Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
  • OECD Novičnik - december 2023

    Decembra 2023 je izšla letošnja četrta številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik - oktober 2023

    Oktobra 2023 je izšla letošnja tretja številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik - julij 2023

    Julija 2023 je izšla letošnja druga številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik - april 2023

    Aprila 2023 je izšla letošnja prva številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik – december 2022

    Decembra 2022 je izšla četrta številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik - september 2022

    Izšla je tretja številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • OECD Novičnik - Posebna izdaja - Intervjuji z direktorji direktoratov na OECD

    Na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD) smo vam pred kratkim predstavili že drugo številko našega Novičnika. Tokrat pa vam predstavljamo še dodatno, posebno izdajo z naslovom OECD 365, kjer so zbrani intervjuji z direktorji direktoratov na OECD.

  • OECD Novičnik - junij 2022

    Izšla je druga številka Novičnika, publikacije Stalnega predstavništva pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), kjer so predstavljeni aktualni dogodki in aktivnosti v zvezi z delom OECD.

  • Ministrsko zasedanje Sveta OECD 9. in 10. junija 2022

    9. in 10. junija 2022 je v Parizu potekalo redno letno ministrsko zasedanje Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD), ki se ga udeležujejo ministri za finance, gospodarstvo in zunanje zadeve držav članic in partneric organizacije. Slovensko delegacijo je vodil stalni predstavnik pri OECD, veleposlanik mag. Peter Ješovnik.

  • Ob svetovnem dnevu čebel posebno pozornost namenjamo mladim

    Letos že petič obeležujemo svetovni dan čebel, ki ga je Generalna skupščina Organizacije združenih narodov (OZN) na pobudo Slovenije razglasila 20. decembra 2017. Letošnja obeležitev v evropskem letu mladih je namenjena prihodnosti čebelarstva in vlogi mladih pri ozaveščanju o njegovem pomenu.

  • OECD Novičnik - februar 2022

    Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) predstavlja prvo številko Novičnika, ki bo predvidoma izhajal štirikrat letno. V vsaki številki vam bomo na zanimiv način skušali predstaviti aktualne dogodke, članke in druge zanimivosti, povezane z delom v OECD, in vam tako približati naše delo.

  • Zasedanje Sveta OECD na ministrski ravni

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v ponedeljek, 31. maja 2021, in torek, 1. junija 2021, sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) z naslovno temo "Skupne vrednote: Izgradnja zelene in vključujoče prihodnosti". Zasedanje je odprl državni sekretar Združenih držav Amerike Anthony Blinken v imenu predsedujoče države.

  • Opozorilo na spletne prevare v zvezi s slovenskim državljanstvom in potnimi listi

    Državljani tretjih držav naj bodo pozorni pri poslovanju s podjetji, ki ponujajo pomoč pri pridobitvi slovenskega državljanstva ali slovenskega potnega lista. Na spletu so številne lažne spletne strani in lažna elektronska sporočila, ki ponujajo pomoč pri hitrejši obravnavi vlog za pridobitev državljanstva ali potnega lista in se pretvarjajo, da zastopajo uradne organe Republike Slovenije.

  • Državni sekretar dr. Raščan na OECD - MENA ministrskem zasedanju

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA). Zasedanje je potekalo pod naslovom: Oblikovanje načrta za obnovo v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

  • Državni sekretar dr. Raščan na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo OECD

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes sodeloval na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo (Global Strategy Group) držav članic Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Skupina se sestaja enkrat letno z namenom strateškega razmisleka o prihodnjih izzivih in delovanju OECD.

  • Na mednarodni delavnici generalni direktor Peter Pogačar o prihodnosti javnega sektorja

    Generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar je v petek, 12. marca 2021, na povabilo Observatorija za inovacije v javnem sektorju Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD OPSI), kot uvodni govorec nastopil na Mednarodni delavnici o predvidenih inovacijah z vodilno temo: Prihodnost javnega sektorja, ki jo je omenjena organizacija organizirala skupaj s finskim ministrstvom za finance.

  • Predsednik vlade Janez Janša nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60-letnici OECD

    Predsednik vlade Janez Janša je danes v videosporočilu nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60. obletnici podpisa konvencije OECD – Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj. Na prireditvi, ki so jo gostili predsednik Francoske republike Emmanuel Macron, predsednik španske vlade Pedro Sánchez in generalni sekretar OECD Angel Gurría, so bili prikazani stanje svetovnega gospodarstva, dolgoročne usmeritve in posebni prispevek OECD k oblikovanju "boljših politik za boljše življenje".

  • Na globalni konferenci OECD Vlada po šoku tudi o prihodnosti dela v javnem sektorju

    V okviru programa globalne konference Vlada po šoku (Government after shock) je v sredo, 18. novembra 2020, v panelu Prihodnost zaposlitve v javnem sektorju (The Future of Public Employment) kot govorec nastopil generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar.

  • Državni sekretar Kajzer na visokem zasedanju Odbora za razvojno sodelovanje OECD

    Državni sekretar Tone Kajzer se danes prek avdio-video povezave udeležil 52. visokega zasedanja Odbora za razvojno sodelovanje Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC), ki se bo nadaljeval jutri. Zasedanje je bilo namenjeno pregledu razmer na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči na svetovni ravni, s poudarkom na trenutnih kriznih razmerah, ki jih je povzročila pandemija covida-19.

  • Državni sekretar Kajzer na zasedanju Sveta OECD o pomenu izmenjave izkušenj in ukrepih za reševanje krize covid-19

    Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na virtualnem letnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).