Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Novice

 • Danes

  Podpisane pogodbe za prve projekte manjših vrednosti v okviru programa Interreg Slovenija Madžarska

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, ki deluje kot Organ upravljanja Interreg programa Slovenija Madžarska, je v petek, 23. februarja 2024, v kraju Nagyrécse na Madžarskem organiziralo slovesnost ob podpisu pogodb o sofinanciranju s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj za projekte manjših vrednosti, ki so bili odobreni v prvem roku za oddajo v okviru odprtega javnega razpisa.

 • Evropska sredstva za projekt Stičišče za oblikovanje politik

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Stičišče za oblikovanje politik (SOP). Namen projekta je omogočiti razvoj celovitih rešitev preko participativnega eksperimentiranja na področju politik in ukrepov pilotnega inoviranja v javnem sektorju in tako podpreti procese odločanja.

 • Jevšek: Za zdravo in čisto okolje je tudi Sloveniji namenjeno veliko finančnih sredstev

  »Za zdravo in čisto okolje EU v okviru evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027 Sloveniji namenja veliko denarja. Za cilj Zelena nizkoogljična Slovenija je skupno namenjenih skoraj 800 milijonov evrov, za Savinsko Šaleško regijo so na voljo tudi sredstva iz Sklada za pravični prehod,« je v nagovoru na Mednarodni konferenci o urejanju zelenih površin v Velenju, izpostavil minister Jevšek.