Skoči do osrednje vsebine

Promet in energetika

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Kontaktni center za informacije o ukrepih Ministrstva za infrastrukturo za zajezitev virusa COVID-19

Informacije in pojasnila o veljavnih ukrepih s področja infrastrukture in prometa lahko dobite na elektronskem naslovu mzi.koronavirus@gov.si in na telefonski številki 01 478 7167.
Kontaktni center deluje vse delovne dni od 8. do 18. ure.

Kontaktni center Ministrstva za infrastrukturo

Na vprašanja v zvezi z brezplačno vozovnico za upokojence, starejše od 65 let, vojne veterane in imetnike evropske kartice ugodnosti invalida odgovarjamo med delavniki od 8. do 16. ure na telefonski številki (02) 292 73 89 ali po e-pošti na naslovu mzi.bv@gov.si.

S prometno politiko zagotavljamo trajnostno mobilnost prebivalstva in oskrbo gospodarstva. Na področju prometa skušamo izboljševati mobilnost, dostopnost in prometno varnost, ob tem pa se zavzemamo za zmanjšanje porabe energije in stroškov uporabnikov in upravljavcev ter za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje. Vizija Republike Slovenije je razvoj prometne infrastrukture, s katero bomo uveljavili svoje konkurenčne prednosti, ki izhajajo iz prometne lege ter naravnih in kulturnih značilnosti države. Na področju energetske politike je naš temeljni namen zagotavljati zanesljivo oskrbo z energijo ter povečati energetsko učinkovitost in rabo energije iz obnovljivih virov.