Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

 • Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je z dopisom z dne 22. 1. 2021 vse upravne enote v Republiki Sloveniji seznanil, da dovoljuje sklepanje zakonskih in partnerskih zvez, ob pogoju, da so pri sklenitvi prisotne največ 3 oziroma največ 4 osebe.

 • Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) bo 22. 1. 2021 objavil Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in tujce. Za izvajanje programa je v letu 2021 namenjenih 230.000 EUR.

 • Ministrstvo je v okviru Operativnega programa za materialno pomoč najbolj ogroženim za obdobje 2014-2020 že pričelo dobavljati prehranske izdelke za socialno in materialno najbolj ogrožene ljudi. Do sredine februarja 2021 bo ministrstvo v skladišča Rdečega križa in Slovenske karitas dobavilo 932 ton različnih izdelkov (mleko, riž, moka, olje, konzervirana zelenjava, testenine). V letošnjem letu bo ministrstvo izvedlo še dve dobave in sicer v mesecu aprilu in septembru.

Aktualno

 • Odprtje vrtcev in šol ter uveljavljanje odsotnosti z dela zaradi višje sile

  Glede na okoliščino odpiranja vrtcev in šol na ministrstvu pojasnjujemo, da v primerih, ko bo zagotovljeno varstvo vrtčevskih otrok in se šolanje otrok ne bo več izvajalo na daljavo, na splošno ne bodo več podane okoliščine višje sile zaradi varstva. Odsotnost z dela zaradi višje sile zaradi varstva pa bo možno uveljavljati npr. v regijah, kjer se vrtci in šole še ne bodo odprli, v primeru karantene otroka, v primeru, ko se bo šolanje na daljavo še vedno izvajalo za učence 4. in 5 razreda.

 • Sproščanje storitev v nekaterih socialno varstvenih zavodih

  Uporabnike storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji, ki se izvaja v varstveno delovnih centrih (VDC) in zavodih za usposabljanje (CUDV) obveščamo, da se s ponedeljkom, 25. 1. 2021, sproščajo delne omejitve izvajanja storitve, zato bodo dnevne storitve (v VDC in CUDV) zopet potekale na lokaciji izvajalca.

 • Odziv MDDZS na zavajajoče informacije v javnosti v zvezi z razpisom za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam

  V javnosti so se pojavila številne netočne in zavajajoče informacije v zvezi z izborom Zavoda Iskreni na javnem razpisom za sofinanciranje projektov za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije COVID-19 in zmanjševanju njenih posledic, ki ga je pripravilo in izvedlo Ministrstvo za delo, družino, socialne in enake možnosti. Vsled temu podajamo spodnja pojasnila.