Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Varšava

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Ministrica Fajon: "Ljudem na Bližnjem vzhodu moramo dati upanje za mir"

    Ministrica Tanja Fajon se je udeležila neformalnega srečanja ministrov EU za zunanje zadeve o položaju v Izraelu in regiji. Izrazila je solidarnost z Izraelom in vsemi civilnimi žrtvami.

  • Ministrica Fajon na 18. Blejskem strateškem forumu: "Solidarnost je pogoj za mir in varnost"

    Ministrica Tanja Fajon je z nagovorom otvorila 18. Blejski strateški forum, ki letos poteka pod naslovom "Solidarnost za globalno varnost" in tematsko sovpada z največjo naravno katastrofo v novejši zgodovini Slovenije, ki je prizadela številne prebivalce in uničila veliko domov. Goste sta nagovorila tudi predsednik Vlade RS Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

  • Slovenija je zaprosila za mednarodno pomoč

    Reševalna pomoč na večini območij, ki so jih prizadele poplave, prehaja v fazo zagotavljanja osnovnih pogojev za življenje in zagotavljanje komunikacij. Zaradi obsežnosti škode na prizadetih območjih se je Republika Slovenija odločila, da zaprosi za mednarodno pomoč preko mehanizmov EU in NATA.