Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zunanje zadeve

Obvestilo Ministrstva za zunanje zadeve

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe z virusom COVID 19 slovenskim državljanom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljajo širjenje virusa in njegove prisotnosti na območju načrtovane poti ter preverijo pogoje vstopa v ciljno državo ter upoštevajo odločitve tamkajšnjih oblasti. Slovenskim državljanom, ki se vračajo v domovino, priporočamo upoštevanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Aktualne informacije o prehajanju meja, ukrepih na meji ob vstopu v Slovenijo in sezname držav najdete na posebni strani Prehajanje meja.

Aktualno

  • Neformalni Svet EU za zunanje zadeve predvsem o Belorusiji in Turčiji

    Državni sekretar Tone Kajzer se je danes v imenu ministra za zunanje zadeve dr. Anžeta Logarja udeležil neformalne videokonference Sveta za zunanje zadeve. Razprava se je osredotočala predvsem na položaj v Belorusiji in aktivnosti Turčije v vzhodnem Sredozemlju.

  • Državni sekretar ZDA Mike Pompeo bo obiskal Slovenijo

    Prihodnji teden bo Slovenijo obiskal državni sekretar Združenih držav Amerike Michael R. Pompeo. Namen obiska je intenzivirati odnose na visoki ravni, ki so v preteklih letih nekoliko zastali, ter poglobiti tesne prijateljske, zavezniške in partnerske odnose med Slovenijo in ZDA. Prav tako želimo z obiskom utrditi dvostranski politični dialog na visoki ravni ter okrepiti sodelovanje med državama na gospodarskem in drugih področjih.

  • Srečanje zunanjih ministrov Slovenije in Hrvaške

    Danes je v Ljubljani potekalo srečanje ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Anžeta Logarja s hrvaškim zunanjim ministrom dr. Gordanom Grlić Radmanom.

Iskalnik