Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Pri vstopu državljanov tretjih držav v Slovenijo na zunanji schengenski meji še vedno veljajo omejitve nenujnih potovanj. Aktualne informacije o določanju nujnosti potovanj najdete na strani policije, o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav pa na posebni strani Prehajanje meja.

  • Zunanji minister dr. Anže Logar se je kot visoki predstavnik Slovenije, ki med predsedovanjem zastopa Svet EU v odnosih z Evropskim parlamentom, med 18. in 21. oktobrom 2021 udeležil plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

  • Državni sekretar Gašper Dovžan se je danes v vlogi predsedujočega udeležil rednega zasedanja Sveta za splošne zadeve v Luksemburgu. V središču razprave so bile priprave na oktobrsko zasedanje Evropskega sveta, stanje vladavine prava v Uniji in potek Konference o prihodnosti Evrope. "Danes smo razpravljali o številnih vprašanjih, ki neposredno zadevajo naše državljanke in državljane. Kot predsedujoča država smo zelo zadovoljni, da smo sprejeli sklepe glede skupne kibernetske enote. Tako smo naredili pomemben korak naprej pri zagotavljanju večje kibernetske varnosti in odpornosti za državljane," je dejal državni sekretar Dovžan.

  • Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se je danes udeležil rednega zasedanja Sveta Evropske unije za zunanje zadeve v Luksemburgu, ki ga je vodil visoki predstavnik Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko Josep Borrell. Med osrednjimi temami so bili Zaliv, Vzhodno partnerstvo ter razmere v Etiopiji in Nikaragvi.

Aktualno

Dogodki

 

Minister dr. Logar na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta

Zunanji minister dr. Anže Logar se bo v vlogi visokega predstavnika Slovenije, ki med predsedovanjem zastopa Svet EU v odnosih z Evropskim parlamentom, od 18. do 21. oktobra udeležil plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

 
Dunaj, Avstrija

Srečanje skupine C5

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo na povabilo zveznega ministra za evropske in mednarodne zadeve Avstrije Michaela Linharta na Dunaju udeležil srečanja zunanjih ministrov Avstrije, Češke, Madžarske, Slovaške in Slovenije, ki sestavljajo format Central 5 (C5).