Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Aktualno

 • Vlada podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo še za mesec maj

  Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic covid-19 (ZDUOP), ki je začel veljati dne 5. februarja 2021, med dodatnimi ukrepi za omilitev posledic epidemije covid-19 na področju dela in delovnih razmerij ureja tudi ukrep delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo. Na začasno čakanje na delo lahko delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje po tem zakonu, delavce napotijo za obdobje od 1. februarja do 30. aprila 2021. Vlada RS je sprejela sklep o podaljšanju navedenega ukrepa za mesec maj 2021.

 • Tudi mladi v stiskah zaradi epidemije

  Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti se zavedamo stisk in posledic, ki jih je prinesla epidemija, zato se v ta namen trudimo reševati vsakega posameznika po zmožnostih in s sredstvi, ki jih imamo na voljo. Tudi študentje in mladi nasploh so v korona krizi zelo prizadeti. Dolgotrajno šolanje oziroma študij na daljavo, pomanjkanje socialnih stikov in druženja, zmanjšana možnost opravljanja študentskega dela,… vse to so velike stiske s katerimi se srečujejo mladi. O tem je tekla tudi današnja razprava s predstavniki Študentske organizacije Slovenije, ki se ji je pridružil tudi minister Janez Cigler Kralj.

 • V času zaprtja javnega življenja na voljo storitve CSD, socialnovarstveni programi in programi v podporo družini

  Vlada RS z odlokom predvideva popolno zaprtje javnega življenja obdobju 1. 4. 2021 – 12. 4. 2021. Ker že dalj časa trajajoče obdobje epidemije prinaša številne negotovosti, strah in stiske pri mnogih družinah in posameznikih sporočamo, da bodo tudi v tem obdobju na voljo storitve Centrov za socialno delo. Še posebej izpostavljamo, da se bodo v tem času ob upoštevanju vseh ukrepov izvajale naloge kot so npr. intervencije zaradi nasilja v družini, aktivnosti v primeru ogroženosti otrok, prva socialna pomoč in psihosocialna pomoč v stiski, izvajanje skrbniških nalog v nujnih primerih in vse druge nujne naloge.

Dogodki

 • Spletne delavnice za prenovo Slovenske strategije pametne specializacije

  V Službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru procesa priprave prenovljene Slovenske strategije pametne specializacije - S4 za programsko obdobje 2021-2027 in nadaljevanja podjetniškega odkrivanja v prihodnjih tednih organiziramo spletne delavnice po področjih uporabe S4.

  Spletni dogodki