Skoči do osrednje vsebine

Novice

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Ponastavi
 • Odobrili smo 13 milijonov evrov sredstev za projektno učenje mlajših odraslih

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je izdalo prvo odločitev o podpori v okviru Programa evropske kohezijske politike 2021–2027. Odobrilo je 13 milijonov evrov sredstev za »Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O+)«, ki ga izvaja Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Prva sredstva iz novega programa bodo namenjena mladim od 15. do 29. leta starosti.

 • Ponovno se je sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo

  Na svoji peti seji se je sestala Delovna skupina za lokalno samoupravo, ki sta jo v tem mandatu z namenom čim bolj učinkovitega sodelovanja med državo in lokalnimi skupnostmi ustanovila ministra za javno upravo in regionalni razvoj.

 • Minister Jevšek na zasedanju skupine V4+4 in Španije v Bratislavi

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je v Bratislavi udeležil neformalnega zasedanja kohezijskih ministrov članic skupine V4+4 in Španije.

 • Minister dr. Jevšek nagovoril mlade na dogodku Okolje: Čigava odgovornost?

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič sta se danes udeležila dogodka Okolje: Čigava odgovornost?, ki je potekal v organizaciji Kulturnega izobraževalnega društva PiNA, Radiotelevizije Slovenija (televizije Koper) in Za in proti, zavoda za kulturo dialoga.

 • Kaj bo s premogovnikom po opustitvi rabe premoga?

  Državni sekretar na ministrstvu za naravne vire in prostor mag. Matej Skočir, državna sekretarka na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj Andreja Katič in državni sekretar na ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj mag. Marko Koprivc, so danes s sodelavci obiskali Premogovnik Velenje.

 • Nov razpis za mala in srednje velika podjetja na obmejnih problemskih območjih

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in direktor Slovenskega regionalno razvojnega sklada Matjaž Ribaš sta na tiskovni konferenci predstavila razpis, namenjen spodbujanju začetnih investicij na obmejnih problemskih območjih. Preko razpisa bo malim in srednje velikim podjetjem na voljo 8,3 milijona evrov nepovratnih in 9 milijonov evrov povratnih sredstev.

 • Minister Jevšek in veleposlanica Norveške z mladimi o priložnostih v Pomurju

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek se je skupaj z veleposlanico Norveške Trine Skymoen v Murski Soboti udeležil predstavitvenega dogodka mladih pomurskih talentov, ki poteka v okviru projekta "TALENT LAB".

 • Ministra Jevšek in Arčon podprla vzpostavitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se na Gradu Štanjel sestala s predstavniki krovnih organizacij Slovencev v Italiji, Slovenske kulturno-gospodarske zveze in Sveta slovenskih organizacij, Slovenskega deželnega gospodarskega združenja ter Kmečke zveze. Glavna tema pogovorov je bila vključenost slovenske narodne manjšine v Italiji v čezmejne programe ter vzpostavitev Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje (EZTS) Kras Carso.

 • Prvi razpisi prihajajo že v aprilu

  Predstavniki Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj so danes predstavili sistem izvajanja evropske kohezijske politike za obdobje 2021-2027. Predstavitve so se udeležili predstavniki posredniških teles oziroma resorjev, ki izvajajo evropsko kohezijsko politiko, pa tudi predstavniki Računskega sodišča in Urada za nadzor proračuna.

 • Evropska sredstva za prenovo osnovne šole v Novi Gorici

  Odobrili smo skoraj 1,9 milijona evrov za projekt »Revitalizacija šolskega kareja s prenovo objekta osnovne šole«.

 • Ministra Arčon in Jevšek na avstrijskem Koroškem

  Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon in minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek sta se danes mudila na avstrijskem Koroškem.

 • Objavljena sta prva javna razpisa v okviru čezmejnega Interreg Programa Slovenija-Hrvaška za obdobje 2021-2027

  24. marca 2023 sta bila v okviru Interreg Programa Slovenija-Hrvaška v obdobju 2021-2027 v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani programa objavljena prva Javna razpisa za predložitev projektov za standardne projekte.

 • Slovenija uvaja recikliranje hitrih antigenskih testov

  V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor je potekala predstavitev projekta, ki s podporo Norveškega finančnega mehanizma uvaja recikliranje hitrih antigenskih testov za covid-19. »Poleg inovativnosti je dodana vrednost tega projekta, da povezuje mariborsko univerzo, tamkajšnji klinični center in podjetja,« je poudaril minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek.

 • Minister Jevšek na Forumu mest 2023 o pomenu kohezijske politike za razvoj mest

  Na povabilo evropske komisarke za kohezijo in reforme Elise Ferreira se je minister za kohezijo in regionalno politiko dr. Aleksander Jevšek v Torinu udeležil dogodka »Forum mest 2023«. V uvodnem nagovoru je izpostavil pomen kohezijske politike, ki ima s celostnimi teritorialnimi naložbami ključno vlogo pri razvoju mest v vseh državah članicah Evropske unije.

 • Minister Jevšek na obisku v Zagrebu in Varaždinu

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek je obiskal Hrvaško. Na srečanju s hrvaškim ministrom za regionalni razvoj in evropske sklade Šimetom Erlićem v Zagrebu je bila glavna tema pogovorov koriščenje evropskih sredstev v čezmejnem programu Interreg Slovenija-Hrvaška. Obisk je minister Jevšek nadaljeval v Varaždinu, kjer se je sešel z županom Nevenom Bosiljem.

 • Objavljen razpis v okviru programa Interreg Slovenija-Madžarska

  Objavljen je Javni razpis za predložitev standardnih projektov v okviru Interreg programa Slovenija-Madžarska za obdobje 2021-2027

 • Odbor za spremljanje prižgal zeleno luč za prve razpise evropskih sredstev

  Na Brdu pri Kranju se je na prvi seji sestal Odbor za spremljanje programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021-2027. Odbor je potrdil svoj poslovnik ter merila za izbor operacij v okviru programa, kar pomeni, da se koriščenje evropskih sredstev iz novega programskega obdobja lahko začne.

 • Minister Jevšek na tiskovni konferenci o razpisu za obmejna problemska območja

  V prostorih Ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj je danes potekala tiskovna konferenca, kjer sta minister dr. Aleksander Jevšek in državna sekretarka Andreja Katič predstavila vsebino javnega razpisa za sofinanciranje projektov na obmejnih problemskih območjih. Ministrstvo želi z razpisom spodbuditi hitrejši razvoj in spodbuditi zaposlovanje v podjetjih na obmejnih področjih.

 • Evropska sredstva za celovito energetsko prenovo vojašnice v Postojni

  Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo dobrih 183 tisoč evrov za projekt »Celovita energetska prenova in rekonstrukcija objekta 3 v Vojašnici BAČ«.

 • V Novi Gorici o evropskih sredstvih za Evropsko prestolnico kulture

  Minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek in Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon sta se v Novi Gorici srečala s tamkajšnjim županom Samom Turelom, predstavniki krovnih organizacij Slovencev v Italiji, Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje EZTS GO in Javnega zavoda GO! 2025. Glavna tema je bila Evropska prestolnica kulture GO! 2025.