Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OZN New York

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino preverite veljavnost svojih dokumentov, spremljate razmere na območju načrtovane poti, poskrbite za ustrezno potovalno zdravstveno zavarovanje, preverite pogoje vstopa v ciljno in tranzitne države ter upoštevate navodila tamkajšnjih oblasti. Izpolnite lahko tudi spletni obrazec o vašem potovanju v tujino.

 • Ministrica Tanja Fajon je v New Yorku prvič nastopila na zasedanju Varnostnega sveta OZN o razmerah na Bližnjem vzhodu. V imenu Slovenije, ki bo s 1. januarjem 2024 postala nestalna članica Varnostnega sveta, je pozvala k takojšnjemu trajnemu premirju v Gazi, zaustavitvi nasilja, zaščiti civilistov, in pozvala Varnostni svet, da okrepi napore za vzpostavitev trajnega in pravičnega miru v regiji.

 • Ob robu splošne razprave 78. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN) se je podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon udeležila pripravljalnega ministrskega srečanja za Vrh o prihodnosti, ki sta ga otvorila predsednik 78. zasedanja Generalne skupščine OZN Dennis Francis in generalni sekretar OZN António Guterres.

 • Ministrica Tanja Fajon je ob robu 78. zasedanja Generalne skupščine OZN opravila vrsto dvostranskih pogovorov, med drugim s predsednikom Ukrajine Volodimirjem Zelenskim, z generalnim direktorjem Mednarodne agencije za jedrsko energijo Rafaelom Grossijem, z zunanjim ministrom Ekvadorja Gustavom Manriquejem Mirando in s sekretarjem za zunanje zadeve Filipinov Enriquejem Manalom.

Novice

 • Ministrica Fajon gostila prvo srečanje petih novoizvoljenih članic Varnostnega sveta OZN

  Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je ob robu 78. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku gostila prvo srečanje zunanjih ministrov petih novoizvoljenih članic Varnostnega sveta OZN. Ministri so se strinjali, da je za okrepitev zaupanja v Varnostni svet potrebno veliko sodelovanja in usklajenega delovanja izvoljenih članic.

 • Državni sekretar zaključil obisk v New Yorku

  Državni sekretar Marko Štucin je zaključil obisk sedeža Organizacije združenih narodov (OZN) v New Yorku z udeležbo na več dogodkih v povezavi z delom OZN in Mednarodnega kazenskega sodišča.

 • Državni sekretar Štucin na slovesni obeležitvi 25. obletnice sprejetja Rimskega statuta

  Državni sekretar Marko Štucin se v New Yorku udeležuje slovesne obeležitve 25. obletnice sprejetja Rimskega statuta, ki je bil podlaga za ustanovitev Mednarodnega kazenskega sodišča. V nastopu na okrogli mizi na temo strateške vizije za naslednje desetletje je poudaril pomen podpore sodišču in spoštovanja njegovih odločitev.