoj za prehod meje za osebe, ki prihajajo na Hrvaško iz EU.

 • Obvestilo volivcem - redne volitve poslancev v državni zbor 2022

  Volivce s stalnim ali začasnim naslovom v tujini obveščamo, da bodo redne volitve poslancev v državni zbor potekale v nedeljo, 24. 4. 2022.

 • Aktualne informacije glede prehajanja hrvaške meje

  Aktualne informacije glede prehajanja hrvaške meje za potnike, ki potujejo na Hrvaško iz Slovenije (velja od 1. 2. 2022).

 • Javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za študijsko leto 2021/2022

  Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je 10. avgusta 2021 objavil javni razpis za dodelitev štipendij za študij v Republiki Sloveniji za Slovence v zamejstvu in Slovence po svetu za študijsko leto 2021/2022. Rok prijave je do vključno 30. 9. 2021.

 • Zunanji ministri Slovenije, Hrvaške in Italije podpisali skupno izjavo o trajnem sodelovanju v severnem Jadranu

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je danes na tristranskem srečanju na Brdu pri Kranju gostil ministra za zunanje in evropske zadeve Republike Hrvaške dr. Gordana Grlića-Radvana in ministra za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigija Di Maia. Na srečanju so ministri ocenili dosedanji potek tristranskega sodelovanja in se seznanili s konkretnimi predlogi za okrepljeno sodelovanje v severnem Jadranu.

 • Leseni izdelki na poti v Petrinjo

  Predstavniki in podporniki Slovenskega lesnega združenja SLOLES in podjetje Slovenski državni gozdovi d.o.o. so za mesto Petrinja, ki ga je konec decembra 2020 prizadel močan potres, zbirali humanitarno pomoč v obliki lesenih polizdelkov in izdelkov. Pomoč sta hrvaškemu veleposlaniku v Republiki Sloveniji, Borisu Grigiću, v imenu slovenske gozdno-lesne verige predala Ajda Cuderman, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Jože Podgoršek, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • Minister Podgoršek predal pomoč potresnemu območju Petrinje

  Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jože Podgoršek se je danes udeležil dogodka, na katerem je v imenu Slovenskega lesnega združenja SLOLES hrvaškemu veleposlaniku v Sloveniji predal humanitarno pomoč potresnemu območju Petrinja na Hrvaškem. Humanitarna pomoč, ki so jo zbrali člani in nečlani združenja SLOLES in podjetje Slovenski državni gozdovi s hčerinskim podjetjem Snežnik, je v obliki gradbenega žaganega lesa in drugih končnih lesenih izdelkov, skupaj okoli 370 m3.

 • Slovenija in Hrvaška skupaj v zaščito »Istrski med / Istarski med«

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije je prehodno nacionalno zaščitilo »Istrski med/Istarski med« z zaščiteno označbo porekla. Vlogo za zaščito medu z imenom Istrski med/Istarski med so pripravili slovenski čebelarji iz Obalno čebelarskega društva Koper, skupaj s hrvaškimi čebelarji iz Istre, združenimi v Čebelarskem društvu (ČD) »Lipa« iz Pazina, ČD Labin, ČD Buje, ČD Pula, ČD Buzet in ČD "Nektar" iz Poreča ter Inštitutom za kmetijstvo in turizem Poreč.

 • Prvo tristransko srečanje Slovenije, Italije in Hrvaške na delovni ravni za sodelovanje v severnem Jadranskem morju

  Danes je na delovni ravni potekalo srečanje visokih uradnikov zunanjih ministrstev Republike Slovenije, Republike Hrvaške in Italijanske republike. Namenjeno je bilo skupnemu sodelovanju na področju gospodarskega razvoja, povezljivosti in celovite zaščite severnega Jadranskega morja pred razglasitvijo izključne ekonomske cone obeh držav Hrvaške in Italije.

 • Minister dr. Logar na delovnem obisku na Hrvaškem obiskal Petrinjo

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je v okviru današnjega delovnega obiska na Hrvaškem najprej obiskal mesto Petrinja, ki ga je močno prizadel rušilni potres 29. decembra lani. Z gostiteljem, ministrom za zunanje in evropske zadeve Hrvaške dr. Gordanom Grlić Radmanom, sta si ogledala razmere v mestu in se seznanila z aktivnostmi za pomoč prizadetim v potresu. Minister dr. Logar je tudi obiskal družino, nameščeno v eni od mobilnih hiš, ki jih je kot pomoč poslala Republika Slovenija.

 • Predsednik vlade Janez Janša: Slovenija ponudila pomoč Hrvaški po rušilnem potresu

  Močnejši potres z magnitudo 6,3 je danes okoli 12.20 stresel širše območje Zagreba, epicenter potresa je bil v bližini hrvaškega kraja Petrinja, od koder poročajo o precejšnji gmotni škodi. Po do zdaj znanih podatkih je potres zahteval najmanj eno smrtno žrtev, najmanj 20 ljudi je poškodovanih, poročajo hrvaški mediji. Čutili smo ga tudi po celotni Sloveniji.