Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Ponastavi
 • OECD Novičnik - februar 2022

  Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) predstavlja prvo številko Novičnika, ki bo predvidoma izhajal štirikrat letno. V vsaki številki vam bomo na zanimiv način skušali predstaviti aktualne dogodke, članke in druge zanimivosti, povezane z delom v OECD, in vam tako približati naše delo.

 • Zasedanje Sveta OECD na ministrski ravni

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je v ponedeljek, 31. maja 2021, in torek, 1. junija 2021, sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) z naslovno temo "Skupne vrednote: Izgradnja zelene in vključujoče prihodnosti". Zasedanje je odprl državni sekretar Združenih držav Amerike Anthony Blinken v imenu predsedujoče države.

 • Državni sekretar dr. Raščan na OECD - MENA ministrskem zasedanju

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je sodeloval na virtualnem ministrskem zasedanju držav Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) ter Bližnjega vzhoda in Severne Afrike (MENA). Zasedanje je potekalo pod naslovom: Oblikovanje načrta za obnovo v regiji Bližnjega vzhoda in Severne Afrike.

 • Državni sekretar dr. Raščan na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo OECD

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je danes sodeloval na virtualnem zasedanju Skupine za globalno strategijo (Global Strategy Group) držav članic Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Skupina se sestaja enkrat letno z namenom strateškega razmisleka o prihodnjih izzivih in delovanju OECD.

 • Na mednarodni delavnici generalni direktor Peter Pogačar o prihodnosti javnega sektorja

  Generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar je v petek, 12. marca 2021, na povabilo Observatorija za inovacije v javnem sektorju Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD OPSI), kot uvodni govorec nastopil na Mednarodni delavnici o predvidenih inovacijah z vodilno temo: Prihodnost javnega sektorja, ki jo je omenjena organizacija organizirala skupaj s finskim ministrstvom za finance.

 • Predsednik vlade Janez Janša nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60-letnici OECD

  Predsednik vlade Janez Janša je danes v videosporočilu nagovoril udeležence virtualnega srečanja ob 60. obletnici podpisa konvencije OECD – Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj. Na prireditvi, ki so jo gostili predsednik Francoske republike Emmanuel Macron, predsednik španske vlade Pedro Sánchez in generalni sekretar OECD Angel Gurría, so bili prikazani stanje svetovnega gospodarstva, dolgoročne usmeritve in posebni prispevek OECD k oblikovanju "boljših politik za boljše življenje".

 • Na globalni konferenci OECD Vlada po šoku tudi o prihodnosti dela v javnem sektorju

  V okviru programa globalne konference Vlada po šoku (Government after shock) je v sredo, 18. novembra 2020, v panelu Prihodnost zaposlitve v javnem sektorju (The Future of Public Employment) kot govorec nastopil generalni direktor Direktorata za javni sektor na Ministrstvu za javno upravo Peter Pogačar.

 • Državni sekretar Kajzer na visokem zasedanju Odbora za razvojno sodelovanje OECD

  Državni sekretar Tone Kajzer se danes prek avdio-video povezave udeležil 52. visokega zasedanja Odbora za razvojno sodelovanje Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC), ki se bo nadaljeval jutri. Zasedanje je bilo namenjeno pregledu razmer na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči na svetovni ravni, s poudarkom na trenutnih kriznih razmerah, ki jih je povzročila pandemija covida-19.

 • Državni sekretar Kajzer na zasedanju Sveta OECD o pomenu izmenjave izkušenj in ukrepih za reševanje krize covid-19

  Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na virtualnem letnem ministrskem zasedanju Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

 • Državna sekretarka Ajda Cuderman na virtualnem zasedanju Sveta OECD

  Državna sekretarka Ajda Cuderman se je udeležila virtualnega zasedanja Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Na okrogli mizi z nosilno temo »Pot k okrevanju«, je skupaj z ostalimi 37. državami članicami OECD razpravljala o ukrepih za krepitev mednarodnega sodelovanja in načrtih za čim hitrejše okrevanje gospodarstva po pandemiji covid-19.

 • OECD objavil Indeks digitalne uprave (Digital Government Index 2019)

  Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) je objavila dokument Digital Government Index 2019 s prvo podrobno mednarodno primerjavo digitalnih uprav v svojih članicah. Primerjalno gledano se Slovenija uvršča okoli povprečja.

 • Vmesni pregled Mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči s strani Odbora za razvojno pomoč OECD

  Državni sekretar Tone Kajzer je danes, 21. oktobra 2020, nagovoril udeležence, ki sodelujejo na vmesnem pregledu mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči RS (MRSHP RS), ki ga opravlja Odbor za razvojno pomoč Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD DAC).