Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Reorganizacija vlade

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pristojno za delovno področje informacijske družbe, elektronskih komunikacij, digitalne vključenosti, digitalnih kompetenc, podatkovne ekonomije, upravljanja z informacijsko-komunikacijskimi sistemi in zagotavljanja elektronskih storitev javne uprave.

Novice

  • Javna obravnava osnutka Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov

    Na podlagi novega Zakona o elektronskih komunikacijah (ZEKom-2) smo pripravili osnutek Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bil predložen v javno obravnavo na portalu eDemokracija, ki ne prinaša vsebinskih sprememb in ohranja zasnovo Uredbe o načrtu razporeditve radiofrekvenčnih pasov, ki je bila sprejeta na podlagi prej veljavnega zakona (ZEKom-1).

  • Po Informativi bo STEM Informativa

    Na letošnji Informativi, ki se je odvila pretekli petek in soboto, smo bodočim srednješolcem in študentom predstavili nekaj aktivnosti, ki jih izvajamo v Službi vlade za digitalno preobrazbo. V predstavitvah smo izpostavljali predvsem digitalne kompetence, umetno inteligenco, STEM poklice in univerzalno storitev, ki vsakomur zagotavlja pravico do interneta.

  • Podpora za alpska podeželska območja z mednarodnim projektom SmartCommUnity

    Splošni cilj projekta Pametna skupnost (v angleščini SmartCommUnity) je podpreti alpska podeželska območja, da v celoti izkoristijo prednosti digitalizacije in pametnega prehoda, s ciljem oblikovati funkcionalno transnacionalno skupnost v Alpah v okviru Evropske Strategije za območje Alp (v angleščini European Strategy for the Alpine Region, v nadaljevanju EUSALP).