Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualno

  • Neformalno srečanje generalnih direktorjev za zadeve EU v Parizu

    V.d. generalne direktorice Ksenija Škrilec se je v Parizu udeležila neformalnega srečanja generalnih direktorjev za zadeve EU, ki ga je gostila Francija kot predsedujoča Svetu EU.

  • Poklon spominu na Borisa Pahorja

    Danes smo se diplomati in sodelavci ministrstva za zunanje zadeve poklonili spominu na Borisa Pahorja. Imeli smo čast sodelovati in srečevati se z Borisom Pahorjem doma, v zamejstvu in evropskih prestolnicah. Svoja pričevanja je predstavljal in razširjal v sodelovanju s celotno diplomatsko mrežo in ministrstvom za zunanje zadeve. Njemu v spomin bomo v Ministrstvu za zunanje zadeve poimenovali dvorano.

  • Ministrica Fajon z luksemburškim zunanjim ministrom Asselbornom o krepitvi sodelovanja med državami jedrne Evrope

    Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon na obisku gosti ministra za zunanje in evropske zadeve ter ministra za imigracijo in azil Velikega vojvodstva Luksemburg Jeana Asselborna. V središču pogovorov med ministroma so bili poglabljanje odličnih prijateljskih odnosov med državama, okrepitev sodelovanja med jedrnimi državami Evropske unije, širitev na države Zahodnega Balkana in evropska perspektiva Ukrajine.

Dogodki

  do
Madrid, Španija

Ministrica Fajon na vrhu voditeljev držav in vlad Nata

Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se bo skupaj s predsednikom vlade Robertom Golobom mudila na vrhu voditeljev držav in vlad Nata. V sredo bo sodelovala na neformalni delovni večerji, v četrtek pa na ločeni razpravi ministric za zunanje zadeve in obrambo na temo ženske, mir in varnost (WPS).