Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj

Reorganizacija vlade

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je pristojno za delovno področje regionalnega razvoja, razvojnega načrtovanja z nacionalnimi dokumenti razvojnega načrtovanja, evropske kohezijske politike na podlagi katerih lahko Republika Slovenija prejema kohezijska sredstva iz evropskega proračuna, naloge upravljanja za potrebe evropskih strukturnih skladov in kohezijskega sklada, ki izhajajo iz veljavnega pravnega reda EU s področja kohezijske politike in naloge upravljanja za potrebe drugih finančnih mehanizmov.

 • Na povabilo evropske komisarke za kohezijo in reforme Elise Ferreira se je minister za kohezijo in regionalno politiko dr. Aleksander Jevšek v Torinu udeležil dogodka »Forum mest 2023«. V uvodnem nagovoru je izpostavil pomen kohezijske politike, ki ima s celostnimi teritorialnimi naložbami ključno vlogo pri razvoju mest v vseh državah članicah Evropske unije.

 • Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se v Novi Gorici srečala s tamkajšnjim županom Samom Turelom, predstavniki krovnih organizacij Slovencev v Italiji, Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO in Javnega zavoda GO! 2025. Glavna tema je bila Evropska prestolnica kulture GO! 2025.

 • Vlada je na današnji seji sprejela uredbo o izvajanju evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027. »S tem smo vzpostavili zakonske pogoje za koriščenje približno 3,2 milijarde kohezijskih sredstev iz proračuna EU,« je na novinarski konferenci po seji vlade povedal minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.

Novice

 • Minister Jevšek na obisku v Zagrebu in Varaždinu

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je obiskal Hrvaško. Na srečanju s hrvaškim ministrom za regionalni razvoj in evropske sklade Šimetom Erlićem v Zagrebu je bila glavna tema pogovorov koriščenje evropskih sredstev v čezmejnem programu Interreg Slovenija-Hrvaška. Obisk je minister Jevšek nadaljeval v Varaždinu, kjer se je sešel z županom Nevenom Bosiljem.

 • Objavljen razpis v okviru programa Interreg Slovenija-Madžarska

  Objavljen je Javni razpis za predložitev standardnih projektov v okviru Interreg programa Slovenija-Madžarska za obdobje 2021-2027

 • Odbor za spremljanje prižgal zeleno luč za prve razpise evropskih sredstev

  Na Brdu pri Kranju se je na prvi seji sestal Odbor za spremljanje programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027. Odbor je potrdil svoj poslovnik ter merila za izbor operacij v okviru programa, kar pomeni, da se koriščenje evropskih sredstev iz novega programskega obdobja lahko začne.