Skoči do osrednje vsebine

Stalno predstavništvo pri OECD Pariz

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 • 9. in 10. junija 2022 je v Parizu potekalo redno letno ministrsko zasedanje Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), ki se ga udeležujejo ministri za finance, gospodarstvo in zunanje zadeve držav članic in partneric organizacije. Slovensko delegacijo je vodil stalni predstavnik pri OECD, veleposlanik mag. Peter Ješovnik.

 • Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

 • Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) predstavlja prvo številko Novičnika, ki bo predvidoma izhajal štirikrat letno. V vsaki številki vam bomo na zanimiv način skušali predstaviti aktualne dogodke, članke in druge zanimivosti, povezane z delom v OECD, in vam tako približati naše delo.

Aktualno

 • Zasedanje Sveta OECD na ministrski ravni

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v ponedeljek, 31. maja 2021, in torek, 1. junija 2021, sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) z naslovno temo "Skupne vrednote: Izgradnja zelene in vključujoče prihodnosti". Zasedanje je odprl državni sekretar Združenih držav Amerike Anthony Blinken v imenu predsedujoče države.

 • Državni sekretar dr. Raščan na OECD - MENA ministrskem zasedanju

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA). Zasedanje je potekalo pod naslovom: Oblikovanje načrta za obnovo v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

 • Državni sekretar dr. Raščan na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo OECD

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes sodeloval na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo (Global Strategy Group) držav članic Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Skupina se sestaja enkrat letno z namenom strateškega razmisleka o prihodnjih izzivih in delovanju OECD.