Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za digitalno preobrazbo

 • Objavljamo odziv Ministrstva za digitalno preobrazbo na poročanje medijev, da Agencija za varstvo konkurence štiri podjetja sumi nedovoljenega dogovarjanja o cenah in usklajenega ravnanja pri oddaji ponudb, zlasti v primeru javnega naročila ministrstva za digitalno preobrazbo.

 • V poslovalnici Pošte Slovenije na Čopovi ulici v Ljubljani, najstarejši poštni poslovalnici pri nas (1896), je ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh sprejela goste z Japonske, ki so se med drugim udeležili predstavitve delovanja Digi info točke.

 • Mobilni heroji so prejemniki nagrade WSIS 2024 (World Summit on the Information Society). Med projekti, ki širijo etične dimenzije informacijske družbe, so bili v tej kategoriji poleg Mobilnih herojev še projekti iz Gane, Savdske Arabije, ZDA in Finske.

Novice

Dogodki

Izpostavljene teme in projekti

 • Digi info točke

  Od srede novembra letos je v Sloveniji 222 takih Digi info točk – v vsaki občini ena, v mestnih občinah pa je takih točk več; v Celju, Kranju in Kopru sta dve, v Mariboru so štiri in v Ljubljani jih je pet). Večina teh točk je v prostorih Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, nekatere so drugod, denimo na uradih Pošte Slovenije in v zdravstvenih domovih. 

 • DigiVzornik.si

  Naziv DigiVzornik.si je priznanje Ministrstva za digitalno preobrazbo za izjemne dosežke pri uresničevanju vključujoče in trajnostne digitalne preobrazbe družbe in gospodarstva. Letos ga bomo podelili prvič. Osnovni namen je javno priznanje in zahvala za izjemen prispevek k digitalni preobrazbi družbe ter spodbujanju inovacij v digitalizaciji. Rok za prijavo je do 2. novembra 2023 do 16. ure. 

 • Podkast Digitalna Slovenija

  Digitalna Slovenija je podkast o življenju z novimi tehnologijami, spodbujanju uporabe informacijskih tehnologij vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, ne glede na njihovo socialno, ekonomsko in družbeno ozadje, in dvigovanju zaupanja v digitalno preobrazbo.

 • SPOT - Slovenska poslovna točka

  Državni portal za podjetja in podjetnike, namenjen preprostemu, hitremu in brezplačnemu poslovanju z javno upravo.

 • Digitalna potrdila in mobilna identiteta

  Vse informacije o digitalnih potrdilih za posameznike, poslovne subjekte in državne organe (SIGEN-CA in SIGOV-CA) in mobilni identiteti smsPASS ter o storitvi SI-PASS za spletno prijavo in e-podpis.

 • Portal eUprava

  Portal eUprava vam nudi enostavno poslovanje z državo na daljavo: elektronska oddaja vlog, vpogled v podatke, obveščanje in shranjevanje dokumentov v predalu moja e-uprava in druge storitve.

 • Digitalizacija občinskih vlog

  Vloge, za katere so pristojne občine, lahko fizične in pravne osebe zdaj oddajajo tudi elektronsko prek portala eUprava in portala SPOT.