Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

Dogodki

 
Virtualni dogodek

Komunikacijska kampanja: Kreativnost za trajnostni razvoj

Video kampanja slovenskega predsedovanja Svetu EU o prispevku kulture in ustvarjalnosti k ciljem trajnostnega razvoja. Trajnostni življenjski slog kot odgovoren način življenja in ohranjanja planeta za prihodnje generacije je hkrati mednarodna politična zaveza in osebna izbira.

 
Stockholm, Švedska

Minister dr. Logar na 28. zasedanju ministrskega sveta OVSE

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo v Stockholmu udeležil zasedanja ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), na katerem bodo pregledali delovanje organizacije in razpravljali o aktualnih temah v regiji.

 
Rim, Italija

Minister za zunanje zadeve dr. Logar na konferenci Rome MED 2021 – Sredozemski dialogi

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo udeležil konference Rome MED 2021 – Sredozemski dialogi. Nastopil bo na panelu z naslovom "Sredozemsko skupno dobro: pozitivna agenda za prihodnost razširjenega Sredozemlja". Udeležba na konferenci predstavlja korak Slovenije v smeri večje prisotnosti in povezanosti z državami v sredozemskem prostoru.