Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

Reorganizacija vlade

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pristojno za delovno področje informacijske družbe, elektronskih komunikacij, digitalne vključenosti, digitalnih kompetenc, podatkovne ekonomije, upravljanja z informacijsko-komunikacijskimi sistemi in zagotavljanja elektronskih storitev javne uprave.

  • Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani poteka že 26. Seminar optične komunikacije, ki ga organizira Laboratorij za sevanje in optiko. Na njem se bodo v treh dneh predstavili številni strokovnjaki, uporabniki in razvijalci s tega področja. Govorili bodo o novostih, raziskovalnih dosežkih in smernicah, ki so ali bodo postale pomembne za nadaljnji razvoj optičnih komunikacij v Sloveniji.

  • Na letošnji Informativi, ki se je odvila pretekli petek in soboto, smo bodočim srednješolcem in študentom predstavili nekaj aktivnosti, ki jih izvajamo v Službi vlade za digitalno preobrazbo. V predstavitvah smo izpostavljali predvsem digitalne kompetence, umetno inteligenco, STEM poklice in univerzalno storitev, ki vsakomur zagotavlja pravico do interneta.

  • Splošni cilj projekta Pametna skupnost (v angleščini SmartCommUnity) je podpreti alpska podeželska območja, da v celoti izkoristijo prednosti digitalizacije in pametnega prehoda, s ciljem oblikovati funkcionalno transnacionalno skupnost v Alpah v okviru Evropske Strategije za območje Alp (v angleščini European Strategy for the Alpine Region, v nadaljevanju EUSALP).

Novice