Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri zvezi NATO Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

 • Državna sekretarka Štiglic na rednem srečanju zunanjih ministrov Nata

  Državna sekretarka Sanja Štiglic se je udeležila dvodnevnega srečanja zunanjih ministrov Nata in Švedske. Ministri so opravili razpravo o aktualnih mednarodnih razmerah, ki jih zaznamujeta vojna v Ukrajini in spopad na Bližnjem Vzhodu. Ministri so izmenjali stališča o položaju na Zahodnem Balkanu. Prvič je potekalo srečanje Sveta Nato – Ukrajina v formatu zunanjih ministrov.

 • Minister Šarec se je v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata, ki je bilo v prvi vrsti namenjeno potrditvi nadaljnje podpore Ukrajini, pregledu napredka glede krepitve zavezniške odvračalne in obrambne drže ter aktualnemu dogajanju v Natovih operacijah in misijah.

 • Video

  Zaključek vrha Nata v Vilni: Slovenija bo aktivno prispevala k iskanju miru v Ukrajini

  V Vilni se je zaključil dvodnevni vrh Nata, ki so se ga udeležili predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica Vlade RS in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.