Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Pogovor o sodelovanju z WFP pri zagotavljanju prehranske varnosti po svetu

    Vršilec dolžnosti generalnega direktorja za multilateralo in razvojno sodelovanje Igor Jukič se je preko avdio-video povezave sestal s pomočnico izvršnega direktorja Svetovnega programa za hrano (WFP) Ute Klamert.

  • Obvestilo občinam o razpisu projekta medinstitucionalnega sodelovanja

    Slovenske občine obveščamo, da je Ministrstvo za finance Republike Turčije objavilo razpis za projekt tesnega medinstitucionalnega sodelovanja z naslovom "Town Twinning between Turkey and EU-II: Twinning for a Green Future Grant Scheme." Projekt financira EU. Namenjen je lokalnim skupnostim v državah članicah EU in lokalnim skupnostim v Turčiji.

  • Državni sekretar dr. Raščan na političnih konzultacijah o odnosih med EU in Kitajsko

    Državni sekretar dr. Stanislav Raščan je opravil politične konzultacije z namestnikom ministra za zunanje zadeve Kitajske Deng Lijem. Sogovornika sta največ pozornosti namenila odnosom na ravni Evropska unija - Ljudska republika Kitajska, dvostranskim političnim in gospodarskim odnosom, sodelovanju v okviru pobude 16+1, podnebnim spremembam in razmeram povezanim s pandemijo covida-19, aktualnim multilateralnimi temam ter zimskim olimpijskim igram.

Dogodki

 
Strasbourg, Francija

Konferenca o Prihodnosti Evrope

Državni sekretar Gašper Dovžan se bo udeležil plenarnega zasedanja Konference o Prihodnosti Evrope (CoFoE).