Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

 • Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za Javni razpis za vzpostavitev in delovanje Slovenskega centra za krožno gospodarstvo – za zeleni, ustvarjalni in pametni razvoj (JR CKG).

 • Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Pametne digitalne javne storitve.

 • Minister Jevšek je bil slavnostni govornik na odprtju mednarodnega sejma graditeljstva Megra. V nagovoru je poudaril, da sejem ne ponuja samo dobrih poslovnih priložnosti podjetjem in podjetnikom v graditeljstvu, temveč naslavlja teme, ki so bistvene za tehnološki razvoj na številnih področjih. Minister je ob tej priložnosti podelil tudi okoljske certifikate Znak kakovosti v graditeljstvu 2024.

Novice

 • Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj odobrilo 21 milijonov evrov EU sredstev za podjetnike

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za Javni razpis za izvedbo celovitih podpornih storitev za inovativne posameznike in inovativna zagonska podjetja 2024–2025 (JR Start-up konzorcij) in projekt Spodbude malih vrednosti preko vavčerjev. Z razpisom in vavčerji bo tako na voljo za podjetja in inovativne posameznike kar 21,16 milijona evrov evropskih sredstev.

 • Razvojni potenciali na področju znanosti in inovacij v okviru evropske kohezijske politike

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani pripravilo javni posvet, namenjen razpravi o možnostih in priložnostih, ki jih nudi evropska kohezijska politika pri reševanju izzivov in potreb na področjih razvoja, znanosti in inovacij. To je že tretji tovrstni dogodek, na predhodnih dveh so udeleženci razpravljali o priložnostih za starejše ter mlade.

 • Objavljeno skupno povabilo za pripravo in podpis dopolnitev dogovorov za razvoj regij

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je v petek, 29. marca objavilo prvo dopolnitev povabila dogovorov za razvoj regij za sofinanciranje projektov v 12 razvojnih regijah, v okviru ciljev evropske kohezijske politike. »Dogovor za razvoj regij je pomemben mehanizem dodelitve evropskih kohezijskih sredstev po principu od spodaj navzgor,« je ob tem poudaril minister dr. Aleksander Jevšek.