Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri zvezi NATO Bruselj

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes ob robu Blejskega strateškega foruma srečal z namestnikom generalnega sekretarja Nata Mirceom Geoano. V luči aktualnega dogajanja sta sogovornika največ pozornosti namenila razmeram v Afganistanu in obsodila nedavne teroristične napade v Kabulu.

 • Minister mag. Matej Tonin je z ministrico za obrambo Črne Gore dr. Olivero Injac in ministrico za obrambo Republike Severne Makedonije Radmilo Šekerinsko danes obiskal pripadnike slovenskega kontingenta, v katerega so vključeni tudi pripadniki črnogorske vojske, in ki delujejo v Natovih aktivnostih odvračanja in obrambe Okrepljena prednja prisotnost (eFP) v Latviji.

 • Predsednik vlade Janez Janša se danes v Bruslju udeležuje vrha zveze NATO, ki je vsebinsko osredotočen na proces NATO 2030, v prihodnost usmerjeno agendo, ki se osredotoča na prilagajanje Nata na nove izzive. Med slednje spadajo: odnosi z Rusijo, terorizem, kibernetski napadi in prebojne tehnologije, vzpon Kitajske ter varnostne posledice podnebnih sprememb. Vrha se s strani slovenske vlade udeležuje tudi podpredsednik vlade in minister za obrambo mag. Matej Tonin.

Aktualno

 • Minister dr. Logar na virtualnem zasedanju ministrov za zunanje zadeve držav članic zveze NATO

  Minister dr. Anže Logar je sodeloval na videokonferenčnem zasedanju ministrov za zunanje zadeve držav članic zveze NATO. Osrednji namen tokratnega zasedanja je bil priprava na vrh Nata, ki bo potekal 14. junija.

 • Minister dr. Logar na dvodnevnem zasedanju Severnoatlantskega sveta s partnericami Zveze Nato

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je včeraj in danes v Bruslju udeležil rednega dvodnevnega zasedanja zunanjih ministrov Severnoatlantskega zavezništva. Zunanji ministri so prvi dan razpravo posvetili razmeram v Afganistanu in južni soseščini ter procesu Nato 2030. Danes pa so z visokim predstavnikom Evropske unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josepom Borrellom ter zunanjima ministroma Finske ter Švedske izmenjali mnenja o Rusiji, regionalni varnosti in nadzoru oborožitve.

 • Redno zasedanje obrambnih ministrov Nata

  17. in 18. februarja je preko varne avdio-video povezave potekalo redno zasedanje obrambnih ministrov Nata. Srečanja se je prvič udeležil tudi novi ameriški obrambni sekretar Lloyd Austin. Glavne teme zasedanja so bile vizija Nato 2030, prizadevanja zavezniških držav z vidika delitve bremen ter nadaljnje prilagajanje Natove okrepljene odvračalne in obrambne drže, Natove operacije in misije, s poudarkom na Afganistanu in Iraku ter pomen nadaljnjega sodelovanja s partnerji in krepitve transatlantske vezi.