Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve glede Koronavirus COVID-19

Slovenskim državljanom odsvetujemo vsa potovanja.
Posebna opozorila veljajo za ItalijoSrbijoŠpanijoIranJužno Korejo, ZDA in Kitajsko.

Vse slovenske državljane v tujini pozivamo, da izpolnijo obrazec za potnike.

Aktualno

  • 100. obletnica rojstva slovensko-paragvajske antropologinje dr. Branislave Sušnik

    V letu 2020 Slovenija obeležuje 100. obletnico rojstva slovensko-paragvajske antropologinje dr. Branislave Sušnik. Sušnikova je s svojin delom in življenjsko potjo pomembno zaznamovala znanost in povezala Slovenijo z južno-ameriškim kulturnim prostorom.

  • Minister dr. Logar se je zahvalil češkemu kolegu Petřičku za donacijo medicinske opreme

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes v telefonskem pogovoru zahvalil češkemu ministru za zunanje zadeve Tomášu Petřičku za donacijo medicinske opreme ter za odlično sodelovanje pri repatriaciji slovenskih in čeških državljanov v času krize Covid-19.

  • Slovenija na meji z Avstrijo od polnoči spremenila vstopne pogoje

    Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 izdala odlok, s katerim se od 25. marca 2020 od polnoči spremenijo pogoji vstopa na območje Republike Slovenije iz Republike Avstrije. Vstop v RS je dovoljen slovenskim državljanom in osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem v RS. Tujci, ki želijo vstopiti v Slovenijo, potrebujejo potrdilo o negativnem izvidu na novi koronavirus. Vstop je dovoljen tudi tujcem s telesno temperaturo nižjo od 37,5 °C in brez jasnih znakov okužbe zgornjih dihal. Vlakovni potniški promet med državama se ne izvaja.

Iskalnik