Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri OECD Pariz

Obvestilo Ministrstva za zunanje in evropske zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Ključna naloga Stalnega predstavništva Slovenije pri Organizaciji za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je uveljavljanje interesov Slovenije v OECD. Te interese uveljavljamo v skladu s sloganom organizacije "Boljše politike za boljša življenja".

V skladu z omenjenim delovanje predstavništva obsega sledeče:

  • zastopanje Slovenije na zasedanjih Sveta OECD in njegovih stalnih odborih (Izvršni odbor, Odbor za proračun in Odbor za zunanje zadeve);
  • stalno sodelovanje in komunikacija s Sekretariatom OECD in njegovimi direktorati, upoštevajoč pri tem prednostne vsebine in naloge Slovenije v OECD, ki so opredeljen skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve kot koordinatorjem zadev OECD v prestolnici;
  • sodelovanje pri pripravi sodelovanja Slovenije na Ministrskem svetu OECD (MCM) in odborov OECD na ministrski ravni;
  • sodelovanje v koordinaciji držav EU v okviru OECD in na ostalih srečanjih držav članic v okviru delovanja v OECD;
  • redno obveščanje prestolnice o obravnavanih zadevah na Svetu OECD, stalnih odborih in ostalih odprtih zadevah, povezanih z sodelovanjem Slovenije v OECD.

Stalni predstavnik

Diplomati