Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Arhiv

Staro spletno mesto najdete v arhivu spletišč državne uprave.

  • Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se je danes udeležil mednarodne konference Rome MED 2019 - Sredozemski dialogi, v okviru katere je nastopil na panelu o upravljanju z migracijami. Zavezanost solidarnosti in multilateralizmu ter skupnemu evropskemu pristopu so ključ za učinkovite rešitve, pri katerih bo Slovenija ostala verodostojen partner.

  • V okviru obiska v Rimu se je danes minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar sestal z ministrom za zunanje zadeve in mednarodno sodelovanje Italijanske republike Luigijem Di Maiom. Ministra sta se zavzela za krepitev tako dvostranskih odnosov kot sodelovanja v evropskem in regionalnem okviru. Minister dr. Cerar je izpostavil tudi pričakovanja slovenske narodne skupnosti glede zastopstva v italijanskem parlamentu in vrnitev Narodnega doma v Trstu.

  • Danes poteka zaključni dogodek projekta, ki smo ga na Ministrstvu za zunanje zadeve v sodelovanju s tujimi veleposlanicami v Ljubljani začeli ob letošnjem mednarodnem dnevu žensk, 8. marca. Sodelujoče dijakinje so se na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo seznanile z aktivnostmi za promocijo Slovenije in blagovno znamko 'I feel Slovenia', podrobneje pa jim je bilo predstavljeno tudi delovanje Urada za mladino in mehanizem mladinskega delegata pri Organizaciji združenih narodov.

Aktualno

Dogodki

Iskalnik