Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Seznam držav za prehajanje meje v Republiko Slovenijo.

Aktualno

  • Udeležba državnega sekretarja Kajzerja na Ministrski konferenci o digitalnem odzivu na covid-19

    Državni sekretar Tone Kajzer je danes sodeloval na konferenci o digitalnem odzivu na Covid-19, na kateri je bila tudi s podporo Slovenije lansirana globalna deklaracija "Close the Digital Divides: the Digital Response to Covid-19". V imenu Slovenije je poudaril pomen digitalne transformacije, povezljivosti in e-veščin v boju proti posledicam pandemije ter pri izgradnji bolj odporne, trajnostne in vključujoče družbe.

  • Minister dr. Logar na virtualni konferenci zunanjih ministrov držav pobude Tri morja

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil video konference zunanjih ministrov in državnih sekretarjev držav pobude Tri morja. Minister dr. Logar je na konferenci predstavil slovenske poglede do nadaljnjega institucionalnega povezovanja pobude in procesa tesnejšega sodelovanja v širši regiji srednje in vzhodne Evrope.

  • Minister dr. Logar na avdio-video Mednarodni konferenci v podporo prihodnosti Sirije in regije

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar je sodeloval na današnji avdio-video mednarodni ministrski konferenci v podporo prihodnosti Sirije in regije, ki sta ji sopredsedovala visoki predstavnik za skupno zunanjo in varnostno politiko in podpredsednik EK Josef Borrel Fontelles in generalni podsekretar ZN za humanitarne zadeve in koordinator nujne pomoči Mark Lowcock.

Dogodki

Iskalnik