Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih.

 • Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z dopisom vse upravne enote v Republiki Sloveniji seznanil, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, ob pogoju, da so pri sklenitvi prisotne največ 3 oziroma največ 4 osebe.

 • Od danes dalje vsi starši otrok, ki še niso dopolnili 18 let in ne prejemajo otroškega dodatka, lahko oddajo vlogo za izplačilo solidarnostnega dodatka v višini 50 evrov za vsakega otroka. Enkratni solidarnostni dodatek je predviden z zadnjim proti korona zakonom, tako imenovanim PKP7. Staršem, ki prejemajo otroški dodatek vloge ni potrebno oddajati.

Aktualno

 • Danes

  Dovoljenje za sklepanje zakonskih in partnerskih zvez

  Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z dopisom z dne 15. 1. 2021 vse upravne enote v Republiki Sloveniji seznanil, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, ob pogoju, da so pri sklenitvi prisotne največ 3 oziroma največ 4 osebe.

 • Postopki pri testiranju delavcev na COVID 19

  Na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejemamo vprašanja delodajalcev in delavcev glede (hitrega) testiranja delavcev na prisotnost virusa SARS-CoV-2, ter cepljenja proti virusu.

 • Odziv ministrstva na gibanje brezposelnosti

  Odziven trg dela je prioriteta dela Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) pod vodstvom ministra Janeza Cigler Kralja. Na MDDSZ vseskozi spremljamo in analiziramo razmere na trgu dela in se skladno s potrebami nanje tudi prioritetno odzivamo.