Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

  • Državni sekretar Gašper Dovžan je na pogovor sprejel podpredsednico Nacionalne skupščine Francoske republike Laëtitio Saint-Paul, ki se skupaj s predsednico Komisije za evropske zadeve Francoske republike Sabine Thillaye mudi na obisku v Sloveniji.

  • Državni sekretar Gašper Dovžan, predsedujoči Svetu Evropske unije za splošne zadeve, je danes na Brdu pri Kranju gostil neformalno srečanje ministrov in ministric, pristojnih za evropske zadeve. V neformalni razpravi, ki je bila osredotočena na krepitev odpornosti Evropske unije, so ministri podprli prizadevanja slovenskega predsedstva za celovitejši pristop k odzivanju na krize.

  • Državni sekretar Gašper Dovžan, predsedujoči Svetu Evropske unije za splošne zadeve, se je pred pričetkom neformalnega srečanja ministrov za evropske zadeve, katerega program se pričenja danes in nadaljuje jutri na Brdu, dvostransko sestal z ministrom za evropske zadeve Kraljevine Švedske Hansom Dahlgrenom, namestnikom predsednika Vlade Republike Severne Makedonije za evropske zadeve Nikolom Dimitrovim in namestnikom ministra za zunanje zadeve Republike Bolgarije Rumenom Aleksandrovim.

Aktualno

Dogodki