Skoči do osrednje vsebine

O stalnem predstavništvu pri OECD Pariz

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Ključna naloga Stalnega predstavništva Slovenije pri Organizaciji za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) je uveljavljanje interesov Slovenije v OECD. Te interese uveljavljamo v skladu s sloganom organizacije "Boljše politike za boljša življenja".

V skladu z omenjenim delovanje predstavništva obsega sledeče:

  • zastopanje Slovenije na zasedanjih Sveta OECD in njegovih stalnih odborih (Izvršni odbor, Odbor za proračun in Odbor za zunanje zadeve);
  • stalno sodelovanje in komunikacija s Sekretariatom OECD in njegovimi direktorati, upoštevajoč pri tem prednostne vsebine in naloge Slovenije v OECD, ki so opredeljen skupaj z Ministrstvom za zunanje zadeve kot koordinatorjem zadev OECD v prestolnici;
  • sodelovanje pri pripravi sodelovanja Slovenije na Ministrskem svetu OECD (MCM) in odborov OECD na ministrski ravni;
  • sodelovanje v koordinaciji držav EU v okviru OECD in na ostalih srečanjih držav članic v okviru delovanja v OECD;
  • redno obveščanje prestolnice o obravnavanih zadevah na Svetu OECD, stalnih odborih in ostalih odprtih zadevah, povezanih z sodelovanjem Slovenije v OECD.

Stalni predstavnik

Diplomati