Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri zvezi NATO Bruselj

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

  • Zaključil se je Vrh zveze NATO, na katerem je sodelovala tudi podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon. Skupaj s predsednikom vlade dr. Robertom Golobom in obrambnim ministrom Marjanom Šarcem se je udeležila slovesnosti ob 75. obletnici zavezništva in zasedanj Severnoatlantskega sveta v formatu zaveznic, z državami indo-pacifiške regije in Sveta Nato-Ukrajina.

  • V Washingtonu poteka zasedanje voditeljev držav in vlad zveze Nato, ki se ga udeležujejo predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec. Ob 19. uri po srednjeevropskem času bo potekalo zasedanje Severnoatlantskega sveta v zavezniškem formatu, eno izmed treh zasedanj letošnjega vrha.

  • Vrh Nata v Washingtonu se je včeraj pričel s slovesnostjo ob 75. obletnici Severnoatlantskega zavezništva. Slovesnosti so se udeležili premier dr. Golob in Tina Gaber, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon in minister za obrambo Marjan Šarec.

Novice