Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

 • Objavljamo poročilo o socialnih prejemkih za mesec junij 2022, ki jih izplačuje Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (ministrstvo), Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) ter občine.

 • Osnovni cilj Programa za odpravljanje materialne prikrajšanosti v Sloveniji v obdobju 2021-2027 (program) je zagotoviti kontinuirano pomoč v obliki hrane okoli 164.000 osebam na leto, ki se soočajo z največjo stopnjo tveganja revščine in vsem za katere bodo pristojne organizacije presodile, da potrebujejo pomoč ter vključevanje v različne spremljevalne ukrepe, ki bodo izboljšali njihovo socialno vključenost.

 • Objavljamo odziv vodstva Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na poziv Delavske svetovalnice v zvezi s spremembo sporazumov o zaposlovanju tujcev.

Aktualno

 • Ukrepi delodajalca ob visokih temperaturah na delovnem mestu

  Ko se v delovnih prostorih pojavljajo temperature, višje od 28 stopinj celzija, tudi če je to samo občasno, predvsem kot posledica povečanih zunanjih temperatur, mora delodajalec zagotavljati delavcem ustrezno toplotno udobje ter sprejemati potrebne ukrepe.

 • Mesec na Svetu EPSCO pozdravil direktivo o platformnem delu

  Minister Luka Mesec se je danes prvič udeležil zasedanja Sveta za zaposlovanje in socialno politiko (Svet EPSCO) v Luksemburgu. Med drugim je poudaril, da je dostojno plačilo temelj socialne pravičnosti in dejal, da mora Evropska unija (EU) zagotoviti, da ne bo nihče, bodisi iz centra bodisi iz evropske periferije, opravljal dela za plačilo, s katerim ni moč dostojno živeti.

 • Poslanica ob mednarodnem dnevu ozaveščanja o nasilju nad starejšimi

  15. junija obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o nasilju nad starejšimi. Kljub različnim akcijam o ozaveščanju problematike nasilja in zavedanju, da je nasilje vedno in povsod nedopustno, se na ministrstvu zavedamo, da je tovrstno nasilje žal še vedno prepogosto del našega vsakdana.