Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 • Minister Luka Mesec ob prvi obletnici aktualne vlade poudarja, da vlada uteleša svobodo in solidarnost. »Svobodo, ker poskušamo graditi družbo, v kateri bo vsak lahko živel brez strahu in razvijal vse svoje sposobnosti. Solidarnost pa, ker želimo vzpostaviti družbo, ki ne bo puščala nikogar zadaj in zato postavljamo in gradimo manjkajoče člene naše socialne države.«

 • Od 9. maja 2023 do 8. maja 2024 poteka v Evropski uniji evropsko leto spretnosti, ki postavlja v ospredje pomen ozaveščanja in dviga spretnosti delovno sposobnega prebivalstva. Začetek evropskega leta spretnosti bomo v Sloveniji obeležili z otvoritvenim dogodkom 1. junij 2023 v Hiši Evropske unije. Med govorci na otvoritveni slovesnosti bo tudi državni sekretar, Igor Feketija.

 • Vlada je določila besedilo Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru Republike Slovenije po rednem postopku. Vlada je sprejela tudi dodatne sklepe za izboljšanje gmotnega položaja upokojencev.

Novice

 • Srečanje koordinatoric in koordinatorjev za enake možnosti žensk in moških v lokalnih skupnostih

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je 31. maja 2023 v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana organiziralo Uvodno srečanje koordinatoric in koordinatorjev za enake možnosti žensk in moških v lokalnih skupnostih.

 • Socialni forum v Portu

  V Portu je pretekli vikend potekal socialni forum, ki se ga je udeležil minister Luka Mesec. Dogodek, na katerem so se srečali predstavniki evropske komisije, ministrstev, evropskih združenj delodajalcev, sindikatov in civilne družbe, Evropskega parlamenta ter predstavnici držav kandidatk, Ukrajine in Moldavije, je pozival h krepitvi socialne dimenzije EU.

 • Ustanovljen Svet RS za otroke in družino

  Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o ustanovitvi Sveta Republike Slovenije za otroke in družino in vanj imenovala člane. Člane sveta je vlada imenovala za obdobje petih let na podlagi predloga ministra, pristojnega za družino.