Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID-19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualne informacije o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav najdete na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

Dogodki

  • Minister dr. Logar jutri na obisku na Dunaju

    Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar bo jutri, 30. septembra 2020, na obisku na Dunaju, kjer se bo srečal z avstrijskim ministrom za evropske in mednarodne zadeve mag. Alexandrom Schallenbergom. Pred tem se bo sestal tudi s predstavniki slovenske narodne skupnosti v Republiki Avstriji. Pogovori bodo namenjeni aktualnim vprašanjem slovenske manjšine in pripravam na 100. obletnico koroškega plebiscita 10. oktobra.

    Dunaj
  • Udeležba DS Kajzerja na slavnostni seji Sveta Slovenske konference Svetovnega slovenskega kongresa

    Državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Tone Kajzer bo nagovoril udeležence slavnostne seje Sveta Slovenske konference Svetovnega slovenskega kongresa ob 30. obletnici njenega delovanja.

    Ljubljana
Iskalnik