Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Slovenijo prizadela najhujša ujma doslej

Ukrepi države za pomoč po poplavah

 • Oktober je Evropski mesec kibervarnosti. V Sloveniji bodo letos v središču starejši uporabniki in njihove digitalne veščine. Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo smo v sodelovanju z Nacionalnim odzivnim centrom za kibernetsko varnost SI-CERT na skupni tiskovni konferenci predstavili izzive, s katerimi se soočajo starejši uporabniki interneta in tudi pomoč, ki jim je na voljo. 

 • V okviru študijskega obiska regionalne šole za javno upravo (angleško Regional School of Public Administration, ReSPA) smo danes predstavili proces oblikovanja, sprejemanja ter spremljanja strategije Digitalna Slovenija 2030 in Strategije digitalnih javnih storitev 2030.

 • Digitalizacija je prežela že vse pore našega življenja in tako so digitalne veščine postale nujnost vsakega posameznika. Ob tem so starejši na nek način prisiljeni spoznavati in uporabljati informacijsko tehnologijo v vsakdanjem življenju. Z našimi vsebinami bomo prisotni na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO), ki bo v Cankarjevem domu od 27. do 29. septembra letos.

Novice

 • Poročilo o digitalnem desetletju 2023

  Včeraj je bilo objavljeno Poročilo o digitalnem desetletju, ki nadomešča indeks digitalnega gospodarstva in družbe (DESI – angleško Digital Economy and Society Index). Iz njega je razvidno, da je Slovenija napredovala na področju digitalne infrastrukture.

 • Razvitost e-uprave v Sloveniji v povprečju EU

  Po najnovejših rezultatih redne primerjalne analize razvitosti storitev e-uprave v Evropski uniji 2023 ("E-Government Benchmark") se je Slovenija ponovno uvrstila na 19. mesto med 35 analiziranimi državami. Meritve so bile izvedene v novembru in decembru 2022.

 • Sodelovanje pri razvoju zaupanja vredne umetne inteligence v Sredozemlju

  Ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh se je udeležila srečanja ministrov mediteranske regije, pristojnih za digitalno preobrazbo, EU MED 9. Tema dogodka je bila uporaba potenciala umetne inteligence za reševanje ključnih vprašanj, kot so podnebne spremembe, prehranska varnost, zdravje, kulturna dediščina in izobraževanje.

Dogodki

Izpostavljene teme in projekti

 • Podkast Digitalna Slovenija

  Digitalna Slovenija je podkast o življenju z novimi tehnologijami, spodbujanju uporabe informacijskih tehnologij vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ne glede na njihovo socialno, ekonomsko in družbeno ozadje, in dvigovanju zaupanja v digitalno preobrazbo.

 • SPOT - Slovenska poslovna točka

  Državni portal za podjetja in podjetnike, namenjen preprostemu, hitremu in brezplačnemu poslovanju z javno upravo.

 • Digitalna potrdila in mobilna identiteta

  Vse informacije o digitalnih potrdilih za posameznike, poslovne subjekte in državne organe (SIGEN-CA in SIGOV-CA) in mobilni identiteti smsPASS ter o storitvi SI-PASS za spletno prijavo in e-podpis.

 • Portal eUprava

  Portal eUprava vam nudi enostavno poslovanje z državo na daljavo: elektronska oddaja vlog, vpogled v podatke, obveščanje in shranjevanje dokumentov v predalu moja e-uprava in druge storitve.

 • Digitalizacija občinskih vlog

  Vloge, za katere so pristojne občine, lahko fizične in pravne osebe zdaj oddajajo tudi elektronsko prek portala eUprava in portala SPOT.