Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Občina Miklavž leži na Dravskem polju, na prehodu med subpanonsko in subalpsko severovzhodno Slovenijo. Meji na Pohorje, Dravsko dolino in Slovenske gorice ter na jugu prehaja v Ptujsko polje. Občina je bila ustanovljena leta 1998. V Miklavžu na Dravskem polju je približno 7000 prebivalcev, povprečna starost je 44,3 leta (nekoliko višja od povprečne starosti prebivalcev Slovenije, ki je 43,8 let).

 • V torek, 21. novembra, je pod sloganom Poklici prihodnosti – Hekaton s preobratom 83 osnovnošolskih deklet med 10. in 14. letom starosti delilo vizije poklicev prihodnosti. Dogodek je bil zaključno dejanje letošnje izvedbe projekta Dekleta programirajo (angl. GirlsDoCode). V projekt se je doslej vključilo več kot 1000 deklet iz šol po vsej Sloveniji, ki so sprogramirala več kot 1000 projektov.

 • Časnik Večer je v Mariboru gostil poslovno konferenco, v sklopu katere so podelili tradicionalno nagrado podravsko podjetje leta, s katero predstavljajo najuspešnejša podjetja na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Uvodnega dela poslovne konference se je udeležila tudi ministrica dr. Emilija Stojmenova Duh.

Novice

 • 31 skrbnikov podatkov kot osnova izvajanja strateške prioritete Pot v pametno družbo 5.0

  Udeležence današnjega uvodnega srečanja omrežja skrbnikov podatkov (angleško Data Stewards) v slovenskem javnem sektorju je uvodoma pozdravila državna sekretarka dr. Aida Kamišalić Latifić. Po njenih besedah so podatki eden ključnih elementov digitalne preobrazbe. Na podatkih temeljijo gospodarska rast, konkurenčnost, inovacije, kreiranje služb in družbeni napredek.

 • Pojasnilo glede nedelovanja komunikacijskega omrežja HKOM

  Danes zjutraj okoli 9. ure je v državnem komunikacijskem omrežju HKOM prišlo do zastoja v delovanju omrežnih stikal, kar se je odrazilo v nedelovanju spletnih strani, pošte, telefonov ... Takoj smo pristopili k iskanju napake in odpravi vzrokov s pomočjo zunanjih strokovnjakov, ki skrbijo za vzdrževanje HKOM.

 • Obisk predstavnikov Severne Makedonije

  V tem tednu so nas obiskali predstavniki Ministrstva za informacijsko družbo in upravo ter Generalnega sekretariata Vlade Severne Makedonije z namenom seznanitve s strateškimi cilji in aktivnostmi Slovenije na področju digitalne preobrazbe. Poleg Ministrstva za digitalno preobrazbo so se srečali tudi s predstavniki Urada vlade za informacijsko varnost in Ministrstva za javno upravo.

Dogodki

Izpostavljene teme in projekti

 • Digi info točke

  Od srede novembra letos je v Sloveniji 222 takih Digi info točk – v vsaki občini ena, v mestnih občinah pa je takih točk več; v Celju, Kranju in Kopru sta dve, v Mariboru so štiri in v Ljubljani jih je pet). Večina teh točk je v prostorih Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, nekatere so drugod, denimo na uradih Pošte Slovenije in v zdravstvenih domovih. 

 • DigiVzornik.si

  Naziv DigiVzornik.si je priznanje Ministrstva za digitalno preobrazbo za izjemne dosežke pri uresničevanju vključujoče in trajnostne digitalne preobrazbe družbe in gospodarstva. Letos ga bomo podelili prvič. Osnovni namen je javno priznanje in zahvala za izjemen prispevek k digitalni preobrazbi družbe ter spodbujanju inovacij v digitalizaciji. Rok za prijavo je do 2. novembra 2023 do 16. ure. 

 • Podkast Digitalna Slovenija

  Digitalna Slovenija je podkast o življenju z novimi tehnologijami, spodbujanju uporabe informacijskih tehnologij vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ne glede na njihovo socialno, ekonomsko in družbeno ozadje, in dvigovanju zaupanja v digitalno preobrazbo.

 • SPOT - Slovenska poslovna točka

  Državni portal za podjetja in podjetnike, namenjen preprostemu, hitremu in brezplačnemu poslovanju z javno upravo.

 • Digitalna potrdila in mobilna identiteta

  Vse informacije o digitalnih potrdilih za posameznike, poslovne subjekte in državne organe (SIGEN-CA in SIGOV-CA) in mobilni identiteti smsPASS ter o storitvi SI-PASS za spletno prijavo in e-podpis.

 • Portal eUprava

  Portal eUprava vam nudi enostavno poslovanje z državo na daljavo: elektronska oddaja vlog, vpogled v podatke, obveščanje in shranjevanje dokumentov v predalu moja e-uprava in druge storitve.

 • Digitalizacija občinskih vlog

  Vloge, za katere so pristojne občine, lahko fizične in pravne osebe zdaj oddajajo tudi elektronsko prek portala eUprava in portala SPOT.