Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OECD Pariz

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v ponedeljek, 31. maja 2021, in torek, 1. junija 2021, sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) z naslovno temo "Skupne vrednote: Izgradnja zelene in vključujoče prihodnosti". Zasedanje je odprl državni sekretar Združenih držav Amerike Anthony Blinken v imenu predsedujoče države.

 • Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA). Zasedanje je potekalo pod naslovom: Oblikovanje načrta za obnovo v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

 • Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes sodeloval na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo (Global Strategy Group) držav članic Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Skupina se sestaja enkrat letno z namenom strateškega razmisleka o prihodnjih izzivih in delovanju OECD.

Aktualno

 • Na mednarodni delavnici generalni direktor Peter Pogačar o prihodnosti javnega sektorja

  Generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar je v petek, 12. marca 2021, na povabilo Observatorija za inovacije v javnem sektorju Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD OPSI), kot uvodni govorec nastopil na Mednarodni delavnici o predvidenih inovacijah z vodilno temo: Prihodnost javnega sektorja, ki jo je omenjena organizacija organizirala skupaj s finskim ministrstvom za finance.

 • Predsednik vlade Janez Janša nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60-letnici OECD

  Predsednik vlade Janez Janša je danes v videosporočilu nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60. obletnici podpisa konvencije OECD – Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj. Na prireditvi, ki so jo gostili predsednik Francoske republike Emmanuel Macron, predsednik španske vlade Pedro Sánchez in generalni sekretar OECD Angel Gurría, so bili prikazani stanje svetovnega gospodarstva, dolgoročne usmeritve in posebni prispevek OECD k oblikovanju "boljših politik za boljše življenje".

 • Na globalni konferenci OECD Vlada po šoku tudi o prihodnosti dela v javnem sektorju

  V okviru programa globalne konference Vlada po šoku (Government after shock) je v sredo, 18. novembra 2020, v panelu Prihodnost zaposlitve v javnem sektorju (The Future of Public Employment) kot govorec nastopil generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar.