Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • V Umagu je potekal Dan Interreg sodelovanja, na katerem so predstavili primere projektov čezmejnega sodelovanja s področja reševanja in trajnostne mobilnosti v okviru Interreg programa Slovenija - Hrvaška. Dogodka sta se udeležila tudi kohezijska ministra Slovenije in Hrvaške dr. Aleksander Jevšek in Šime Erlić.

 • V Izoli pod geslom Močnejše sodelovanje za boljšo prihodnost poteka Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij, katerega se udeležuje tudi državni sekretar ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj mag. Marko Koprivc. Dogodek postaja vse bolj prepoznaven kot eden osrednjih dogodkov, na katerih se srečujejo in izmenjujejo izkušnje vse štiri evropske makroregionalne strategije.

 • Na MOS-u v Celju je potekala javna razprava o prihodnosti regionalnega razvoja, ki sta se je udeležila minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič. Razprava, v kateri so sodelovali tudi člani Obrtno podjetniške zbornice, je bila namenjena predvsem predstavitvi predlogov sprememb Zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja.

Novice

 • Koprivc: V obdobju hitrih sprememb se Evropa in Slovenija zavedata pomena razvoja in inovacij

  Državni sekretar mag. Marko Koprivc je bil v četrtek, 14. septembra 2023 slavnostni govornik na mednarodnem poslovnem srečanju Connect2Slovenia, ki je potekalo v okviru sejma MOS, na Celjskih sejmih d.d. Dogodek je organizirala Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije v partnerstvu s SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport in Advantage Austria Slovenija.

 • Soglasje k predlogu sprememb Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike 2014–20

  S ciljem, da zagotovimo razpoložljiva evropska kohezijska sredstva za interventne ukrepe po ujmi in hkrati 100 odstotno koriščenje sredstev obdobja 2014-2020, bomo 50 milijonov evrov presežnih pravic porabe preusmerili v Sklad za obnovo Slovenije, še 20,5 milijona evropskih sredstev pa bomo prerazporedili za izvajanje interventnih ukrepov.

 • Odprtje nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo

  Državni sekretar mag. Marko Koprivc je nagovoril zbrane ob odprtju nove kolesarske povezave med Svetim Andražem in Trnovsko vasjo. V okviru projekta je predvidena izgradnja 18,1 km kolesarskih povezav, pri čemer ta predstavlja 3,9 km. Projekt je bil izveden v okviru mehanizma dogovora za razvoj regij in je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2,4 milijona evrov.