Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OZN New York

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

Novice

  • Slovenija v Varnostnem svetu Združenih narodov o Gazi: Vsi smo zavezani mednarodnemu pravu

    V odprti razpravi v Varnostnem svetu Organizacije združenih narodov (OZN) o odredbi Meddržavnega sodišča o začasnih ukrepih je Slovenija pozvala k njihovim hitrim in celovitim izvajanjem, izrazila podporo delu sodišča in poudarila nepogrešljivo vlogo Agencije Združenih narodov za palestinske begunce v tej krizi.

  • Ministrica Fajon v Varnostnem svetu OZN: "Skrajni čas je za premirje na Bližnjem vzhodu"

    Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je v New Yorku prvič, odkar je Slovenija postala nestalna članica Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov (OZN), sodelovala na ministrskem zasedanju Varnostnega sveta OZN o razmerah na Bližnjem vzhodu. V svojem nastopu se je zavzela za takojšnje premirje v Gazi in regiji ter predstavila razloge, zakaj je to tako pomembno.

  • Slovenija nastopila mandat nestalne članice Varnostnega sveta Združenih narodov

    S 1. januarjem 2024 Slovenija drugič v zgodovini postaja nestalna članica Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov. Po prepričljivi izvolitvi s 153 glasovi in trimesečnem statusu opazovalke bo Slovenija v obdobju 2024-2025 sooblikovala odločitve za ohranjanje mednarodnega miru in varnosti. Delovala bo povezovalno in odgovorno, zavezana spoštovanju mednarodnega prava in človekovih pravic.