Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Reorganizacija vlade

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je pristojno za delovno področje regionalnega razvoja, razvojnega načrtovanja z nacionalnimi dokumenti razvojnega načrtovanja, evropske kohezijske politike na podlagi katerih lahko Republika Slovenija prejema kohezijska sredstva iz evropskega proračuna, naloge upravljanja za potrebe evropskih strukturnih skladov in kohezijskega sklada, ki izhajajo iz veljavnega pravnega reda EU s področja kohezijske politike in naloge upravljanja za potrebe drugih finančnih mehanizmov.

  • S potrditvijo nove sestave vlade v Državnem zboru RS se je Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko preoblikovala v Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, ki je dobilo tudi področje regionalnega razvoja. Kot minister za kohezijo in regionalni razvoj je zaprisegel dr. Aleksander Jevšek.

  • V Narodni Galeriji je potekala slovesnost ob potrditvi Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji. Minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksander Jevšek, čigar ministrstvo je pripravilo in uskladilo program, se je za opravljeno delo zahvalil sodelujočim v Sloveniji in v Evropski komisiji ter poudaril odgovornost vseh za čim boljše izvajanje programa.

  • Ob potrditvi Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027 je Slovenijo obiskala delegacija Evropske komisije, ki jo vodi Sofia Alves, direktorica v Generalnem direktoratu za regionalno in mestno politiko. Skupaj s predstavniki Službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko pod vodstvom državnega sekretarja mag. Marka Koprivca so danes obiskali Savinjsko-Šaleške regijo.

Novice