Skoči do osrednje vsebine

Odnosi Slovenija - Poljska

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Politično sodelovanje

Diplomatski odnosi med Republiko Slovenijo in Republiko Poljsko so bili vzpostavljeni 10. aprila 1992. Dvostransko sodelovanje med Slovenijo in Poljsko, obema članicama Evropske unije in Severnoatlantskega zavezništva (Nato), kakor sodelujočima v okviru srednjeevropskega povezovanja, se na političnem in gospodarskem področju, kot na najrazličnejših drugih, razvija izredno dobro in dinamično ter z interesom po nadaljnji krepitvi.

Gospodarsko sodelovanje

Vse potrebne informacije o gospodarskem sodelovanju in poslovnih priložnostih na Poljskem najdete na spletni strani Izvozno okno.

Kulturno sodelovanje

Več o promociji slovenske kulture v državi izveste na portalu Culture.si. Na voljo vam je tudi koledar kulturnih dogodkov slovenskih umetnikov v državi.

Mednarodne pogodbe in drugi akti med državama

Mednarodne pogodbe in druge akte najdete na spletni strani Pravno-informacijskega sistema Republike Slovenije.