Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 • Inšpektorat za delo je v Sloveniji začel izvajati evropsko kampanjo za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj »Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta«. Namen kampanje je spodbujanje izvajanja ukrepov za varnost in zdravje pri delu ter obvladovanje tveganj na področju kostno-mišičnih obolenj s ciljem, da bi vsi delavci v EU imeli zagotovljeno enako raven varnosti in zdravja pri delu ter da bi podjetja imela enake konkurenčne pogoje.

 • 5. 5. 2022 je začel veljati Zakon za urejanje položaja študentov ( ZUPŠ-1), ki ga je Državni zbor Republike Slovenije sprejel 6. 4. 2022. Zakon prinaša kar nekaj novosti na področje štipendiranja in uveljavljanja pravic iz javnih sredstev.

 • Danes, 5. maja 2022, je stopila v veljavo novela Zakona o urejanju trga dela (ZUTD-G), ki izenačuje višini minimalnih bruto urnih postavk za začasno in občasno delo upokojencev ter začasno in občasno delo dijakov in študentov.

Aktualno

 • Zaposlovanje mladih in žensk glavna tema ministrov za zaposlovanje na konferenci EUROMED

  V Marakešu se je zaključila dvodnevna konferenca Unije za Sredozemlje (EUROMED), na kateri so se srečali ministrice in ministri za zaposlovanje. Osrednja tema srečanja je bila zaposlovanje in zaposljivost najbolj ranljivih skupin, s poudarkom na mladih in ženskah. Slovensko delegacijo je vodil minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj.

 • Poročili o socialnih transferjih za marec in april 2022

  Objavili smo poročili o socialnih prejemkih za mesec marec in april 2022, ki jih izplačuje Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (ministrstvo), Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) ter občine. Namen mesečnih poročil je informirati širšo javnost o dejavnostih ministrstva ter omogočiti spremljanje in oblikovanje politik.

 • Poslanica ministra ob mednarodnem dnevu družin

  Objavljamo poslanico ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ob 15. maju, mednarodnem dnevu družin.