Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri zvezi NATO Bruselj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Damski program ob robu vrha Nata v Vilni

    Ob robu vrha voditeljev članic zveze Nato je v litovski prestolnici Vilni vzporedno potekal damski program, ki se ga je udeležila tudi partnerica slovenskega premierja Tina Gaber.

  • Državni sekretar Žbogar v Oslu na neformalnem srečanju zunanjih ministrov Nata

    Državni sekretar Samuel Žbogar se je v Oslu udeležil neformalnega srečanja zunanjih ministrov Nata. Državni sekretar Žbogar se je prvi dan skupaj z zunanjimi ministri poklonil žrtvam terorističnega napada na Norveškem, ki se je zgodil 22. julija 2011, in se udeležil sprejema pri norveškem kralju. Drugi dan pa je na neformalnem srečanju ministrov predstavljal Slovenijo.

  • Ministrica Fajon na zasedanju zunanjih ministrov Severnoatlantskega zavezništva

    Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je udeležila dvodnevnega zasedanja zunanjih ministrov Nata v Bruslju, ki je potekalo ob 74. obletnici podpisa Natovega ustanovnega dokumenta 1949, in na katerem je v Nato kot 31. članica uradno vstopila Finska.