Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Veleposlanik dr. Benedejčič se je udeležil obiska Severnoatlantskega sveta v Bosni in Hercegovini

  Veleposlanik dr. Andrej Benedejčič, stalni predstavnik Slovenije pri zvezi Nato, se je udeležil obiska Severnoatlantskega sveta v Bosni in Hercegovini (BiH) med 1. in 2. februarjem 2024.

 • Veleposlanik dr. Benedejčič gostil sprejem v podporo agendi ženske, mir in varnost v Natu

  Stalni predstavnik Slovenije pri zvezi Nato, veleposlanik dr. Andrej Benedejčič je na sedežu Nata gostil sprejem za člane Natovega Posvetovalnega odbora civilne družbe za agendo ženske, mir in varnost ter za zaveznice in partnerske države.

 • Državna sekretarka Štiglic na rednem srečanju zunanjih ministrov Nata

  Državna sekretarka Sanja Štiglic se je udeležila dvodnevnega srečanja zunanjih ministrov Nata in Švedske. Ministri so opravili razpravo o aktualnih mednarodnih razmerah, ki jih zaznamujeta vojna v Ukrajini in spopad na Bližnjem Vzhodu. Ministri so izmenjali stališča o položaju na Zahodnem Balkanu. Prvič je potekalo srečanje Sveta Nato – Ukrajina v formatu zunanjih ministrov.

 • Veleposlanik dr. Andrej Benedejčič predal poverilna pisma generalnemu sekretarju NATO

  Stalni predstavnik Slovenije pri zvezi NATO, veleposlanik dr. Andrej Benedejčič, je danes vročil poverilna pisma generalnemu sekretarju NATO Jensu Stoltenbergu.

 • Minister Šarec se je v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata, ki je bilo v prvi vrsti namenjeno potrditvi nadaljnje podpore Ukrajini, pregledu napredka glede krepitve zavezniške odvračalne in obrambne drže ter aktualnemu dogajanju v Natovih operacijah in misijah.

 • Video

  Zaključek vrha Nata v Vilni: Slovenija bo aktivno prispevala k iskanju miru v Ukrajini

  V Vilni se je zaključil dvodnevni vrh Nata, ki so se ga udeležili predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica Vlade RS in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.

 • Damski program ob robu vrha Nata v Vilni

  Ob robu vrha voditeljev članic zveze Nato je v litovski prestolnici Vilni vzporedno potekal damski program, ki se ga je udeležila tudi partnerica slovenskega premierja Tina Gaber.

 • Video

  Premier dr. Robert Golob s podpredsednico vlade in ministrom za obrambo na vrhu Nata v Vilni

  V litovski prestolnici Vilna poteka dvodnevno zasedanje voditeljev držav in vlad zveze Nato, ki se ga udeležujejo predsednik vlade dr. Robert Golob, podpredsednica Vlade RS in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon ter minister za obrambo Marjan Šarec.

 • Minister Šarec v Bruslju na zasedanju obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Marjan Šarec se je v četrtek, 15., in petek, 16. junija 2023, v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata.

 • Državni sekretar Žbogar v Oslu na neformalnem srečanju zunanjih ministrov Nata

  Državni sekretar Samuel Žbogar se je v Oslu udeležil neformalnega srečanja zunanjih ministrov Nata. Državni sekretar Žbogar se je prvi dan skupaj z zunanjimi ministri poklonil žrtvam terorističnega napada na Norveškem, ki se je zgodil 22. julija 2011, in se udeležil sprejema pri norveškem kralju. Drugi dan pa je na neformalnem srečanju ministrov predstavljal Slovenijo.

 • Ministrica Fajon na zasedanju zunanjih ministrov Severnoatlantskega zavezništva

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon se je udeležila dvodnevnega zasedanja zunanjih ministrov Nata v Bruslju, ki je potekalo ob 74. obletnici podpisa Natovega ustanovnega dokumenta 1949, in na katerem je v Nato kot 31. članica uradno vstopila Finska.

 • Minister Šarec na zasedanju obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil dvodnevnega zasedanja obrambnih ministrov Nata. V ospredju razprav so bile vojna v Ukrajini, krepitev zavezniške odvračalne in obrambne drže ter nadgradnja zaveze o obrambnih izdatkih, ki naj bi bila sprejeta na julijskem vrhu Nata v Vilni.

 • Video

  Premier Golob: Naša moralna dolžnost je podpora Ukrajini pri obrambi

  Danes se je na prvi redni seji v tem mandatu sešel Svet za nacionalno varnost (SNAV), ki ga sestavljajo predsednik vlade, ministri za obrambo, notranje zadeve, zunanje zadeve in infrastrukturo ter direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

 • Ministrica Fajon na zasedanju zunanjih ministrov Nata o pomenu usklajenega delovanja EU in NATO

  Ministrica Tanja Fajon se je udeležila rednega dvodnevnega jesenskega srečanja zunanjih ministrov zveze Nata v Bukarešti. Srečanje je bilo prvo po sprejetju strateškega koncepta letos v Madridu in že posvečeno njegovemu uresničevanju. Razprave so bile namenjene predvsem Ruski federaciji in njeni nedopustni agresiji na Ukrajino ter nadaljnjim odnosom zavezništva NATO in Ukrajine.

 • Minister Šarec na zasedanju obrambnih ministrov Nata

  Minister za obrambo Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil srečanja obrambnih ministrov Nata. V ospredju razprav ministrov so bili vojna v Ukrajini, krepitev odvračalne in obrambne drže Zavezništva, vlaganja v obrambo ter pobude za povečanje zalog vojaške opreme in industrijskih kapacitet. Ob robu zasedanja je minister za obrambo Marjan Šarec z obrambno ministrico Nemčije Christine Lambrecht podpisal deklaracijo o krepitvi dvostranskega sodelovanja.

 • Slovenija ratificirala protokol za vstop Finske in Švedske v Nato

  Državni zbor je v četrtek potrdil protokola za vstop Švedske in Finske v zvezo Nato. Pred glasovanjem je poslance nagovoril predsednik vlade Robert Golob in opozoril na zgodovinskost trenutka in spomnil napravico narodov do odločanja o lastni varnosti in obrambi.

 • Predsednik vlade Robert Golob v zaključni izjavi po vrhu Nata v Madridu

  Predsednik vlade Robert Golob je po tridnevnem zasedanju predsednikov vlad in držav zveze Nato poudaril, da načrti za povečevanje obrambnih izdatkov niso nastali zaradi političnih pritiskov, temveč zaradi situacije v svetu, ki se je od predhodnega vrha zavezništva radikalno poslabšala.

 • Ministrica Fajon na vrhu Nata o sodelovanju zavezništva s partnerji ter vlogi žensk pri miru in varnosti

  Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se je skupaj s predsednikom Vlade Republike Slovenije Robertom Golobom in ministrom za obrambo Marjanom Šarcem udeležila vrha voditeljev držav in vlad zveze Nato v Madridu. Sodelovala je na neformalnem zasedanju zunanjih ministrov članic Nata ter v razpravi ministric za zunanje zadeve in obrambo na temo žensk, miru in varnosti (angleško Women, Peace and Security - WPS).

 • Predsednik vlade Robert Golob na vrhu zveze Nato v Madridu

  Predsednik vlade Robert Golob se udeležuje vrha zveze Nato v Madridu, na katerem bodo voditelji vlad in držav članic Nata s ključnimi partnerji razpravljali o najbolj perečih varnostnih vprašanjih in potrjevali nov strateški koncept zavezništva za prihodnje desetletje in naprej.

 • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

  Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.