Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • V Izoli o sodelovanju v okviru makroregionalnih strategij in potenicalu morja

    V Izoli je potekala uradna otvoritev 7. tedna sredozemske obale in makroregionalnih strategij (TSO), ki letos poteka pod geslom "Zdravo morje za varno prihodnost". Na otvoritvi je zbrane nagovorila vršilka dolžnosti generalnega direktorja za zadeve EU v Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije, veleposlanica Ksenija Škrilec.

  • Govor predsednice Evropske komisije

    Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je imela danes v Evropskem parlamentu svoj tretji nagovor o stanju v Uniji, v katerem je podala vizijo Unije za prihodnje leto, nato pa s poslanci razpravljala o lanskoletnih dosežkih in nadaljnjih predvidenih korakih.

  • Slovenija se je pridružila Københavnski zavezi o tehnologiji za demokracijo

    Slovenija se je pridružila Københavnski zavezi o tehnologiji za demokracijo, ki določa okvir in predvideva skupno digitalno prihodnost, ki temelji na demokratičnih vrednotah in človekovih pravicah.

Dogodki