Skoči do osrednje vsebine

Vsebinska prenova strani še ni zaključena, zato so nekatere vsebine še nepopolne. Prosimo za razumevanje.

Ste državljan ali podjetnik in se srečujete z zapletenimi postopki, ki vam jih nalaga država? Imate predlog za poenostavitev predpisa ali postopka? Vas zanima kako se vključiti kot zainteresirana javnost v postopek priprave predpisa?
Obiščite spletni portal STOP Birokraciji.

Projekt STOP birokraciji je usmerjen v preprečevanje in odpravljanje zakonodajnih bremen in vključevanje javnosti k sodelovanju v procesu priprave predpisov. Namenjen je vsem, ki so naleteli na zapletene postopke in imajo ob tem predlog za poenostavitev. Sodelovanje s pobudniki poteka prek spletnega portala STOP Birokraciji, kjer pobudnik odda pobudo za spremembe zapletenih postopkov tako v poslovnem procesu kot v vsakdanjem življenju, kjer se srečuje z obveznostmi, ki jih mora izpolnjevati zaradi zakonodajnih zahtev.

Država mora zagotavljati učinkovite javne storitve za ljudi. Te lahko pripravi z vključevanjem javnosti, ki jih posluša in upošteva. Za oblikovanje premišljenih in učinkovitih predpisov je vključevanje javnosti nujno. Uporabnikom nudimo celostne informacije procesa priprave boljše zakonodaje.

Cilj projekta je pospešiti dejavnosti za krepitev podpore in ozaveščenosti zaposlenih o pomenu priprave boljše zakonodaje kot vrednote v javni upravi. Konkretneje bo projekt z razvojem in uporabo sistematičnih orodij prispeval k jasnemu in predvidljivemu sistemu tako za javne uslužbence kot tudi za podjetja in državljane ter posledično za manj obremenjujočo zakonodajno in poslovno okolje.

Pozitivni učinki projekta se kažejo v izboljšanju konkurenčnosti podjetij, izboljšanju življenjskega standarda ter manj zapletenih postopkih.

Bodite del pozitivnih sprememb tudi vi!

Projekt delno financira Evropska Unija iz Evropskega socialnega sklada 2014 - 2022. 

Iskalnik