Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je v Münchnu udeležil 56. Münchenske varnostne konference. Sodeloval je na okrogli mizi o varnosti na Zahodnem Balkanu in okrogle mize o Pobudi treh morij. Ob robu konference je opravil več dvostranskih srečanj, na katerih je izmenjal poglede o najbolj aktualnih mednarodnih tematikah. Med drugim je opravil pogovore z ministri za zunanje zadeve Irana, Egipta, Gruzije in Hrvaške ter z generalno sekretarko Sveta Evrope Marijo Pejčinović Burić. Udeležil se je tudi dvostranskega srečanja predsednika vlade Marjana Šarca s predsednikom vlade Kosova.

  • Slovenija bo danes za zajezitev koronavirusa odpremila materialno pomoč v obliki 1,2 mio zaščitnih mask Ljudski republiki Kitajski. Smo med prvimi državami, ki se odzivamo s konkretno pomočjo preko mehanizma Evropske unije na področju civilne zaščite in to z največjo donacijo na prebivalca. Poleg tega bomo za zajezitev koronavirusa namenili tudi finančni prispevek Svetovni zdravstveni organizaciji v višini 60.000 evrov.

  • Državni sekretar Dobran Božič se je danes v Bratislavi udeležil srečanja t.i. formata Slavkov, ki ga sestavljajo Avstrija, Češka in Slovaška. Srečanju državnih sekretarjev omenjenih treh držav sta se tokrat prvič pridružila državna sekretarja Slovenije in Hrvaške.

Aktualno

Dogodki

Iskalnik