Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • V Ljubljani je potekal dogodek, namenjen razpravi o možnostih in priložnostih, ki jih nudi evropska kohezijska politika za mlade. V uvodnem nagovoru je minister Jevšek poudaril, da je kohezija predvsem sodelovanje in povezovanje; povezovanje držav, regij, mest, organizacij, podjetij in ljudi; mladih, starih, zato so tovrstni dogodki pomembni in jih bo ministrstvo pripravljalo tudi v prihodnje.

 • Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je ob odobritvi evropskih sredstev poudaril: »Z načrtovanimi celostnimi ukrepi za izboljšanje poplavne varnosti ob Dravi, Dravinji in Polskavi bo zmanjšana poplavna ogroženost na širšem območju. Dolgoročno se bo zaradi teh ukrepov omejil vpliv podnebnih sprememb na poplavno ogroženost območja.«

 • Minister dr. Aleksander Jevšek se je udeležil zasedanja Sveta za splošne zadeve v formaciji ministrov, pristojnih za kohezijsko politiko. Kohezijski ministri in ministrice članic EU so sprejeli sklepe, ki bodo podlaga za pripravo zakonodajnega okvira za kohezijsko politiko po letu 2027.

Novice

 • Slovesno odprtje prenovljenega vozlišča in železniške postaje v Pragerskem

  V Pragerskem so slovesno odprli prenovljeno železniško vozlišče in železniško postajo. Ob kratkem kulturnem programu in simbolnemu rezanju traku so zbrane nagovorili župan Slovenske Bistrice dr. Ivan Žagar, minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturi mag. Andrej Rajh.

 • Evropska sredstva za večjo zaposljivost mladih

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Izvajanje mreže EURES in iniciative ALMA«. »Mladi, ki se ne izobražujejo, niti niso delovni aktivni, so pogosto tudi socialno izključeni, zato je treba krepiti ukrepe za njihovo vključenost v izobraževanje in na trg dela,« je ob odobritvi sredstev poudaril minister Jevšek.

 • Evropska sredstva za nakup letal za gašenje požarov iz zraka

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt »Izgradnja zmogljivosti za gašenje požarov iz zraka«. Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je ob tem poudaril: »S pomočjo kohezijskih sredstev Slovenija na področju zaščite in reševanja pridobiva pomembne dodatne zmogljivosti za gašenje požarov ter zaščito ljudi in premoženja.«