Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Varšava

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Obvestilo o posvetovalnih referendumih

    Državni zbor Republike Slovenije je na seji 25. aprila 2024 sprejel odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov: o ureditvi pravice do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; o uvedbi preferenčnega glasu za volitve v državni zbor; in o gojenju in predelovanju konoplje v medicinske namene ter gojenju in posedovanju konoplje za omejeno osebno rabo.

  • Ministrica Fajon: »Slovenija se je v dvajsetih letih članstva v EU izkazala kot zagovornica miru«

    Pred dvajsetimi leti se je zgodila največja širitev EU doslej, na katero so se morale temeljito pripraviti tako Unija kot deset držav iz srednje, vzhodne in južne Evrope, ki so jim v naslednjih letih sledile še tri nove članice. Iz današnje perspektive je ta širitveni val videti kar pravi mali čudež, saj je ob številnih svetovnih in domačih izzivih težko vzdrževati enak tempo širitvenega procesa.

  • Osrednji poudarki delovanja Slovenije v Varnostnem svetu Združenih narodov v aprilu 2024

    Mesec april, ko je Varnostnemu svetu OZN predsedovala Malta, je bil zaznamovan z razmerami v Gazi, nujnimi zasedanji po napadu na iranski konzulat v Damasku in iranskim napadom na Izrael. Potekal je dogodek o vlogi mladih pri soočanju z varnostnimi izzivi v Sredozemlju, odprta razprava o Bližnjem vzhodu ter glasovanje o resoluciji, ki predlaga polnopravno članstvo Palestine v OZN.