Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Digitalizacija je prežela že vse pore našega življenja in tako so digitalne veščine postale nujnost vsakega posameznika. Ob tem so starejši na nek način prisiljeni spoznavati in uporabljati informacijsko tehnologijo v vsakdanjem življenju. Z našimi vsebinami bomo prisotni na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO), ki bo v Cankarjevem domu od 27. do 29. septembra letos.

 • Ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh se je udeležila srečanja ministrov mediteranske regije, pristojnih za digitalno preobrazbo, EU MED 9. Tema dogodka je bila uporaba potenciala umetne inteligence za reševanje ključnih vprašanj, kot so podnebne spremembe, prehranska varnost, zdravje, kulturna dediščina in izobraževanje.

 • Vloge za uveljavitev pravic v zvezi z rojstvom otroka in družinskimi prejemki so na voljo tudi v elektronski obliki na portalu eUprava. Tak način oddaje vlog prinaša vlagateljicam in vlagateljem veliko prednosti, saj lahko vloge oddajo kadarkoli in kjerkoli.

Novice

Izpostavljene teme in projekti

 • Podkast Digitalna Slovenija

  Digitalna Slovenija je podkast o življenju z novimi tehnologijami, spodbujanju uporabe informacijskih tehnologij vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ne glede na njihovo socialno, ekonomsko in družbeno ozadje, in dvigovanju zaupanja v digitalno preobrazbo.

 • SPOT - Slovenska poslovna točka

  Državni portal za podjetja in podjetnike, namenjen preprostemu, hitremu in brezplačnemu poslovanju z javno upravo.

 • Digitalna potrdila in mobilna identiteta

  Vse informacije o digitalnih potrdilih za posameznike, poslovne subjekte in državne organe (SIGEN-CA in SIGOV-CA) in mobilni identiteti smsPASS ter o storitvi SI-PASS za spletno prijavo in e-podpis.

 • Portal eUprava

  Portal eUprava vam nudi enostavno poslovanje z državo na daljavo: elektronska oddaja vlog, vpogled v podatke, obveščanje in shranjevanje dokumentov v predalu moja e-uprava in druge storitve.

 • Digitalizacija občinskih vlog

  Vloge, za katere so pristojne občine, lahko fizične in pravne osebe zdaj oddajajo tudi elektronsko prek portala eUprava in portala SPOT.