Skoči do osrednje vsebine

Veleposlaništvo Skopje

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

  • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • Državni sekretar Franc Kangler je 12. in 13. aprila 2021 na dvodnevnem obisku v Severni Makedoniji, kjer se je srečal z ministrom za notranje zadeve Oliverjem Spasovskim.

  • Minister za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anže Logar na uradnem obisku gosti Nikolo Dimitrova, namestnika predsednika Vlade Republike Severne Makedonije za evropske zadeve. Minister dr. Logar je izrazil nadaljnjo podporo Severni Makedoniji na njeni evropski poti ter sogovorniku predstavil ključne vsebinske prioritete slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije.

Novice