Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri zvezi NATO Bruselj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

 • Državna sekretarka Štiglic na rednem srečanju zunanjih ministrov Nata

  Državna sekretarka Sanja Štiglic se je udeležila dvodnevnega srečanja zunanjih ministrov Nata in Švedske. Ministri so opravili razpravo o aktualnih mednarodnih razmerah, ki jih zaznamujeta vojna v Ukrajini in spopad na Bližnjem Vzhodu. Ministri so izmenjali stališča o položaju na Zahodnem Balkanu. Prvič je potekalo srečanje Sveta Nato – Ukrajina v formatu zunanjih ministrov.

 • Damski program ob robu vrha Nata v Vilni

  Ob robu vrha voditeljev članic zveze Nato je v litovski prestolnici Vilni vzporedno potekal damski program, ki se ga je udeležila tudi partnerica slovenskega premierja Tina Gaber.

 • Video

  Premier dr. Robert Golob s podpredsednico vlade in ministrom za obrambo na vrhu Nata v Vilni

  V litovski prestolnici Vilna poteka dvodnevno zasedanje voditeljev držav in vlad zveze Nato, ki se ga udeležujejo predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica Vlade RS in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.