Skoči do osrednje vsebine

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Varšavi je pristojno za Republiko Poljsko. Uspešno zastopanje slovenskih interesov v skladu z zunanjepolitičnimi prioritetami Slovenije in odzivanje na dogajanje v državi akreditacije, tako z bilateralnega kot multilateralnega vidika, je ena ključnih diplomatskih dejavnosti veleposlaništva na političnem področju.

Slovenija je diplomatske odnose s Poljsko vzpostavila 10. aprila 1992. V okviru bilateralnih in multilateralnih odnosov razvijamo s Poljsko vsestransko sodelovanje, ki poleg političnega dialoga na vseh ravneh zajema tudi gospodarsko, znanstveno, kulturno in druge oblike sodelovanja.