Skoči do osrednje vsebine

eUprava = Smer prava
Ali ste vedeli, da lahko na eUpravi spremenite naslov vašega prebivališča? Ali ste vedeli, da lahko prav tam tudi podaljšate vaše prometno dovoljenje? Ali pa vpogledate v vaše osebne podatke, ki so shranjeni v državnih evidencah. In vse to brez čakanja v vrsti!

Na portalu eUprava lahko vidite podatke, ki jih o vas hrani država, preverite veljavnost vaših dokumentov, ter dodate vpogled v veljavnost dokumentov vaših mladoletnih otrok. Naročite se lahko na opomnik, da ne boste pozabili na iztek veljavnosti vaših dokumentov in dokumentov vaših otrok. Preko portala eUprava lahko elektronsko oddate vloge. Podatek o tem katere vloge ste oddali, imate shranjen v Moji eUpravi, preko statusov pa lahko spremljate reševanje vaše vloge. Pogledate si lahko tudi prekrške v prometu, za katere vam je Policija izdala plačilni nalog in morebitno število zanj izrečenih kazenskih točk. Prav tako lahko vidite skupno število vaših kazenskih točk v prometu. Preverite lahko tudi, kdaj vam poteče veljavnost prometnega dovoljenja, kdaj imate naslednji tehnični pregled, pa tudi, koliko CO2 ste doslej ustvarili z uporabo vozila. Sveže podatke lahko pridobite tudi o vaših nepremičninah. Vir podatkov je register nepremičnin, za katerega skrbi Geodetska uprava Republike Slovenije. Če ste lastnik plovila, najdete podatke tudi o njem. 
 
V Moji eUpravi je na voljo predal za dokumente. V njem lahko hranite dokumente, ki jih potrebujete pri oddaji elektronskih vlog. V predal Moja eUprava lahko prejmete tudi overjen dokument v elektronski obliki (upravna overitev dokumenta na upravni enoti). Pohitrite poslovanje z državo in prihranite na papirju.
 
eUprava ponuja več kot 180 različnih elektronskih vlog na področjih, ki spremljajo vse pomembnejše dogodke v življenju posameznika: vse od rojstva, šolanja, zaposlitve pa do upokojitve. Za nekatere življenjske dogodke so na voljo tudi vodiči, ki vas po korakih peljejo skozi pravice in dolžnosti ob tem konkretnem dogodku (na primer rojstvo, poroka, selitev, smrt, menjava avta).  
 
Privarčujte vaš dragoceni čas in denar ter informacije in vloge poiščite na vaši eUpravi

O projektu 

Vizija portala eUprava je postati osrednje, prepoznavno in zaupanja vredno storitveno spletno mesto javne uprave za elektronsko poslovanje državljanov z državo. 

Pričakovani neposredni učinki projekta od njegovega začetka v letu 2017 do predvidenega zaključka v letu 2022:

  • večje število dnevnih uporabnikov,
  • večje število registriranih uporabnikov,
  • večje število oddanih vlog na leto,
  • večje število virov za vpogled v osebne podatke.

Pričakovani posredni učinki projekta:

  • zmanjšanje stroškov poslovanja za državljane in javno upravo,
  • razbremenitev dela uradnikov na okencih in doseganje časovnih prihrankov,
  • nižji  stroški razvoja in vzdrževanja informacijskih rešitev.

Z izboljšavami, ki so načrtovane za portal eUprava, se bo oddaja vlog predvidoma še povečala, kar posledično pomeni povečanje prihrankov. Nezanemarljivo pa je tudi dejstvo, da z uporabo storitev na portalu eUprava narašča kakovost življenja državljanov, ki lahko prihranjeni čas porabijo zase in za družino. S tem se na eni strani posredno povečuje zaupanje državljanov v državo, na drugi strani pa se lahko zaposleni v upravnih organih bolj posvetijo strokovnemu delu, s čimer posledično povečujejo kakovost servisa države.

Iskalnik