Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

  • Ministrstvo je 24. novembra 2023 objavilo javni razpis za sofinanciranje javnih in razvojnih socialnovarstvenih programov za leto 2024. Sofinancirane bodo vsebine, ki so namenjene preprečevanju in reševanju socialnih stisk posameznih ranljivih skupin prebivalstva. Rok za prijavo za javne socialnovarstvene programe je 11. decembra 2023 in za razvojne socialnovarstvene programe 18. decembra 2023.

  • Poslanke in poslanci so 24. novembra sprejeli novelo Zakona o štipendiranju (novela zakona), ki začne veljati s šolskim letom 2024/2025. Novela dijakom in študentom ob izpolnjevanju določenih pogojev omogoča istočasno prejemanja državne in Zoisove štipendije, določa pa tudi korekcijo zakonodaje, da štipendisti od 1. januarja 2024 ne bodo prejeli nižjih nakazil štipendij.

  • Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami je na Brdu pri Kranju potekala druga nacionalna konferenca z naslovom Starševstvo in stiki v primerih nasilja v družini.

Novice

Dogodki

  do
potrebna prijava
spletni dogodek

Spleti dogodek ob mednarodnem dnevu invalidov

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije pred mednarodnim dnevom invalidov pripravlja spletni dogodek, na katerem se bo pozornost namenila pomenu zaposlitvene in poklicne rehabilitacije, predstavilo pa se bo tudi kvotni sistem ter vzpodbude delodajalcem, ki zaposlujejo invalide.

  do
Ministrstvo za kulturo, Maistrova ulica 10, 1000 Ljubljana

Strokovna razprava

Ministrstvo v sodelovanju z Visokim komisariatom Združenih narodov za begunce v okviru mednarodne kampanje za boj proti nasilju na podlagi spola šestnajst dni aktivizma proti nasilju, organizira strokovno razpravo Preprečevanje in odzivanje na nasilje na podlagi spola v kontekstu prisilnega razseljevanja in migracij.