Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

 • Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo prvo odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027. Odobrilo je 13 milijonov evrov sredstev za »Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O+)«, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prva sredstva iz novega programa bodo namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti.

 • Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič sta se danes udeležila dogodka Okolje: Čigava odgovornost?, ki je potekal v organizaciji Kulturnega izobraževalnega društva PiNA, Radiotelevizije Slovenija (televizije Koper) in Za in proti, zavoda za kulturo dialoga.

 • Državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor mag. Matej Skočir, državna sekretarka na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Andreja Katič in državni sekretar na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj mag. Marko Koprivc, so danes s sodelavci obiskali Premogovnik Velenje.

Novice

 • Ponovno se je sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo

  Na svoji peti seji se je sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo, ki sta jo v tem mandatu z namenom čim bolj učinkovitega sodelovanja med državo in lokalnimi skupnostmi ustanovila ministra za javno upravo in regionalni razvoj.

 • Minister Jevšek na zasedanju skupine V4+4 in Španije v Bratislavi

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je v Bratislavi udeležil neformalnega zasedanja kohezijskih ministrov članic skupine V4+4 in Španije.

 • Nov razpis za mala in srednje velika podjetja na obmejnih problemskih območjih

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada Matjaž Ribaš sta na tiskovni konferenci predstavila razpis, namenjen spodbujanju začetnih investicij na obmejnih problemskih območjih. Preko razpisa bo malim in srednje velikim podjetjem na voljo 8,3 milijona evrov nepovratnih in 9 milijonov evrov povratnih sredstev.