Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 • Združeni narodi so oktobra 1992 z resolucijo razglasili 3. december za mednarodni dan invalidov. Svet za invalide Republike Slovenije naslavlja na slovensko javnost Poslanico ob 3. decembru - mednarodnem dnevu invalidov 2021. Letošnje geslo Združenih narodov je: "Vodenje in sodelovanje invalidov v vključujočem, dostopnem in trajnostnem svetu po COVIDu-19."

 • 3. december so Združeni narodi razglasili za mednarodni dan invalidov in letošnje geslo združenih narodov je: "Vodenje in sodelovanje invalidov v vključujočem, dostopnem in trajnostnem svetu po COVIDu-19."

 • Ena od osrednjih prioritet Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije je kakovostno delo za kakovostno življenje. S konferenco, ki je potekala 1. 12. 2021, naslovljeno »Prihodnost je tu: varnost in zdravje pri delu«, smo se osredotočili na vpliv sodobnih tehnologij na varna in zdravju neškodljiva delovna okolja.

Aktualno

 • Za najbolj ogrožene ministrstvo zagotavlja prehrambene izdelke

  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (ministrstvo) v okviru pomoči najbolj ogroženim izvaja Operativni program za hrano in/ali osnovno materialno pomoč (program). V letošnjem letu je ministrstvo tretjič dobavilo prehrambene izdelke za socialno in materialno najbolj ogrožene ljudi in sicer v višini 1.243 ton. V polnem teku pa je tudi dobava iz dodatnih sredstev v okviru odziva Evropske unije na pandemijo covid-19.

 • Prednostna naloga slovenskega predsedstva: obravnavanje in preprečevanje spletnega nasilja

  Danes, 25. novembra 2021, ko tudi obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami, je potekal spletni seminar Ustvarjanje varnih spletnih okolij za ženske in dekleta - Odklikni spletno nasilje!. Namen dogodka je bil spodbuditi politično razpravo, predvsem pa tudi zavedanje vsakega posameznika o naraščajočem spletnem nasilju nad ženskami in dekleti.

 • Ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami

  Vsako leto 25. novembra obeležujemo mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami in s tem začetek mednarodnih dni boja proti nasilju nad ženskami, ki so tudi letos zaznamovani s pandemijo. V okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije (Svet EU) je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) v ospredje svojih dejavnosti na področju enakih možnosti žensk in moških postavilo boj proti nasilju nad ženskami in dekleti, ki je ključni element spoštovanja temeljnih človekovih pravic.