Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

 • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes na vabilo organizatorja, Observer Research Foundation in Ministrstva za zunanje zadeve Indije, udeležil mednarodne konference Raisina Dialogue, ki je ena vodilnih globalnih platform za poglobljene geopolitične in geoekonomske diskusije.

 • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je preko videokonference pogovarjal z bavarsko ministrico za evropske in mednarodne zadeve Melanie Huml. V ospredju pogovora so bile aktivnosti za krepitev političnega, gospodarskega in regionalnega sodelovanja z Bavarsko v luči pandemije covida-19 in bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

 • Ministrstvo za zunanje zadeve izraža iskreno začudenje nad člankom novinarja Novice Mihajlovića z naslovom "Nedolžen padel v meddržavni spor", objavljenim v Delu dne 1. aprila 2021. Naslov in vsebina članka ne odražata dejstev. V sicer zelo korektno izmenjavo stališč Slovenije z dvema partnerskima državama želi novinar Mihajlović vključiti dobršno mero senzacionalizma.

Aktualno

 • Regionalna konferenca Nemškega združenja za mednarodno sodelovanje (GIZ) o gospodarski diplomaciji

  Generalni direktor za gospodarsko in javno diplomacijo mag. Iztok Grmek je danes na konferenci, ki jo organizira Nemško združenje za mednarodno sodelovanje (GIZ) predstavil slovenske izkušnje pri razvoju storitev gospodarske diplomacije. Konferenco preko avdio-video povezave pripravlja od 12. do 14. aprila 2021 podružnica GIZ v Skopju. Na konferenci sodelujejo vodilni predstavniki za področje gospodarske diplomacije, poleg slovenskih tudi predstavniki Hrvaške in držav Zahodnega Balkana (WB6) ter organizatorji iz GIZ.

 • Vabilo na spletni seminar o javnih naročilih v sistemu Združenih narodov, 16. in 17. junij 2021

  Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije in slovensko veleposlaništvo v Kopenhagnu, v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in javno agencijo SPIRIT Slovenija, vabita na spletni seminar “Kako poslovati z Združenimi narodi?”, ki bo preko spleta potekal 16. in 17. junija 2021. Seminar letos pripravljamo drugič, tokrat v partnerstvu z Irsko, Nizozemsko, Poljsko in Združenim kraljestvom.

 • Izšlo je Poročilo ministrstva za zunanje zadeve za leto 2020

  Ministrstvo za zunanje zadeve je na spletni strani objavilo poročilo o delu v letu 2020, ki ga je zaznamovala pandemija covida-19. V teh posebnih okoliščinah je morala slovenska diplomacija delovati hitro in hkrati varno ter se vsebinsko in tehnično prilagajati novim oblikam dela. Tudi o tem je v uvodni besedi k poročilu spregovoril minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar.

Dogodki

 • Udeležbo ministra dr. Logarja na Raisina Dialogue konferenci

  Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na vabilo organizatorja, Observer Research Foundation in Ministrstva za zunanje zadeve Indije, udeležil mednarodne konference Raisina Dialogue, ki je ena vodilnih globalnih platform za poglobljene geopolitične in geoekonomske diskusije.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
 • Državni sekretar dr. Raščan na dogodku na visoki ravni med EU in Brazilijo

  Državni sekretar dr. Stanislav Raščan bo sodeloval v dialogu EU - Brazilija na visoki ravni na temo podnebnih sprememb, biodiverzitete in trajnostnega razvoja, ki bo zaradi epidemije covida-19 potekal preko avdio-video konference.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
 • Državni sekretar Gašper Dovžan na konferenci predsednikov parlamentov Jadransko jonske pobude

  Državni sekretar Gašper Dovžan bo imel preko avdio-video konference uvodni nagovor na 17. konferenci predsednikov parlamentov Jadransko jonske pobude.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.
 • Tretja mednarodna konferenca Dnevi Latinske Amerike in Karibov

  Ministrstvo za zunanje zadeve bo med 19. in 23. aprilom 2021 pod okriljem Blejskega strateškega foruma organiziralo tretjo mednarodno konferenco Dnevi Latinske Amerike in Karibov (Dnevi LAK). Zaradi pandemije covida-19 bo mednarodna konferenca letos virtualna, uvodni nagovor pa bo imel minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar.

  Ministrstvo za zunanje zadeve, Ljubljana.