Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Varšava

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Ministrica Tanja Fajon je z nagovorom otvorila 18. Blejski strateški forum, ki letos poteka pod naslovom "Solidarnost za globalno varnost" in tematsko sovpada z največjo naravno katastrofo v novejši zgodovini Slovenije, ki je prizadela številne prebivalce in uničila veliko domov. Goste sta nagovorila tudi predsednik Vlade RS Robert Golob in predsednik Evropskega sveta Charles Michel.

  • Reševalna pomoč na večini območij, ki so jih prizadele poplave, prehaja v fazo zagotavljanja osnovnih pogojev za življenje in zagotavljanje komunikacij. Zaradi obsežnosti škode na prizadetih območjih se je Republika Slovenija odločila, da zaprosi za mednarodno pomoč preko mehanizmov EU in NATA.

  • V Vilni se je zaključil dvodnevni vrh Nata, ki so se ga udeležili predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica Vlade RS in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.

Novice